Kocaeli, kent tarihinin en önemli fuarlarından birisine ev sahipliği yapıyor. Denizcilik alanında en önemli firmaları bir araya getiren Marmara Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı “Marmara Boat Show”, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi’nin katkılarıyla bugün Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nde resmi açılışını gerçekleştirdi. 22-26 Ocak 2020 tarihleri arasında “Kocaeli Yaza Erken Merhaba Diyor “ sloganı ile 6 bin metrekarelik kapalı alanda gerçekleştiriliyor.

YOĞUN KATILIM

Fuarın resmi açılışına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, garnizon Komutanı Yalçın Payal, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Kokrmaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, Kartepe Kaymakamı Altuğ Çalar, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak,  İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Meclis Başkanı Kürşat Bal, GEBKİM Genel Başkanı İbrahim Aracı, GİSBİR Başkanı Murat Kıran, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, İzmit Belediye Başkan Vekili Hakan Tanta, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Körfez Ticaret Odası Meclis Başkanı Güngör Ayhan, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Eski Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Kocaeli Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Kadir Durmuş, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol ve çok sayıda deniz meraklısı katılım sağladı.

“DENİZCİ KOCAELİ”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel, “Kocaeli’yi denizle bir nebze daha buluşturabilmek için düzenlenen fuarımıza hoş geldiniz. Yaşadığımız coğrafya geçmişten günümüze her zaman önemli bir coğrafya olmuştur. Fuarlar, en önemli işletmeler için, daha sonra kentler ve ülkeler için çok önemli bir tanıtım aracıdır. Denizcilik, su ürünleri, lojistik olan fuarlara baktığınızda ise her geçen gün taleplerin arttığını görmekteyiz. Bizler, çeşitli çalışmalar ile Kocaeli anlamında marka yaratma konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fuarımızın denizcilik adına öncü olmasını temenni etmekteyiz. Yola çıktığımız günden beri ‘denizci ülke, denizci millet, denizci Kocaeli’ dedik” ifadelerinde bulundu.

“ARZU ETTİĞİMİZ DÜZEYDE DEĞİL”

Doğusel’in ardından konuşan Türkiye Gemi İnşaat Sanayicileri Birliği Başkanı Selim Murat Kıran, “Marmara Boat Show’a 40 bin ziyaretçi bekliyoruz. Liman kenti olan Kocaeli’nin misyonu denizciliğe yeni bir pencere açacaktır. Türkiye Gemi İnşaat Sanayi bugün doğrudan 50 bin istihdam üretmektedir. Dünyanın en büyük canlı balık taşıma gemisi, ilk enerji dönüşüm gemileri gibi birçok ilki üreten bir seviyedeyiz. Türkiye kendi askeri gemisini üretebilen sayılı ülkelerden birisidir.  Yat inşaatında ise dünyadaki ilk 3 arasındaki yerimizi uzun süredir koruyoruz. Türk yat üreticileri arasında bugün dünyada marka haline gelmiş firmalarımızın da bulunduğunu biliyor, bununla gurur duyuyorum. Yat üretiminden 124 milyon Euro ihracatımız oldu. Bu elbette arzu ettiğimiz düzeyde değil. Ülkemize döviz girdisi sağlıyoruz. Bu tür fuarları, deniz ve tekne sevgisinin yaygınlaşması ve tekne tutkunlarının üreticilerle bir araya gelmesini sağlaması amacıyla önemli görüyoruz. Ülkemizde 61 adet yat limanı bulunmaktadır.  Yapımı devam eden ve yapılması planlanan 21 adet yat limanı bulunmaktadır” dedi.

“MARKA KENT YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM”

Kıran’ın ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bu organizasyon kentimiz için yeni ufuklar, iş istihdamı, marka kent yolunda önemli bir adım. Bu bizim marka kent vizyonumuzun da bir parçası. Kocaeli’nin sadece sanayi değil, bilişimin de başkenti olduğu, bununla birlikte aynı zamanda doğanın eşsiz imkanlarına sahip bir şehir olduğunu; turizm, bilişim şehri olabileceğini bilmenizi isterim. Valiliğimizle birlikte turizmin alt başlıklarıyla ilgili çalışmalar düzenledik. Boat Show’un yanında doğa sporların alt başlıklarının da burada tanıtılıyor olması isabetli tespit ve kentin geleceğine dair katkı olarak görüyorum.Ormanya’da Uluslararası kamping sevenler veya karavanla gezenler için uğrak yer olmuştur. Deniz seviyesinden kayak seviyesine çıkabilen bir şehirdir. Fuar alanı tahsisimizle desteğimizi vermiş olduk. Bu organizasyon nedeniyle teşekkür ediyorum. Şehre katkı sağlamasını temenni ediyorum” ifadelerinde bulundu.

“KOCAELİ’DE KIYI UZUNLUĞU 180 KİLOMETRE”

 Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Türkiye’nin 3 tarafı denizlerle çevrili. Kocaeli de 2 denize, göle kıyısı olan bir kent; kıyı uzunluğu 180 kilometre. Böyle bir kentte denizcilik anlamında faaliyetler büyük önem taşıyor. Körfez limanımız üretimde Türkiye’de ilk sırada. Denizciliğin daha iyi bir noktaya gelmesi, ilimizin daha fazla pay alması adına bu fuarın önemli olduğunu düşünüyorum. Kocaeli, turizm kenti olma noktasında da çok önemli çalışmalar ortaya koyuyor. Kocaeli’de yaşayanlar da Kocaeli’nin bazı yerlerini bilmiyor olabilir diye MARKA’ya bu konuda tanıtım videosu çektirdik. Bu fuarın şehre katkı sağlamasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi. Kurdelenin ardından ise katılımcılar birlikte fuarı gezdi.

 

Dijital Pazarlama



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı