Kocaeli Büyükşehir, kaliteli mahsul ve yüksek verim elde edilmesi amacıyla çiftçilere yüzde 50 hibeli anahtar teslimi modern sera desteği veriyor. Başvuru için son tarih ise 5 Nisan Cuma günü

ÇKS BELGELERİYLE          

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Seracılığı Geliştirme Projesi” ile üreticilerin pazar değeri yüksek ürün elde etmelerini ve gelirlerini artırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda çiftçilere yüzde 50 hibeli modern sera kurulumu desteği sağlanacak. Destekten yararlanmak isteyen üreticilerden talepler alınmaya başlandı. Destekten yararlanmak isteyen üreticiler, 2024 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgeleriyle 5 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne müracaat edebilecek.

4 AYRI ÖZELLİĞE SAHİP

Büyükşehir tarafından kurulacak modern seralar, belirlenen tarihlerde üreticilere hazır bir şekilde teslim edilecek. Sıfırdan kurulup çiftçilere teslim edilecek seralar 2 bloklu, 16 metre eninde, 32 metre boyunda, toplam 512 metrekare alandan oluşuyor. Modern seracılığa uygun 4 ayrı özelliğe sahip seralar, Kocaeli’deki çiftçilere büyük kolaylık sağlayacak. Proje ile üreticilerin modern ve bakımı kolay sera sistemine geçişi de sağlanmış olacak.

İLAÇLAMA SAYISINI AZALTIYOR

Çiftçiler, havalandırması uygun olmayan ve bükme demirden yapılmış seraların yerine modern, havalandırması ve bakımı ile hastalık ve zararlılarla mücadelenin kolay olduğu demonte galvaniz profilli yüksek tünel sera sistemine sahip olacak. Kurulan seralar kar, dolu, fırtına ve yağmur gibi zorlayıcı hava koşullarına karşı mekanik mukavemeti artırarak üretime katkı sağlayacak. Modern sera naylonu 36 aylık kullanım süresine sahip. Hastalık ve zararlıları minimum seviyede tutan sera naylonları ilaçlama sayısını da azaltıyor.

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı