Kocaeli’de 15 liraya satılan 240 gram ekmeğin gramajı, 200 grama düşürülerek 15 liraya satılması gündemde

Kocaeli’de ekmeğe, 2025 yılıyla birlikte zam gelmişti. Zamdan önce 200 gramı 10 TL olan ekmek, gelen zamla 240 gram olurken fiyatı da 15 TL’ye çıkmıştı. Un fiyatlarının çuval fiyatı 850 TL’den 1050’ye çıkması ve doğalgaza 2 defa, elektriğe gelen zamlar sonrası fırıncı esnafı zam yapılmasını istiyor.

GRAMAJI DÜŞECEK

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı tarafından 240 gram ekmeğin 200 grama düşmesi ve fiyatının aynı kalması yönünde bir çalışma yürütüldüğü öğrenildi.

YÜZDE 25 ZAM

40 gram gramaj düşürülmesi ekmeğe yaklaşık yüzde 25 zam yapılması anlamına geliyor. Bu yıl 2. Zammı yapacak olan Sarı “2 yıl da zam yapmadığımız zamanlar da oldu. Önemli olan enflasyon olmaması, gider kalemlerinin fiyatlarının artmaması. Ancak un, doğalgaz ve elektrik bizim giderlerimiz ve fiyatları artıyor sürekli. Özellikle un bizim en önemli gider kalemimiz.” Dedi.



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı