CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer’in başpehlivanlara devlet sporcusu unvanı verilmesi yönündeki kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’ndaki tüm partileri birleştirdi. Önümüzdeki günlerde Meclis’te kanun çalışmasının görüşülmesi yönünde ortak karar alındı.

Bu yıl 658’incisi düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin açılışında konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, “Kırkpınar güreşlerinde 3 kes üst üste başpehlivan olan altın kemer sahibi olan güreşçilerimize devlet sporcusu unvanı verildi. Bu kanunla Karamürselli Aydın Demir, Denizlili Hüseyin Çokal ve yine Karamürselli Ahmet Taşçı devlet sporcusu unvanını kazandılar” dedi.

“KIRKPINAR TARİHİNDE BU YIL 3 İLKE İMZA ATILDI”

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, “2019 yılında Türk yağlı güreşi adına çok önemli 3 ilke imza atılmış oldu. Birincisi bu yıl Kırkpınar güreşlerine bu yıl 2 bin 381 güreşçi kayıt yaptırarak Cumhuriyet tarihinde bir ilke, rekora imza atıldı. İkincisi Trakya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’ne, Kırkpınar güreşlerinde ilk 3 dereceye giren sporcularımıza sınavsız okuma hakkı ve başpehlivanlarımıza da yüksek lisans yapma hakkı tanıdılar. Üçüncü konu, daha dün mecliste torba yasada çıktı. Kırkpınar güreşlerinde 3 kes üst üste başpehlivan olan altın kemer sahibi olan güreşçilerimize devlet sporcusu unvanı verildi. Bu kanunla Karamürselli Aydın Demir, Denizlili Hüseyin Çokal ve yine Karamürselli Ahmet Taşçı devlet sporcusu unvanını kazandılar. Öyle inanıyorum ki en kısa zamanda her yıl baş pehlivan olanlara da devlet sporcusu unvanı verileceğine inanıyorum ve bu konuyla ilgili de çalışmalarımızı da sürdürmekteyiz” diye konuştu.

“AYDIN DEMİR,AHMET TAŞÇI İLE HÜSEYİN ÇOKAL’IN HEYKELİNİ DİKECEĞİZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Kırkpınar’da altın kemerin ebedi sahibi olmuş ve hayatta olan 3 Başpehlivanımız var. Allah onlara sağlıklı, uzun ömürler versin. Sevgili Ahmet Taşçı da şu anda aramızda. Yine 2 yıl önce kendilerini, gücümüz oranında plaketle takdir ettiğimiz hala hayatta olan Denizlili Hüseyin Çokal ve Karamürselli Aydın Demir de hayattalar. Kendilerine Allah’tan sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Buradan çıktığımızda hemen karşıda Kırkpınar’ın altın kemerli ağalarının ve altın kemerli başpehlivanlarının heykelleri var. Sevgili Ahmet Taşçı’nın heykeli orada, Adalı Halil’in heykeli orada ama ben bu kanunla beraber fark ettim ki; Biz Edirne Belediyesi olarak bir şeyi eksik bırakmışız. Altın kemerli 2 başpehlivanımız, hala hayatta olan Aydın Demir ve Hüseyin Çokal’ın heykellerini de Edirne Belediyesi olarak en kısa zamanda Ahmet Taşçı’nın heykelinin yanına koyacağız. Şimdiden kendilerine ve güreş camiamıza hayırlı olsun” dedi.



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı