Fırıncılar, Bakanlığa ekmeğe zam talebinde bulundular. Bakanlık ekmek zammına onay vermedi. Bu sefer de fırıncılar bakanlık bizi batırmaya çalışıyor diye isyan ettiler.

Fırıncılar Federasyonu, yaşanan ekonomik gelişmeler karşısında un, personel ücretleri ve diğer girdilere gelen zamlarla artık ekmek üretemeyecek noktaya geldiklerini belirterek Ticaret Bakanlığından zam talebinde bulundu.

Ancak Bakanlık zam talebine olumsuz yanıt verdi ve ekmeğin kilosunun 6.25 TL olarak kalması yönünde görüş beyan etti. Karara tepki gösteren Fırıncılar Odası hazırladığı dosya ile Vali Hüseyin Aksoy’a çıkmaya hazırlanıyor. Ora Başkanı Ali Sarı, “Uzmanlarla oturup konuşalım. 1.75 TL bizi kurtarıyorsa biz böyle batmaya devam ederiz” dedi.

VATANDAŞLA KARŞI KARŞIYA GETİRİYOR

 2015 yılında 5 lira olan ekmek kilosunu 6 lira 25 kuruşa çıkarttıklarını ve yüzde 25 zam yaptıklarını söyleyen Oda Başkanı Ali Sarı, “Bize yüzde 25 zam yapılırken una yüzde 100, işçilik maliyetlerine yüzde 250, elektriğe yüzde 80, doğalgaza yüzde 80 ve diğer girdilere de ortalama yüzde 80 zam geldi. Bu kadar maliyet artışına karşı biz nasıl ekmek üretmeye devam edeceğiz. Biz hakkımız olandan fazla bir şey istemiyoruz. Bakanlık bizi vatandaşla karşı karşıya getiriyor. Ama bu doğru bir şey değil. Bakanlığın kararı ile zam yapılan tek sektör biziz.

HESAPLAR ORTADA

Hesaplar ortada, uzmanlarla oturup konuşalım. Eğer 280 gram ekmeği 1.75 TL’den satmak bizi kurtarıyorsa biz böyle satış yapmaya devam edeceğiz. Bakanlık bizim ekmek zammı talebini gördüğü kadar diğer temel tüketim maddelerine gelen zammı da görsün. Bize ucuz un, elektrik, sigorta teşviki versinler biz de ucuz ekmek üretelim. Bizim dün 60 liraya aldığımız un bugün 120 lira. Bakanlık kararı tek taraflı olarak veriyor.

VALİYE GİDECEK

Biz tüm giderlerimizi belirledik ve bir dosya haline getirdik. Bunları Vali Hüseyin Aksoy’a çıkarak dosya halinde teslim edeceğiz, derdimizi anlatacağız. Dosyayı verdikten sonra Esnaf ve Sanatkarlar odaları Birliğine zam talebimizi yazılı olarak vereceğiz ve ekmek zammını hayata geçireceğiz. Biz dar gelirli vatandaş için halk ekmeğe zam yapmıyoruz. Askıda ekmek uygulamamızı sürdürüyoruz. Bize haksızlık ediliyor” dedi.

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı