Karamürsel Belediyesince yapılması planlanan hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezinin temeli 04 Ekim Dünya Hayvan Hakları Koruma Gününde atıldı.

Kayacık Mahallesi Karayolları Şubesi yanındaki alanda düzenlenen temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, proje hakkında bilgi verdi. Yıldırım, şunları söyledi: "Burası sadece sahipsiz sokak hayvanlarının değil, tüm hayvanların bakım yeri olacak. Yaşam hakkının insanlar için değil, hayvanlar için de önemli olduğu bilincinden hareketle sokak hayvanlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sokakta yaşayan ve bakıma muhtaç hayvanlarımız için yapılacak bu barınak, hayvan haklarına uygun olarak faaliyet gösterecek. Bu barınakta, hem hayvanlarımızın bakımını üstleneceğiz, hem de onları sahiplendirebilmek için çaba göstereceğiz."

Kocaeli Hayvan Hakları Derneği Başkanı Selma Platin Pek” Kocaeli Hayvan Hakları Derneği olarak 10 yıldır sokak hayvanlarının sorunlarını bir fiil yaşamaktaydık. Bu sorunları belediye başkanımız İsmail Yıldırım a zaman zaman ilettik. Başkanımız da  bizlere sorunların çözümü için her zaman destek oldu.

Türkiye de bir elin parmaklarını geçmeyecek il ve ilçelerde hayvanları koruma gönüllüleri ile dernekleri sokak hayvanlarının karınlarını doyurmaları için mama tedarik etmeye çalışır.

Karamürsel Belediye Başkanımız İsmail Yıldırım bizlere ne zaman sokak hayvanları için mama istersek vermiştir. Yine başkanımız mini bir kedi evi ile başlayan projemize en son Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi isteğimizi de 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde yerine getirerek bugün Karamürsel ilçesinde Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimizin temelini atıyoruz.

Bizlere her zaman destek veren ve kahrımızı çeken belediye personeline de sonsuz teşekkür ederiz.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürümüz Vet.Hekim Feyzi Muhammet Karabıyık a,ilçe müftümüze,ilçe milli eğitim müdürümüze,okul müdürlerimize,siyasi parti ilçe başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize,Karamürsel TEMA Başkanı Nilgün Önal a, ve beni bu yolda yalnız bırakmayan  hep desteklerini gördüğüm derneğimizin yönetiminde bulunan başkan yardımcımız Filiz Yılmaz Demir,Denetim Kurulu Başkanımız Vet.Mustafa Demir e, Saha Koordinatörü Bahar Gök e, Karamürsel İlçe Temsilcisi Selda Çitçi ye ve dernek üyelerimize,tüm hayvan severlere Sokak hayvanları “ can dostlarımız” adına sonsuz teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

Daha sonra yapılan duanın ardından hayvan barınağının ilk betonu protokol tarafından atıldı.

Törene, İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, CHP İlçe Başkanı Suat Ülkü, MHP Karamürsel İlçe Başkanı Çetin Öksüz, meclis üyeleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı