Cumhurbaşkanlığının 2020/274 sayılı Kararnamesi ile Ordu Valiliği görevinden Kocaeli Valiliği görevine atanan Vali Seddar Yavuz, bugün görevine başladı.

İlk olarak polis mangasını selamlayan Vali Seddar Yavuz’u Vali Yardımcıları; Dursun Balaban, Osman Ekşi, Nihat Kaynar, Suat Yıldız, Ali Ada, İl Hukuk İşleri Müdürü Aytaç Akgül, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan ile kurum ve daire müdürleri karşıladı.

Karşılamanın ardından ilk olarak Valilik şeref defterini imzalayan Vali Seddar Yavuz, makamına geçerek burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Marmara’nın ve Türkiye’nin gururu sanayimizin merkezi Kocaeli’ne gelmiş olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Vali Seddar Yavuz: “Bizden önce burada görev yapmış en son Valimiz olmak üzere tüm valilerimize hizmetleri vesilesiyle teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bu şehirde ortak aklı, istişare kültürünü ve birlikte yönetim anlayışını en güzel şekilde vermek suretiyle şehrimizin zaten var olan potansiyelini birlikte daha iyi noktalara ulaştırmak için büyük bir gayret ve çaba içerisinde olacağız. Bu süre içerisinde 31 yıllık meslek hayatımda olduğu gibi erişilebilir bir valilik yapacağımı buradan da sizlere söylemek istiyorum.” diyen Vali Yavuz, Devletin şefkatini ve kudretini en uygun bir şekilde vatandaşımıza sunmak durumunda olduklarını belirterek: “Devleti temsil makamında bulunan kişileriz. Bu vesileyle sevginin hakim olduğu ve hesap verilebilir şeffaf bir devlet anlayışı ki bu zaten Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin politikasında ana eksendir. Bunu en iyi bir şekilde tesis etmek üzere gayret içerisinde olacağız. Sizlerle, Sivil toplum kuruluşlarımız ve toplumun tüm kesimleriyle her zaman olduğu gibi istişare içerisinde bu şehirdeki görevimizi ifa etmek istiyoruz. İlginiz ve alakanız için hepinize şimdiden çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Covit-19 salgınıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Vali Yavuz: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde pandemi ile ilgili ulusal bir eylem planı oluşturmuştur. Bu ulusal düzeyde alınan tedbirler yerel düzeyde de valilerimiz tarafından valilerimizin başkanlığında uygulanmıştır. Dolayısıyla Ordu’da bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları yaptık burada da yapılan çalışmalar ile ilgili gerekli bilgileri aldık. En yakın zamanda da Sağlık kuruluşlarımızla bir araya geleceğim. Bu Koronavirüs Hastalığında Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gücünü, kudretini ve de son 20 yılda yapılan hizmetlerin karşılığını da bire bir görmüş oluyoruz. Güçlü bir sağlık sisteminiz yoksa böylesi büyük salgınlara direnebilmeniz mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yapmış olduğu sağlık yatırımları bu konuda bizim elimizi daha rahat hale getirdi ve daha iyi mücadele ettik. Bu sebeple burada da çok iyi tedbir alındığını biliyorum.” diyen Vali Yavuz, son gelişmelerle beraber alınması gereken tedbirler varsa da alınacağını belirtti.

Basına yaptığı açıklamaların ardından Vali Yavuz, kurum müdürleri, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar ile tanışma ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı