Devlet  dairelerinde çalışan ve saltanat süren ve sefa yapanların bedelini maalesef ülkemizde halk çekmeye devam ediyor..

Kocaeli nin Karamürsel ilçesindeki bir kamu kuruluşunda 5 bin lira maaş alan bir şefin lüks saltanat sürmesi nedeniyle aylık devlete maliyeti 40 bin lira olduğuna dair gazetemizin ihbar hatlarına çok sayıda mesajlar geldi ve gelmeye de devam ediyor.

Gazetemizin ihbar hatlarına gelen mesajlar ve iddialar şöyle,

“Karamürsel in D-130 Karayolu – İzmit İstikameti şeridinde Altınkemer Düğün Salonunu 50 metre geçtikten sonra Karayolları 1.Bölge Müdürlüğüne bağlı ticari araçların tonajlarını kontrol eden bir kantar bulunuyor.

Bu kantarda 1adet kiralık özel makam aracı olan ticari araç varmış. Bir de bu kantar da emekliliği dolmuş ve 5 yıldan beri Karamürsel ilçesinde görev yapan Adapazarında ikamet eden  bir şef bulunuyormuş.

İşte bu şef Adapazarı nın Serdivan ilçesinde ikamet ediyormuş. Hafta içi her gün saat 06.00 da Karamürsel den bu özel ticari araç hareket ediyor ve 07.00 de Adapazarı Serdivan ilçesinden şefi alarak saat 08.00 de Karamürsel ilçesine getiriyormuş

Akşam  yine bu araç şefi  saat 17.00 de Adapazarı Serdivan İlçesine götürmek üzere yola çıkıyor.Saat 18.00 de şefi Adapazarı ndaki evine bırakan bu araç saat 19.00 da Karamürsel ilçesine geri dönüyormuş.

Hafta içi 5 gün bu şef bu aracı kullanıyor. 1 gün boyunca Adapazarı nda ikamet eden şefi Karamürsel e, akşamda Adapazarı nda ki eve götürmek için bu özel araç günde yaklaşık 300 kilometre yol katlediyormuş.

Bu şefin kullandığı kiralık araçta 4 şoför görev yapıyormuş.

Şefin maaşı aylık 5 bin lira + sgk primi 1 bin lira toplam 6 bin lira

Bu araçta 4 şoför maaşı 16 bin lira + 4 bin lira sgk primleri dahil   20 bin lira

Bu aracın yakıtı var, bu aracın bakımları ile amortismanı var.

Ayrıca Adapazarı na kadar personel taşıyan servis aracına binmeyen bu şefin kiralık aracı kullanması nedeniyle devlete zararı bu kadarla bitmediği dile getiriliyor.

Hafta da bir gün Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü İstanbul Kartal a bir imza atmak için bu araç gidiyormuş. Evrak imzasının acele olmadığı gibi kargo ile gönderilmesinin mümkün olduğunu bilgisi de verildi.

Ayrıca bu kiralık aracı bu şef özel kendiişlerinin yanı sıra ailesinin işlerinde de kullanıldığı iddia ediliyor.

5 bin lira maaş alan Karamürsel Kantardaki saltanat süren bir şefin  devlete aylık maliyeti 40 bin lira, yıllık maliyeti 420 bin lira, 5 yıldan beri Karamürsel de görev yaptığı sürece devlete maliyeti 2 milyon 100 bin lira.

Emekli, asgari ücretli açlık sınırı altında maaş alması nedeniyle geçinemez iken Karayolları 1 Bölge Müdürlüğüne bağlı Karamürsel Kantar daki küçük bir kurumda çalışan bir şefin saltanat sürmesinin cezasını yine halk mı çekecek?

Karayolları ve devlet müfettişleri, resmi kurumlardaki israfları neden incelemiyor?

Devlet Kurumlarında çalışan, saltanat yaşayan ve süren şef veya memurların cezasını kim verecek  ve kim denetleyecek?”

Bir zamanlar Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bir televizyon kanalında yapmış olduğu açıklamada “ devletteki israfları bir kessek hiçbir esnaftan vergi bile almayız” demişti.

Bu iddiaların doğruluğunun araştırılması için Karayolları 1.Bölge Müdürlüğüne, Karayolları Genel Müdürlüğüne, Ulaştırma Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığına gazetemiz olarak resmi bir yazı yazacağız. Ve bu yazdığımız yazıya cevap gelince de kamuoyuna gazetemiz aracılığı ile duyuracağımızı bildiririz.

 

 

 

 

 

 

 

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı