Devlet Su İşleri(DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Karamürsel İhsaniye Barajı inşaatı bitiyor.

Sona doğru gelinen barajda su tutulmaya önümüzdeki aylarda başlanacağı açıklandı. Baraj bittikten sonra körfezin güney kıyısında bulunan tüm yerleşim alanlarının içme suyu ihtiyacı bu barajdan karşılanacak. Baraj 2050 yılına kadar ihtiyaca cevap verecek.

Karamürsel’e 7 kilometre uzaklıkta bulunan Suludere üzerinde inşaatına 2016 yılında başlanan Karamürsel İhsaniye Barajı, inşaatı son aşamaya geldi. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü(DSİ) tarafından Ceysu İnşaat firmasına tarafından yapımı süren baraj inşaatı, geçtiğimiz yıl ödenek aktarılmadığı için uzun süre durdurulmuştu. Daha sonra kent yöneticilerinin devreye girmesiyle birlikte inşaat için ödenek çıkartıldı ve baraj inşaatına yeniden başlanmıştı.

GÖLCÜK BÖLGESİNE İÇME SUYU VERECEK

 Karamürsel İhsaniye Barajı devreye alındığında karşı kıyıda bulunan bölgelerdeki yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Karamürsel, Gölcük ilçeleri ile Değirmendere, Halıdere, Ulaşlı ve Ereğli mahallelerine yılda 25,4 milyon metreküp içme ve kullanma suyu verilecek. Baraj suyundan ayrıca İhsaniye, Avcıköy, Yalakdere, Hayriye, Taşağıl, Akçat ve İnebeyli köylerine ait toplam 20 bin 240 dekar tarım arazisi baraj suyu ile sulanacak.

9 MİLYON METREKÜPE SAHİP

Suludere Deresi üzerinde yapımı son aşamaya getirilen Karamürsel İnsaniye Barajı’nın toplam gövde hacmi 165 bin metreküp, barajın temelden yüksekliği ise 70 metre. Baraj, 9 milyon metreküp su depolanma kapasitesine sahip. Baraj inşaatı hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yaz aylarında debisi azalan Suludere’nin su debisinin yükseleceği aralık ayından sonra barajda su tutmaya başlayacaklarını açıkladı.



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı