Gazeteci Ahmet Öz Kimdir?  

Halkın, sesi ve kulağı olarak tarafsız gazetecilik mesleğini 35 yıldan beri yürütmektedir.

Halkın sorunlarını çözmek için resmi kurumlarla her zaman iletişim içerisindedir.

Hiçbir siyasi partiye üyeliği yoktur.

Gazeteci Ahmet Öz her zaman şunu söyler.” Bizler Gazeteciyiz, Siyasetçi Değiliz”

Kolayı herkes yapar diyen Gazeteci Ahmet Öz, her zaman zor işleri yapmaya tercih eder, bu yönde mücadelesini verir ve zor işleri başarmayı sever. Zoru başarmak hoşuna gider.

35 yıldan beri gazetecilik mesleğinde yerel ve ulusal basında görev yapmıştır.

2009 yılından beri Karamürsel merkezli Kocaeli ve Yalova kentlerini kapsayan haftalık gazete olan Kocaeli ve Yalova Aktif Haber Gazetesi ile www.karamurselaktifhaber.com haber sitesinin imtiyaz sahibidir.

Gazetecilik mesleğine aşık olan Gazeteci Ahmet Öz, Üniversite ile Liselerin son sınıf öğrencilerine staj hocalığı yapmaktadır.

Gazetecilik mesleğinin sorunlarını çok iyi bilen Öz, Gazetecilerin sorunlarını çözmek ve gazetecilerin aileleri ile birlikte ekonomilerine destek olma yönünde çalışma yürütmektedir.

01 Kasım 2019 da resmi olarak kurulan, dünya genelinde faaliyet gösteren, dünya basınında çalışan Türk ve yabancı gazetecilere hizmet veren Uluslararası Gazeteciler Cemiyetinin Kurucu Genel Başkanıdır ve halen genel başkanlık görevini yürütmektedir.

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti UGC nin dünyanın en büyük gazetecilik meslek örgütü olma yönünde çalışmalarını yürütmektedir.

Genel Başkan Ahmet Öz,  dünya genelinde tüm gazetecilerin birbirleri ile mesleki tecrübelerini paylaşmalarını, dünya genelinde tüm gazetecilerin birlik ve beraberlik içinde olmaları, dostluk ve dayanışmalarını pekiştirmeleri, dünya barışına destek olmaları, ülkelerini dünya genelinde tanıtmalarını, dünya genelinde gazetecilik mesleğinin standart bir ölçüde  yapılması gerektiğini savunur ve bununla ilgili proje çalışmaları yapmaktadır.

Uluslararası Gazeteciler Cemiyetinin üyeleri olan gazetecilerin aile ekonomisine destek vermek amacıyla Türkiye genelinde faaliyet gösteren büyük holdinglerle kurumsal indirim anlaşmaları yapmaktadır.

1999 yılında Marmara depremini yaşayan Ahmet Öz, 11 ili etkileyen Kahramanmaraş Depreminde depremzedelere faydalı olabilmek için Uluslararası Gazeteciler Cemiyetinin Deprem Kriz Masasını oluşturmuş ve UGC nin  gazeteci üyeleri ile birlikte 450 enkaza arama kurtarma ekibinin yönlendirilmesine  öncülük etmiştir.

Ahmet Öz, Dünya genelinde doktor, avukat, hakim, asker, senato üyeleri ve milletvekillerinin törenle ant içtikten sonra mesleğe ve göreve kabul edildiklerini vurgulayarak,  Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti UGC tarafından dünya genelinde basın-medya ve gazetecilik mesleğine ilişkin Uluslararası kulvarda Gazetecilik Meslek Etik Yeminini dünya genelinde bir ilk olarak hazırlanmasında ve yürürlüğe girmesinde öncülük etmiştir.

Halkına ve milletine her zaman yardımcı olmaya çalışan Ahmet Öz, Gazetecilerin sorunlarını çözme yönünde çalışmalar yürütmektedir.

1968 yılında dünyaya gelen Ahmet Öz, üniversite mezunudur. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti UGC-  www.ugc.org.tr

E mail- E Posta         bilgi@ugc.org.tr

 

 

 

 

 




 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı