A.D.D.de “Karamürsel Söyleşileri “Başladı

ADD Karamürsel Şubesi tarafından iki haftada bir Perşembe akşamları “Karamürsel Söyleşileri “ adlı program düzenlenmeye başlandı.

-Haber ENGİN AKGÜN-

ADD Karamürsel Şubesi tarafından başlatılan “ Karamürsel Söyleşileri ” programının ilki önceki akşam ADD Karamürsel Şubesinin toplantı salonunda gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan ADD Karamürsel Şube Başkanı Münteha Purut” Karamürsel Söyleşileri isimli programımızın bu akşam ilkini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra her iki haftada bir Perşembe akşamları saat 20.00 de farklı konuşmacı ile başka konularda programımıza devam edeceğiz.

İnsanlar arası diyaloglar eksildi

 ADD bir düşünce derneği olduğundan dolayı bu ülkenin değerlerine önem veren herkesin Karamürsel ile diyaloglarını sağlamak, bir araya gelmek, birlik ve beraberlik oluşturmak, kaynaşmalarını sağlamak için “ Karamürsel Söyleşileri” isimli programımızı devam ettireceğiz.

Bu akşam konuşmacımız  Karamürsel Tarihi Araştırmacısı İbrahim Akbaba dır. Söyleşi konumuz “ Karamürsel de Sivil Toplum Örgütlenmeleri” dir.

Katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Konuşmalarını yapmak üzere Sayın İbrahim Akbaba yı davet ediyorum “diyerek sözlerini sonlandırdı.

Karamürsel de 158 Dernek

Karamürsel Söyleşileri programının ilk konuşmacısı olanKaramürsel Tarihi Araştırmacısı İbrahim Akbaba “ Karamürsel tarihinde bugüne kadar 158 adet sivil toplum örgütü olan dernek kurulmuştur.

Dernekler, kooperatifler, odalar ve vakıfların hepsi birer sivil toplum örgütleridir.

Amaçlarına göre faaliyet göstermekle birlikte gönüllük esasına dayanmaktadır.

Resmi kurumlar adı ile dernek kurulmasını etik bulmuyorum.

Örneğin Halk Eğitim Derneği, Karamürsel Belediyesi Spor Derneği gibi dernekler gönüllülük esasına dayanmadığından dolayı hiç etik değildir.

Karamürsel Merkezli “ Faizle Mücadele Derneği”

Karamürsel de bugüne kadar kurulan 158 dernek arasında bulunan ve ismi hiç duyulmayan, konuşulmayan, etkinlikleri olmayan ve faaliyet olarak aktif görünen bir dernek vardır. Bu derneğin adı da Karamürsel Merkezli “ Faizle Mücadele Derneği” dir.” Dedi.

Karamürsel Tarihi Araştırmacısı İbrahim Akbaba, Karamürsel tarihinde kurulan 158 derneğin isimlerini sıralarken ilginç tüzük maddelerini de okudu.

Karamürsel Kent Konseyinin de sivil toplum örgütü olduğunu belirten Akbaba, Kent Konseyinin görevlerinin neler olduğunu anlattı

Karamürsel Kent Konseyi kurulduğundan bugüne kadar aktif olarak hiçbir performans gösteremediğini ve yönetim kurulu toplantısını bile gerçekleştiremediğini dile getirdi.

Davetliler tarafından konuşmacı İbrahim Akbaba ya sorulan soruların cevaplanmasının ardından çay sohbetine geçilmesi ile program sona erdi.

Programa, Karamürsel Tarihi Araştırmacısı İbrahim Akbaba, CHP Karamürsel ilçe başkanı Suat Ülkü, Karamürsel Belediye Meclis Üyelerinden Orhan Tanış, Orhan Demirer, Adem Pekyürek, İlkay Kaya, Emel Kabataş, CHP eski ilçe başkanı Ali Kara, CHP Karamürsel Belediye Başkan Adayı Ahmet Çalık, İyi Parti Kocaeli İl Yönetiminden Mustafa Kaya,Karamürsel Turizm Derneği Başkanı Mehmet Akdeniz, Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Ahmet Öz, ilçe halkı ile ADD Karamürsel Şubesi Başkanı Münteha Purut ve yönetimi katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı