Özel Televizyon kanalında sarfettiği sözler nedeniyle Rasim Ozan Kütahyalı ya dava açıldı ve dava dan 10 ay hapis cezası çıktı.
İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına sanık Rasim Ozan Kütahyalı katılmazken, tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmaya şikayetçi Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı, Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği avukatları ile çok sayıda müşteki katıldı.
10 AY HAPİS CEZASI
Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Kütahyalı'yı "Halkın bir kesimini sosyal, sınıf, din, mezhep, cinsiyet bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan sanığın kasta dayalı ağırlığı, suçun işlenmesinde kullanılan araç, suçun işlendiği zaman, suçun konusunun önemi ve değerini dikkate alarak 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanık Kütahyalı'ya iyi hal indirimi uygulanmadı. Mahkeme, sanığın adli sicil kaydında tekerrüre esas olmazsa dahi birden fazla birden fazla mahkumiyet kararı bulunmasını dikkate alındığında sanık Kütahyalı'nın bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşmadığından verilen hapis cezasının ertelenmesine yer olmadığına karar verdi.
-
Karamürsel Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda 20 yıllık başkan görevi bırakıyor
-
Karamürsel’de motosiklet hırsızı yakalandı
-
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın: “İnşallah bu hizmetle Karamürsel’i mutlu ederiz”
-
Yalova’yı yağışlı hava bekliyor
-
Kocaeli Valiliği uyardı, kuvvetli yağış geliyor
-
Çaya zam geldi!
-
Kocaeli’de polis memuru intihar etti!
-
İş insanı Halit Yukay'ın Cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu'na Getirildi
-
Karamürsel Belediyesi'nden dolandırıcılık uyarısı!
-
KYK yurt ücretlerine yüzde 40 zam
-
Motorine zam bekleniyor
-
TÜİK, 2025 Yılı Ağustos enflasyon rakamları açıkladı!

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın
Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun
FIRSAT DETAYI
Kocaeli Bilişim'den Kampanya
Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor
FIRSAT DETAYI-
Karamürsel Dereköy Sakinleri korkulu anlar yaşadı
-
Karamürsel 'de yangın
-
Karamürsel Avcı Köyü'nde Geleneksel 101.nci Pilav Günü Düzenlendi
-
Karamürsel'de Yangın
-
Cumhuriyet Halk Partisi CHP Yalova Altınova İlçe Başkan Aday Adayı Ali Kangal
-
Karamürsel’de 15. Geleneksel Laz Kültürü (Kada) Şenlikleri Düzenlendi