Sağlık Bakanlığının temel hedeflerinden biri olan gebelik dönemi ve doğum sürecinde anne-bebek sağlığı hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla hizmete giren Karamürsel İlçe Sağlık Müdürlüğü Gebe Bilgilendirme Sınıfı açılışı Karamürsel’de yoğun protokol katılımıyla gerçekleştirildi.

Programa Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Sağlık Müdürlüğü Başkan ve Başkan Yardımcıları, İlçe Sağlık Müdürleri, Başhekimler, Siyasi Parti Temsilcileri ile sağlık çalışanları ve vatandaşlar katılım sağladı. Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilen kurdela kesimi ile gebe bilgilendirme sınıfı hizmete açıldı.

 Toplamda 22 Merkez Bulunuyor

 Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konforlu fiziksel ortamı, yeni donanım ve malzemeleri ve mevzuata uygun özellikleriyle hizmete açılan Karamürsel İlçe Sağlık Müdürlüğü Gebe Bilgilendirme Sınıfı, 2019 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından tescillenerek anne adaylarına hizmet vermeye başladı. İlimizde kamu ve özel hastanelerde 10 gebe okulu, doğuma hazırlık ve danışmanlık merkezi, ilçe sağlık müdürlüklerinde ise 12 gebe bilgilendirme sınıfı olmak üzere toplamda 22 merkez bulunuyor.

 Anne Ve Baba Adayları Bilinçleniyor

Merkezlerde sağlık profesyonelleri tarafından ücretsiz olarak verilen eğitimler neticesinde ildeki tüm anne adayları ve babalara gebelik, doğum ve bebek bakımı konusunda doğru bilgilendirme yapılması amaçlanıyor. Gebelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemleriyle ilgili bilgi sahibi olmaları, bilinç düzeylerinin arttırılması, normal doğumu özendirmek, ağrı yönetimi, anne sütü ve emzirme konularında eğitim vermek amacıyla hizmet veren gebe okulları ilimizde kamu ve özel hastanelerin yanı sıra ilçe sağlık müdürlüklerinde de başarıyla yürütülmekte.

 





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı