Gölcük Belediyesi tarafından Kızılay Gölcük Şubesi işbirliğiyle, Elazığ ve Malatyalı deprem mağduru vatandaşlarımız için AFAD’ın talepleri doğrultusunda toplanan yardım malzemelerini taşıyan 2 tır, bugün Gölcük’ten Elazığ’a dualarla uğurlandı.

Gölcük Belediyesi tarafından Kızılay Gölcük Şubesi ile birlikte, Elazığ ve Malatyalı deprem mağduru vatandaşlarımız için AFAD’ın talepleri doğrultusunda Gölcüklüler tarafından bağışlanan aynî yardımları Elazığ’a götürecek 2 tır, bugün dualarla uğurlandı. Yoğun katılımın olduğu uğurlamaya; Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış, siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK’ların temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

“HERKES BÜYÜK BİR GAYRET GÖSTERDİ”

Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış yaptığı konuşmada; “Gölcük Belediyesi ve Kızılay, Gölcük halkımızın desteğiyle güçlü bir çalışma yaptı. Ben Sayın Belediye Başkanımıza, Gölcük Kaymakamımıza, siyasi partilere ve STK’lara özellikle çok teşekkür ediyorum. 1999 depremini yaşamış bir şehir olarak herkes büyük bir gayret gösterdi” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM”

AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul ise, “20 yıl önce acının merkezi olan Gölcük’ten, 6 gün önce acıyı yaşayan Elazığ’a gönderilmek üzere hazırlanan yardım paketlerini uğurlama programındayız. Gölcüklüler yardımlaşma ve dayanışma örneğini en üst seviyede göstermiş durumdalar. İlk andan itibaren irtibat halinde olduğumuz ve AFAD koordinesinde bölgeye yardım malzemelerini gönderen Belediye Başkanımıza ve Kızılay Şube Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonraki yardımların ayni bağış yerine daha önce ilan edilen banka hesap numaralarıyla nakdi bağış yapılmasının daha makbule geçeceğini AFAD Başkanlığı adına belirtmek istiyorum” dedi.

“BİZİM MİLLETİMİZ ASİL BİR MİLLET”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı konuşmada, “Bundan 6 gün önce Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem sonrasında, öncelikle bölgeye giderek ihtiyaçların ne olduğunu gördük. AFAD İl Müdürümüzle depremin hemen sonrasında ve sürekli iletişim halinde olarak, neler yapacağımız konusunda kendileri ile koordineli bir şekilde hareket ettik. AFAD’ın talepleri ve bizi yönlendirmesi neticesinde, Kızılay Gölcük Şubemizle birlikte aynî yardım kampanyasına hızlı bir şekilde başladık. Hemşehrilerimiz buna muazzam bir ilgi, alaka gösterdiler. Örnek vermek gerekirse; küçük bir kardeşimiz harçlıklarından biriktirdiği kumbarasındaki paraları yardım olarak verdi. Dışarıda görmüş olduğumuz yardım malzemelerinin taşınacağı tırlar, Yeniköy Kooperatifindeki arkadaşlarımız ücretsiz olarak karşıladılar. Bizim milletimiz asil bir millet. Zor zamanda bir araya gelmeyi kenetlenmeyi çok güzel gösteriyor” şeklinde konuştu.

“GÖLCÜKLÜ HEMŞEHRİLERİME CAN-I GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Başkan Sezer konuşmasının devamında ise, “Deprem sonrası yaşanan zorlukları ve yaşanan acıları en iyi bilen, Elazığ ve Malatya’daki deprem mağdurlarını en iyi anlayan ve yardım elini uzatan, yardım kampanyasına aynî ve naktî büyük destek veren Gölcüklü hemşehrilerime can-ı yürekten teşekkür ediyorum. Biz Gölcük’ün dağını, taşını, toprağını, havasını, suyunu seviyoruz ama en çok da yardımsever, kadirşinas, saygıdeğer Gölcüklüleri seviyoruz. Ben bu vesileyle; depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha

Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Törene katıldığınız için sizlere de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

“GÖLCÜK ÖRNEK OLACAK BİR REAKSİYON GÖSTERDİ”

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut ise yaptığı konuşmada, “Bugün burada Türk Milletinin, Gölcüklü vatandaşlarımızın bir kadirşinaslık örneğini hep beraber yaşıyoruz. Gölcük, Türkiye’de örnek olacak bir reaksiyonla depremde mağdur olmuş vatandaşlarımız için gayret gösterdi. Başta Belediye Başkanımıza ve değerli ekine, STK’larımıza, Kızılay’ımıza destek olan, gayret gösteren vatandaşlarımıza, muhtarlarımıza, ismini sayamadığım tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü İlyas Öztel tarafından yapılan dua sonrasında yardım tırları Elazığ’a uğurlandı

 




 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı