Toplu taşıma esnafını temsil eden oda ve kooperatif yetkilileri, esnafın zorda olduğunu söyleyerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) zam teklifini verdi.

YÜZDE 75’LİK ZAMDA ISRARCIYIZ

Kocaeli Toplu Taşıma Kooperatifleri Birliği Başkanı Mehmet Yaşar ise ulaşıma zamla ilgili yaptığı açıklamada, “Ulaşım sektörüne yılbaşında yapılan düzenleme ile zam verildiği öne sürülüyor ama o karar zam değildi. Seçim sonrası UKOME’ye zam dilekçemizi verdik. Yolculuk ücretlerine yüzde 75’lik artış yapılması gerektiğini belirttik. Yılbaşında herkes yüzde 60-70 zammını aldı, biz almadık. O dönem verilmeyen zammı 5 ay gecikmeli almak istiyoruz. 5 ay kayıp var, esnaf zorda. Yüzde 75 zamda ısrarcıyız. 20-25 bin TL maaşa şoför bulamıyoruz. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu kararı almada personeline verdiği zam oranını göz önünde bulundurmalı” dedi.

KURT VE YAŞAR KONUŞTU

Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt ile Kocaeli Toplu Taşıma Kooperatifleri Birliği Başkanı Mehmet Yaşar, zam talebinin gerekçelerini sıraladı.



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı