Temeli 2016 yılında atılan Karamürsel İhsaniye Baraj inşaatı, geçen yıl tamamlandı. DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan baraj, Yuvacık ve Namazgâh Barajlarından sonra Kocaeli de üçüncü baraj olacak.

Karamürsel İhsaniye Barajının yerden yüksekliği 63 metre. Barajın toplam gövde hacmi 165 bin metreküp. Yuvacık Barajı 52 milyon metreküp, Namazgâh Barajı 25 bin metreküp, İhsaniye Barajı ise 15 milyon metreküp kapasitede olacak.

 İhsaniye Barajında su tutulup faaliyete geçtikten sonra Gölcük, Karamürsel ve civar yerleşim alanlarının içme suyu ihtiyaçlarını karşılayacak.

Yaşanabilecek kuraklık ve susuzluğa karşı barajın biran önce eksikliklerinin tamamlanıp hizmete açılabilmesi için DSİ Genel Müdürlüğü ile İSU Genel Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü geçtiğimiz aylarda imzalanmıştı. Protokol gereği DSİ, içme suyunun verileceği bölgelerin isale hatlarını yapacak, İSU Genel Müdürlüğü ise, suyun kokmaması için baraj gövdesinde kalacak ağaç ve makiliklerin temizlenmesi ihalesini üstlendi. İSU Genel Müdürlüğü çalışmaları hızlandırarak ihaleyi 20 Mayıs Perşembe günü saat 11.00’de gerçekleştirecek. 

75 GÜNDE TAMAMLANACAK

Gerçekleştirecek ihalede 45 bin metrekarelik makilik alan, 315 bin metrekaresi ağaçlık alan olmak üzere toplam 360 bin metrekarelik alanda 144 bin metreküp kazı yapılarak kök ve bitki temizliği yapılacak. İhaleyi kazanacak firmaya sözleşme imzaladığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde yer teslimi yapılacak ve işe başlanacak. Yer tesliminden itibaren 75 takvim gününde iş bitirilecek. Temizliğin ardından Karamürsel İhsaniye Barajında su tutulmaya başlanacak.



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı