Türkiye köprü ve otoyol zamları ile geride bıraktığı dünden, bugüne yine zam haberiyle uyandı. Dün akşam köprü ve otoyol ücretlerine yüzde 20 oranında zam yapılmıştı. Bir zam da tren ve posta ücretlerine geldi. Ankara- İstanbul hızlı tren bilet fiyatı (normal) 71 TL'den 85.50 TL'ye çıktı

Türkiye dün akşam aldığı zam haberinin ardından bu sabah da yeni zam haberleriyle uyandı. Köprü ve otoyollarla birlikte tren ve posta ücretleri de zamlandı. Dün akşam Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde ortalama yüzde 20 zam yapıldığını açıkladı. Zamlar bugünden itibaren geçerli. Buna göre otomobiller için geçiş ücreti 8.75 liradan 10.50 liraya çıktı.

TREN BİLETLERİNİN FİYATI YÜZDE 20 ARTTI

TCDD’nin internet sitesinden alınan bilgilere göre; Ankara- İstanbul (Halkalı ya da Bakırköy) de 96 TL’ye yükseldi. Ankara- Eşkişehir ve Ankara Konya hızlı tren bilet fiyatları da 31 TL’den 37.50 TL’ye yükseldi. Zamlı fiyatlar Bugünden itibaren geçerli olarak uygulamaya girdi.

POSTA ÜCRETLERİNE DE ZAM!

PTT de gönderi ücretlerine yüzde 20 zam yaptı. Normal ve diğer gönderi bedelleri, bugünden itibaren yüzde 20 arttı.

Vatandaşlar, Zamlara Ne Diyor?

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak ile TÜİK Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyonun tek haneli düştüğüne artık vatandaşları bırakın çocuklar bile inanmıyor.

Vatandaşlar “Maliye ve Hazine Bakanı Damat Berat Albayrak ile TÜİK, bizimle kafa geçmeyi bırakın. Siz yalan söylüyorsunuz? Ya da kafanız çalışmıyor? Ya da hesap yapmayı bilmiyorsunuz? Her gün tepeden tırnağa zam yağıyor. Aldığımız maaşlarla geçinemiyoruz. Her yıl bir önceki yılı arar olduk. Her sene iyice fakirleştik. Aldığımız maaşlara geçinmeyi bırakın zorunlu ihtiyaçlarımızı bile karşılayamıyoruz.

Ah bu siyaset, ülkemizde yalan ve dolandan başka bir şey değil,

Türkiye de siyaset demek “ halkı kandırmak, halkı salak yerine koymak, Yandaşlık oluşturmak. Çevresini zengin etmek. Ülkeye hizmet vermek değil, siyasetin sırtından rant ve ticaretini yaparak ceplerini doldurmaktan ibarettir. Kim iktidar olursa o iktidarın siyasetçileri, bakanları, milletvekilleri, ailesi ve yedi sülalesi bile zengin oluyor.

İktidar koltuklarına oturan siyasetçiler sadece seçim zamanlarında halkı hatırlar ve oy istemeye gelir. Seçim bitince halkla ilişkileri de biter. Bu halk ne yapıyor? Sıkıntıları var mı? Geçinebiliyorlar mı? diye sormazlar bile, sadece ceplerini doldurmayı bilirler.

Enflasyon Tek Haneli Rakama Nasıl Düşmüş?

Çaya % 15,şekere % 16,elektriğe % 60, akaryakıta %30,doğalgaza %52,gıdaya % 50,beyaz ete  % 40,süte % 50, tekele % 60,cep telefon harcına % 1000,Yurt dışı çıkış harcına % 300, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine % 20,tepeden tırnağa her şeye  %25-ile 50 arası zam gelirken,

Emekli maaşlarına  % 5, memur maaşlarına  % 4 zam yapılırken, bizler gelir seviyemize göre her ay içeri girerken geçinemez duruma düşerken utanmadan sıkılmadan Maliye ve Hazine Bakanı Damat Berat Albayrak ile TÜİK,enflasyon oranını % 9.8 göstermesi ve kamuoyuna açıklaması ile halk ve vatandaş olarak bizimle dalga geçmişlerdir.Biz cebimizden çıkan parayı biliriz.

Halk olarak, devlete aylık enflasyon oranlarını biz açıklayalım

Siyasetçiler ile  bizleri yönetenlerin sözlerine inanmıyoruz. Biz cebimizden çıkan parayı biliriz. Hangi ürün ve gıdanın bir hafta öncesi fiyatı ne idi, şimdi ne oldu, biz vatandaşlar olarak doğrusunu biliriz. Siyasetçiler ve iktidar mensupları bilemez.

Vatandaş olarak bizler yalanda söylemeyiz, en güzel, en doğru enflasyonlar oranlarını biz biliriz” açıklamasında bulundular.

 

 

 

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı