E-POSTA : ugurgencer4134@gmail.com
WEB : www.karamurselaktifhaber.com



Bir müracaat Savcısını uzun uzun izledim

Bir adliyede en yoğun olan kısmı genelde ilk müracaattır. Bizzat şahit olduğum ve içimden helal olsun dediğim bir durumu paylaşmak istiyorum.

Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası’na adalet dağıtan dosya sayısı ve müracaatların her geçen gün artış gösterdiği yoğun ve bir o kadarda düzenli olan Gebze Adliyesinden bahsedeceğim.

Müracaat Savcısı suç haberinin kendisine ulaşmasıyla birlikte devlet adına araştırma ve soruşturma faaliyetinde bulunarak, soruşturma aşamasında yapılması gereken işlemleri ivedi yaparak dosyanın biran evvel tekemmül ettirilmesi için kolluk kuvvetlerine gereken talimatı verir. Kısaca adliyeye şikayet amaçlı gelen herkesin ilk uğradığı müracaat savcılığı olduğundan genel olarak çok yoğun ve büyük özveri gerektirir.

Gebze Adliye Sarayı giriş katında bulunan müracaat savcılığı koridorunda bulunan danışma masasının üzerinde bolca düzenli olarak sıralanmış evrak ve çevresinin oldukça kalabalık oluşu dikkatimi çektiğinden biraz takip ettim.

Ardından vatandaşların arasına girerek masa başına gelen takım elbiseli, duruşuyla karşısındakine güven veren, Devletin gücünü hissettiren bir kişinin geldiğini gördüm. Sonradan gelen kişinin bir Cumhuriyet Savcısı olduğunu öğrendim. Sırayla şikayet dilekçelerini alıp okuyan ve vatandaşları tek tek dinleyerek not alan, şikayet nedenleriyle ilgili olarak sorunlarıyla ilgili bilgilendirme yapan, kulaktan dolma bilgilerle ısrarla yanlışı savunanlara doğruları anlatan anlamayana defalarca sabırla anlatan Savcı Bey’in üslubu, vatandaşlara yaklaşımı devletimizin gücünü hissettirmesi, akan göz yaşların silindiğine, şikayete gelenlerin yüzlerinde ki çaresizliğin tebessüme döndüğüne bir vatandaş, bir insan olarak şahit olmak gurur vericiydi.

Asıl güzel olan makamından dışarı çıkan ve vatandaşların içine girerek sorunları dinleyerek adaletin bireyi güvende hissettirdiğini bizzat gördüm. Her zaman duyduğumuz bir sözdür. “Devletin hazinesi adalettir.” Bu sözü söylemek, paylaşmak, okumak, yazmak kadar hissettirmek daha önemlidir. Sayın Savcı Can Özcan Bey ve müracaat savcılığı ekibine başarılar dilerim.

Her zaman yazdığım ve dillendirdiğim sözüm” Başta sağlık olmak üzere hangi mesleği icara ediyorsan et karşındakine kendi ailene davranılmasını istediğin gibi davranıyorsan aldığın para ananın ak sütü gibi helal, aldığın hayır duaları kabul olsun.

Gebze Adliyesi Başsavcılığı’nın sosyal faaliyetler kapsamında her platformda yer alması, “Madde Bağımlılığı İle Mücadele" konulu seminer programlarına katılmaları, Kadına şiddet konusunda aktif oluşu, Gebze Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün Suça karışan çocukların topluma kazandırılması için eğitim faaliyetleri yanında, denetimli tahliyelerinden sonra suça bulaşmamaları, topluma faydalı ve üretken bireyler olarak topluma adaptasyonu için sosyal-kültürel etkinlikler hususunda verdikleri mücadelede takdire şayandır. Gördüğümüz şahit olduğunuz güzellikleri paylaşmazsak iyileri çoğaltamayız.

Ben duyduklarımı değil bizzat görüp şahit olduklarımı yazarım.

Kalın Sağlıcakla,

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı