Karamürsel Suludere Mahallesi Muhtarlığı ile Karamürsel Turizm Derneğinin düzenlendiği 4.Geleneksel Doğa Kültür ve Laz Festivali bugün Suludere Mahallesinde gerçekleşti.

Yağmurlu havanın olmasına rağmen yaklaşık 800 kişinin katıldığı Doğa Kültür ve Laz Festivali bugün çok renkli geçti.

Sima Doğu Karadenizliler Hizmet Vakfı Başkanı Orhan Bayramin, yaptığı konuşmada, festivalin daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçladıklarını belirterek, "Kendi kültürümüzün özünü bulmak, oradaki yaşamını bizimkiyle aynı olduğunu anlatmak, tanışmak ve kaynaşmak amacıyla Laz Kültürünün ne olduğu konusunda böyle bir aktivite yaptık. Güzellikleri ortaya çıkarttığımıza inanıyoruz. İleride daha geniş halk kitlelerine hitap edeceğiz. Bu bir köye dönüş, öze dönüş projesidir. Yöresel enstrümanlar çalınması kadın korosu yöresel şarkılar söylemesi bunların hepsi çok güzel." Dedi.

Karadeniz Sanatçıları Coştu ve Coşturdu

Karadeniz Sanatçıları Birol Topaloğlu ile Emre Pehlivanlar ın konserindeki eserlere tüm davetliler eşlik ettiler. Bol bol horon teperek unutamayacakları güzellikte bir gün geçirdiler.

Karadeniz Sanatçıları Birol Topaloğlu ile Emre Pehlivanlar konserde coştular ve festivale katılan tüm davetlileri coşturdular.

Festivale, Sima Doğu Karadenizliler Hizmet Vakfı Başkanı Orhan Bayramin,Akparti Karamürsel ilçe başkanı Recep Demirel ve yönetimi,CHP Karamürsel ilçe başkanı Suat Ülkü ve yönetimi,MHP İlçe başkanı Çetin Öksüz ve yönetimi,İYİ Parti ilçe başkanı Orhan Kılınçsoy ve yönetimi, Yeniden Refah Partisi Karamürsel İlçe Teşkilatından Necmi Altındeğer,CHP Karamürsel Belediye Başkan Adayı Ahmet Çalık,Karamürsel Çevre-Kültür Derneği “KARÇEV” Başkanı Ahmet Akgüner ile İlçe ve çevrelerden gelen Karadenizliler ile muhtarlar katıldı.

4.Geleneksel Doğa Kültür ve Laz Festivalinin 4.ncüsü düzenleyen Karamürsel Suludere Mahallesi Muhtarlığı ile Karamürsel Turizm Derneği, katılan tüm davetlilere teşekkür etti.

 

 





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı