HABERİN ALTINDA ULUSLARARASI TV KANALINDA YAYINLANAN GÖRÜNTÜLERİ İZLEYEBİLİRSİNİZ
Dünya çapında faaliyet gösteren Türk ve yabancı gazeteler ile Türk ve yabancı gazetecilere hizmet veren ve dünya genelinde örgütlenme faaliyetlerini yürüten Türkiye merkezli Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti (UGC) aldığı yönetim kurulu kararı ile üyelerine meslek yemini etme zorunluluğu getirerek dünyada bir ilki gerçekleştirdi.
Gazetecilik mesleğinin ahlaki standartlarının erozyona uğradığı ve dünyadaki kutuplaşmayı hızlandırmaya başladığı günümüzde, Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti, mesleğe etik standartları geri getirmek ve gazetecileri mesleki eylemlerinden sorumlu tutmak için Uluslararası Gazetecilik Yemini uygulamasını hayata geçirdi.
UGC Genel Başkanı Ahmet Öz ve yönetim kurulu, bu uygulamayı hayata geçirmeden önce UGC’nin yurt içi ve yurt dışı temsilcileri ile istişareler gerçekleştirdi ve daha önce tavsiye edilen yemin metinlerini de inceledi. Daha sonra Uluslararası Gazeteciler Yemin metnini hazırlayan UGC, 11.09.2022 tarihinde yaptığı yönetim kurulu toplantısında bunu karara geçirerek Uluslararası Gazetecilik Yemini uygulamasını fiili olarak hayata geçirdi.
UGC, gazetecilik yemini uygulamasını 3. yaş günü kutlamasında fiilen başlattı. Kutlama, Genel Başkan Ahmet Öz ün memleketi olan Kocaeli’ye bağlı Karamürsel İlçesi’ndeki Mohti Otel’de gerçekleşti.
Yemin töreninde ilk yemini UGC Genel Başkan Vekili Bilgutay BAĞDAT etti. Daha sonra UGC Almanya Bavyera Eyalet Temsilcisi Tevfik ŞENDÖL, Almanya Hannover Temsilcisi İlhan DEĞİRMENCİ, UGC Sakarya İl Temsilcisi Levent CANDAN ve UGC Genel Başkanı Ahmet ÖZ yemin etti. Başkan Öz’ün ardından UGC Genel Başkan Vekili Bilgutay BAĞDAT, kutlamaya katılan UGC üye ve temsilcilerine toplu şekilde yemin ettirdi.
Konu ile ilgili açıklama yapan UGC Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öz,” Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti 11.09.2022 tarihinde yaptığı yönetim kurulu toplantısında bir karar alarak, bundan böyle cemiyete üye olarak kabul edilecek gazetecilerin 'Meslek Etik Yemini' edeceklerini ve bundan sonra cemiyete kabul edileceklerini ifade etti. Öz, dünya genelinde doktor, avukat, hakim, asker, senato üyeleri ve milletvekillerinin törenle ant içtikten sonra mesleğe ve göreve kabul edildiklerini vurgulayarak, “UGC olarak dünya genelinde basın-medya ve gazetecilik mesleğine ilişkin uluslararası yemin–ant içme metnini hazırlayarak ilk defa kurumsal suretiyle dünyada uygulamaya başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti üyesi olmak isteyen dünya çapındaki gazeteciler bu yemini etmeden üyeliğe kabul edilmeyecekler ve tüm üyelerden bu yeminin gerekliliklerine göre davranması beklenecek. Yurt içinde ve yurt dışında yemin törenlerimiz devam edecek. Cemiyetimize katılan yabancı uyruklu gazetecilerin lisanlarına göre gazetecilik yemini tercüme edilecek. Yabancı uyruklu gazetecilerde lisanına göre gazetecilik yeminini edeceklerdir.” dedi
Hazırlanan Uluslararası Gazetecilik Yemini metni ise şöyle;
“ Dünya Genelinde faaliyet gösteren Türk ve yabancı gazetecilere hizmet veren Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti’nin üyesi olmaktan gurur duyuyorum.
Gazetecilik mesleğini uluslararası gazetecilik etik ve mesleki standartları doğrultusunda;
- Mesleğimi icra ettiğim ülkenin anayasasına, kanunlarına saygılı bir şekilde icra edeceğime, ülkenin birliğini - bütünlüğünü koruyarak; ilgili uluslararası sözleşmelere bağlı kalarak; halkın, milletin, sesi, kulağı ve gözü olarak, dürüst ve tarafsız bir şekilde yapacağıma,
- Mesleğimi icra ederken her zaman insanlığın ortak çıkarlarını gözeteceğime,
- Gazetecilik mesleğini din, dil, ırk, kültür ve cinsiyet ayrımı yapmadan İnsan haklarına saygılı bir şekilde, her türlü bireysel özgürlükleri korumak için gerçekleştireceğime,
- Mesleğimi icra ederken şiddetin her türlüsünün karşısında olacağıma,
- Dünya dostluğunun gelişmesine, dünyada barışın ve huzurun sağlanması için çalışacağıma,
- Ülkeler, ırklar, inançlar ve kültürler arasındaki ilişkilerin gelişmesi için her türlü çabayı göstereceğime,
- Dünya çapında gazetecilik mesleğinin geliştirilmesi için yapılan çalışmalara her türlü desteği vereceğime,
- Uluslararası Gazeteciler Cemiyetinin onurlu bir üyesi olarak şerefim ve namusum üzerine ant içerim.”
Yemin töreninden sonra 3.yaş günü kutlamasına devam edildi. Akşam yemeği yenildi ve ardından 3. yaş günü pastası kesildi. Gazeteciler tarafından halay çekildi ve çiftetelli oynandı. Sanatçıların seslendirdiği şarkılara eşlik edilmesinin ardından kutlama toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
UGC- Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti 3.Yaş Gününde kurumsallaştırdığı Gazetecilik Yeminini ederek dünyada bir ilke imza attı.. 30 Kasım 2022 Çarşamba akşamı saat 22. 00 de yayınlanan Uluslararası Tv Kanalındaki görüntüler şöyle,
-
Karamürsel DEM’ lenecek
-
Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık’tan Yangınzede Aileye Tam Destek
-
Türkiye’de Bakın Neler Oluyor? Bir üniversite rektörü, oğlunu sınavsız üniversiteye aldı ve hukuk mezunu olarak diplomasını verdi
-
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ALO 124 hattı
-
Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Ali Arslan kalp krizine yenik düştü
-
İsrail'den korkunç karar: Gazze'yi işgal planını onayladı!
-
Çanakkale'de orman yangını! Alevler hastaneye yaklaştı
-
Yalova Altınova Ayazma Köyünden Ferdi Yazıcı vefat etti
-
Cumhuriyet Halk Partisi CHP Yalova Altınova İlçe Başkan Aday Adayı Ali Kangal
-
Karamürsel ’de 15. Geleneksel Laz Kültürü (Kada) Şenlikleri Düzenlendi
-
Kayıp iş insanı Halit Yukay'ı 3.ncü gününde de arama çalışmaları devam ediyor
-
Okul servis ücretlerine yüzde 35 zam

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın
Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun
FIRSAT DETAYI
Kocaeli Bilişim'den Kampanya
Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor
FIRSAT DETAYI-
Cumhuriyet Halk Partisi CHP Yalova Altınova İlçe Başkan Aday Adayı Ali Kangal
-
Karamürsel’de 15. Geleneksel Laz Kültürü (Kada) Şenlikleri Düzenlendi
-
Milliyetçi Hareket Partisi MHP' den Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti UGC 'ye “ Terörsüz Türkiye “ Hakkında Bilgilendirme Ziyareti
-
Kocaeli Karamürsel ile Yalova Kaytazdere sınırları arasında denize uçak düştü iddiası
-
Karamürsel'de trafik kazası,1 yaralı
-
Karamürsel Kayacık Mahallesi Muhtarı Erkan Soybelli 'den yürekleri ısıtan davranış