Sevgili Yalovalılar,

“Bugün, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 101. Yıldönümünü kutluyoruz.

19 Mayıs, esaret altındaki geleceği reddeden Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımı olarak, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesinin Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek tüm vatan sathına yayılma ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Milletinin kurtuluşunun müjdecisi olan bir gündür.


Sevgili Gençler,


 Büyük fedakârlıklarla kurulan vatanımız, sizlere emanettir. 19 Mayıs 1919'da yükseltilen bağımsızlık meşalesini korumak ve yüceltmek, 19 Mayıs ruhunu anlamak en önemli vazifeniz olmalıdır. Bu çerçevede, geleceğin devlet yöneticileri, siyasetçileri, eğitimcileri, bilim adamları, sanatçıları ve diğer meslek temsilcileri olarak ülkemizi daha da ileriye taşıma noktasında, araştıran, üreten, sorgulayan, aynı zamanda milli ve manevi değerlerine bağlı Kurtuluş Savaşı ruhunu taşıyan bireyler olarak bilimde, fende, ekonomide, uluslararası ilişkilerde, kültür ve sanatta, eğitimde, sporda elde edeceğiniz başarılarla ülkemize değer katmak için elinizden gelen bütün gayreti göstereceğinize olan inancım tamdır.


Ülkemiz ve dünyanın içinden geçtiği bu zor ve kritik süreçte 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu meydanlarda birlikte kutlamayacağız. Ancak yaşanan bu süreç bayram sevincini kutlamamıza engel teşkil edeceğini düşünmüyorum. Bu kapsamda, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından dijital ortamda oluşturulan bayram etkinlikleri takip etmenizi ve bu etkinliklere katılmanızı rica ediyorum. 


Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşlarını ve Aziz Şehitlerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle yad ediyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten duygularımla kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

 YALOVA VALİSİ

MAUMMER EROL

 

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı