Yaklaşık 6 aydır ekonomik kriz yaşayan ve çalışanlarına maaş ödeyemeyen Yıldız Sunta MDF'ten üzücü haber işçilere resmen açıklandı. Fabrikada 570 çalışan işten çıkarıldı.

Yıldız Sunta Fabrikası Sahipleri aylar önce Cumhurbaşkanına durumunu bildirmiş ve yardımcı olmalarını istenmişti.

Aylardır işçiyi çıkarmamak için direnen ve çözüm yolları arayan Yıldız Sunta MDF yöneticileri çıkar yol bulamayınca 1996 yılından buyana faaliyet gösterdiği fabrikada üretimi resmen durdurdu. Fabrikada 6 aydır maaş alamayan 420 işçi ve 150 beyaz yaka çalışan olmak üzere toplam 570 personel iş kanununun 25/3 ‘cü maddesi gereğince tek taraflı olarak iş akitlerine son verildi.

Dün öğleden sonra sendikanın yaptığı duyuru ile fabrikaya giden işçiler saatlerce fabrika yöneticilerinden gelecek güzel haberi bekledi. Ağaç-İş Sendikası ile fabrika yöneticilerinin 3 saat süren görüşme sonrası fabrika önünde bekleyen işçilere açıklama fabrika avukatı Süleyman Erdem'den geldi. Avukat Erdem, Ahmet Yıldız'ın açıklamasını işçilere okudu. Erdem, "Ahmet Yıldız olarak benim artık dayanacak gücüm kalmadı, işçinin mağdur olmasına da yüreğim el vermiyor. Hükümetten destek alamadık bu sebeple tüm işçilerimizi işten çıkarmak zorunda kalıyoruz. Eğer toparlarsak söz veriyorum önce çıkardığımız işçilerimizi geri alacağız” açıklamalarında bulundu.




 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı