İsrail'de güvenlik kabinesinin "Gazze'yi tamamen işgal planı"nı görüştüğü toplantıda karar çıktı. Gergin anların yaşandığı toplantıda, Gazze'de işgalin sona erdirilmesi için 5 şart öne sürüldü.

İsrail güvenlik kabinesi 7 Ekim 2023'ten bu yana soykırımın devam ettiği Gazze'de bir milyon Filistinlinin yeniden yerinden edilmesine neden olacak "tamamen işgal" planını onayladı.

İsrail Başbakanlık Ofisi, gergin geçen toplantı sonrasında sosyal medya hesabından planın onaylandığını duyurdu.

İŞGALİN BİTMESİ İÇİN KABİNEDEN 5 ŞART

Ofis, 10 saat süren toplantının ardından ordunun Gazze'nin tamamını kontrol altına almak için hazır olacağını duyurdu. Açıklamada, Gazze'de işgalin sona erdirilmesi için 5 şart öne sürüldü.

Bu şartlar şöyle sıralandı:

- Hamas'ın silahsızlandırılması,

- 20'si hayatta olduğu düşünülen 50 rehinenin iade edilmesi

- Gazze Şeridi'nin tamamen silahsız hale getirilmesi

- İsrail'in Gazze Şeridi'nin tamamını kontrol etmesi

- Hamas ve Filistin yönetimi alternatif ve sivil bir yönetimin kurulması.

TOPLANTIDA TANSİYON FIRLADI

İsrail basınına göre toplantıda kabine toplantısında Genelkurmay Başkanı ile bakanlar tartıştı. Tartışmanın nedeni, tamamen işgal planına ordunun karşı çıkması.

Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Gazze'nin işgalinin rehinelerin hayatını tehlikeye atacağını söyledi. Bakanlar ise Zamir'e karşı çıktı.

Öte yandan Hamas, soykırımcı İsrail'in Gazze'de saldırıları genişletme kararına, "Netanyahu'nun Gazze planı müzakere sürecine indirilmiş bir darbe, Gazze'yi kontrol altına alma soykırım ve zorla göç ettirme politikasının devamı.

Gazze'deki saldırıları genişletme planı "Netanyahu'nun, İsrailli esirleri kendi kişisel çıkarlarına ve aşırı ideolojik gündemine feda etmeye çalıştığını" gözler önüne serdi. Gazze işgale ve vesayet kurma girişimlerine direnecek. Filistin halkına yönelik saldırılar İsrail ordusuna pahalıya patlayacak" yanıtını verdi.



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı