Tüm dünyaya yayılım gösteren Koronavirüs (COVİD-19) pandemisi ile ilgili Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulumuzun tavsiyelerine istinaden, vatandaşlarımızı korumak ve yayılımını engellemek adına ülkemizde olduğu gibi ilimizde de ciddi tedbirler alınmış ve uygulamaya konulmuştur. Bu kapsamda hastanemizde de bir dizi tedbirler alınmıştır.

-Öncelikli olarak konu hakkında Hastane enfeksiyon komitesi eğitimlerini gerçekleştirdi. Covid-19 salgın hastalığı ile ilgili hastalıktan korunma yöntemleri, alınması gereken izolasyon önlemleri konusunda personele eğitim verildi.

-Olası şüpheli vaka durumunda yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme yapıldı.

-Kullanılacak ekipmanların temini sağlandı,

-Hastanemiz kantini kapatıldı,

-Hastane genelinde dezenfeksiyon işlemi yapıldı,

-Personellerimizle ilgili tedbirler kapsamında; yemekhanemizde bulunan sandalye sayıları azaltılarak çalışanlarımızın yemek saatleri yeniden düzenlendi.

-Kademeli olarak Sağlık Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımızın genelgeleri doğrultusunda önce diş polikliniği randevuları iptal edildi, akabinde diğer poliklinik hastaları için de halk sağlığını korumak adına hasta kabulde sınırlamalar getirildi.

-65 yaş üstü vatandaşlarımızın sokağa çıkmalarının kısıtlanması nedeniyle onlara daha iyi hizmet verebilmek için evde sağlık birimimizin personel sayısı artırıldı.

-Yatan hastalara ziyaretçi kısıtlaması başlatıldı,

-Mevcut Acil Servisimizin dışında Covid Acil Servisi için fiziki şartlar oluşturularak hizmete başlandı. Böylece hastalarımızın hastanemize giriş yaptıkları anda triaj (tıbbi müdahale önceliklerini belirleme sistemi) sistemi ile hangi acile gideceklerine karar verilmesi, Covid-19 şüphesi bulunan kişilerin Covid acil servisinde diğer vatandaşlarımızdan ayrılması, tetkik ve tedavilerinin tıbbi teçhizatlı sağlık görevlileri tarafından yapılması sağlanmaktadır. Test sonuçlarını hastanemizde yatarak beklemesi gereken hastalarımız acil bölümünden sonra sadece şüpheli vakalar için ayrılmış olan asansör ile diğer hastalarımız ve personel ile temas ettirilmeden özel ekipmanlı ve deneyimli personellerimizin bulunduğu kata alınmaktadırlar.

Covid-19 önlemleri sadece sağlık personelinin yapacakları ile sınırlı değildir. Burada halkımıza da büyük görevler düşmektedir. Mutlaka kendi izolasyonlarını sağlamaları, evden dışarı çıkma konusunda özellikler 65 yaş üstü vatandaşlarımızın uyarılara uyması gerekmektedir. Başta beri söylediğimiz kişisel hijyen, el temizliği konusu da son derece önemlidir. Bunun dışında sadece konuyla ilgili Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamaları ve önlemleri takip etmelerini ve herhangi bir şikayetleri olduğunda öncelikli olarak 184 numaralı telefon hattını aramalarını tavsiye ederiz.



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı