Bulgaristan, 9 Haziran Pazar günü tekrar genel seçime gidiyor. Ülkemizde yaşayan Bulgaristan göçmeni çifte vatandaşlar, bu Pazar günü Gebze, İzmit, Çayırova, Derince, Darıca, Körfez ve Karamürsel’de açılacak sandıklarda sabah 07.00 dan 20:00 a kadar oy kullanabilecek.

Bulgaristan, 9 Haziran Pazar günü tekrar genel seçime gidiyor. Ülkemizde yaşayan Bulgaristan göçmeni çifte vatandaşlar da bu seçimde oy kullanma hakkına sahipler. Kocaeli’de oy hakkı bulunan 11 bin çifte vatandaş ikamet ediyor. Bu vatandaşlar Bulgaristan meclisinde yer alacak 240 milletvekilini belirlemek için Pazar günü 7 ilçemizde Gebze, İzmit, Çayırova, Derince, Darıca, Körfez ve Karamürsel’de açılacak sandıklarda sabah 07.00 dan 20:00 a kadar oy kullanabilecek.

GAMER KURULACAK

Kocaeli Valiliği tarafından seçimler için İl GAMER (Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi) kurulacak. Oy kullanma ve teslim işlemleri bitene kadar koordinasyonu sağlayacak GAMER’de Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-TÜRK) de bir üye bulunduracak. Sorunlara ve aksaklıklara anında müdahale edilecek.

DERNEKLER DE ÇALIŞMA YAPIYOR

Kocaeli’de dağınık bir şekilde yerleşmiş olan Balkan Türklerinin seçimler için koordine edilmesi konusunda Bal-Türk aktif rol alıyor. İzmit’te bulunan Bal-Türk Genel Merkezi, Gebze, Çayırova ve Karamürsel’de bulunan şubelerinin yanı sıra diğer Balkan derneklerinin de desteği ile çalışmalar yapılıyor. Açılan sandıklar ve seçim koordinasyonu konusunda Türkiye Cumhuriyeti ve Bulgaristan Cumhuriyetinin yaptığı hazırlıklara destek veren dernekler çifte vatandaşların seçim konusunda destek taleplerini de karşılamaya devam ediyor.

SANDIKLARA DAVET

Geçtiğimiz günlerde Bal-Türk Genel Başkanı Şükrü AR, TRT Radyo 1 Gün Ötesi programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Bulgaristan'da yaşayan vatandaşların kendi kimlikleriyle haklarını koruyabilmeleri, refah seviyelerini arttırabilmeleri, Avrupa vatandaşı olarak edinilen kazanımların devam etmesi için Bulgaristan'ın demokratik gelişimine mutlaka katkıda bulunmalı ve söz sahibi olmalıdır diyerek oy hakkı bulunan herkesi sandıklara davet etti.

KOCAELİ'DE KATILIM ORANI YÜKSEK

Türkiye’de 240.000 çifte vatandaş bulunduğu tahmin edilirken son seçimlerde 65.000 civarı oy kullanıldı. Bu da katılımın yüzde 30’un altında kaldığını gösteriyor. Bir önceki seçimlerde Kocaeli’de 11 bin seçmenden 4 bini oy kullandı. Buradan Kocaeli’nin yaklaşık yüzde 40 katılım ile Türkiye ortalamasının üzerine çıktığı görülüyor.

Oy Atılacak Okulların Listesi

Gebze - Gebze Anadolu Lisesi (Arapçeşme Mah.) (3 sandık)

Çayırova – Hanife Soykan Ortaokulu ( Cumhuriyet Mah.) (2 sandık)

İzmit – Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu (Yenişehir Mah.) (1 sandık)

Derince – Kocaeli Öğretmenler İlkokulu (Yenikent Mah.) (1 sandık)

Körfez – Ahmet Taner Kışlalı İlkokulu (Esentepe Mah.) (1 sandık)

Darıca – Faik Şahenk İlkokulu (Bağlarbaşı Mah.) (1 sandık)

Karamürsel – Amiral Karamürsel İlkokulu (Camiatik Mah. (1 sandık)



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı