Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin çevreye verdiği önem sayesinde 21 plajdan 14ü A sınıfı Mükemmel 7 plaj alanı ise B sınıfı iyi kategorisi olarak belirlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eskiden yanından bile geçilemeyecek sahilleri vatandaşların gönül rahatlığı ile yüzdüğü uluslararası su sporlarının yapıldığı bir konuma getirdi. Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün açıkladığı rakamlar da bu başarıyı gözler önüne serdi. Toplum sağlığının korunması ve yüzme suyundaki kirleticilere karşı maruziyetin önlenmesi için il sağlık müdürlükleri tarafından yüzme sezonu boyunca alınan numunelerin sonuçları yuzmesaglik.gov.tr web adresinden kamuoyu ile paylaşıldı. Bu kapsamda Kocaelideki sahiller her geçen yıl daha da temizlendiği ve A kaliteye ulaştığı kaydedildi. Buna göre 2018 yılında Kocaelinde 21 yüzme alanından 14ü A sınıfı Mükemmel 7 yüzme alanı ise B sınıfı İyi kategorisi olarak belirlenirken C sınıfı yüzme alanı kalmadı.

KOMİSYON AÇIKLADI

Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği gereği her yıl yüzme sezonu öncesinde Kocaeli Valiliği başkanlığında kurulan komisyonca Kocaeli ndeki Karadeniz ve İzmit Körfezi kıyılarında yüzme alanına açılacak plajlar belirlendi. 2019 yılı için gerçekleştirilen komisyon toplantısı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Halk Sağlığı Müdürlüğü Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığının katılımı ile gerçekleştirildi.

 

21 YÜZME ALANINDAN 14 TANESİ A KALİTE PLAJ

Komisyon raporu sonucunda İzmit Körfezi kıyılarında 10 adet ve Karadeniz kıyılarında 11 adet olmak üzere Kocaelinde toplam 21 adet yüzme alanı belirlendi. Buna göre İzmit Körfezi sahillerinde Karamürsel Altınkemer Ereğli Defne Ulaşlı Tübitak-MAM ve Bayramoğlu Kadınlar Plajı Kandıra Sahillerinde ise Cebeci Kerpe Bağırganlı Kefken Kovanağzı Kumcağız Seyrek Babalı ve Gemiciler Koyu Plajları A kalite Mükemmel plaj olarak belirlendi.

HER YIL KALİTE ARTIYOR

Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeye göre Kocaeli de yapılan çalışmalar deniz kalitesinin her yıl daha da arttığı kaydedildi. Kurum tarafından yüzme sularına yönelik yapılan araştırmaya göre 2017 sezonunda 21 yüzme alanının 1i C sınıfı girebilir plaj 13ü B sınıfı İyi ve 7 tanesi de A Sınıfı Mükemmel iken 2018de C sınıfı yüzme alanı kalmazken 7 olan A sınıfı Mükemmel Plaj sayısı 14e çıktı. Bunun yanında 13 olan B sınıfı İyi plajdan 7 tanesi A kaliteye yükseldi.

 

ATIKLAR DENİZE DEĞİL ARITMA TESİSLERİNE GİDİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çevreye gösterdiği hassasiyet sayesinde artık İzmit Körfezinde bile denize girilebilir olundu. Deniz uçağı deniz temizleme araçlarının yanı sıra Körfeze akan atıksuları arıtarak denize ulaştırmayı başardı. İzmit Körfezi 40 yıl önceki temizliğine ve güzelliğine tekrar kavuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü kent genelinde hayata geçirdiği arıtma tesisleri ile Türkiyede yeni bir rekora imza attı. Kocaeli genelinde 21 tesis ile atık sular arıtılarak denize ulaşıyor. Büyükşehir belediyesi yatırımları ile Kocaelini Türkiyenin en fazla atık su arıtma tesisi hayata geçiren kent haline getirmeyi başardı.

 

PLAJLAR TEMİZ GÜVENLİK ÜST NOKTADA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi halkın kullanımına açtığı plajlarda vatandaşların güvenli yüzebilmesi ve boğulma vakalarının önüne geçebilmek için 2005 yılından bu yana sahillerde 7/24 görev yapan ekipleri çalıştırıyor. Sahillerde boğulma ve deniz kazalarına müdahalede bulunan Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi KOSKEM ekibi Kocaelindeki sahil bölgelerinde görevlerini eksiksiz yerine getiriyor. Sezon boyunca büyükşehir personeli ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 200 personel sahillerde görev yapıyor.

SAHİLLERDE BROŞÜR DAĞITILIYOR

Ayrıca sahillerde su kazaları hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla hazırlanan broşürler yaz dönemi boyunca halka dağıtılıyor. Sahillerde su kazaları hizmetlerinde cankurtaranlık kriterleri içerisinde gerekli olan kıyafet ekipman dürbün can kurtarma kemeri cankurtaran simidi istasyon çadırı düdük suluk güvenlik şeritleri için ip ve mantar palet maske şnorkel fırlatma ipi telsiz gözetleme kuleleri 6 adet jet ski ve 6 adet zodyak bot kullanılıyor.

MAVİ BAYRAKLI PLAJLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit Körfezinin temizlenmesi için yaptığı çalışmaların meyvesi olarak 2012 yılında Karamürsel Altınkemer Halk Plajı ile ilk mavi bayrağını aldı. 2018 yılında ise Karamürsel Altınkemer Kandıra Cebeci Kerpe Bağırganlı Kumcağız olmak üzere 5 adet mavi bayrak ödüllü plajımız bulunmakta olup 2019 yılı yüzme sezonu için Kandırada bulunan Miço Koyu Kadınlar plajı için yapılan başvuru Uluslararası Jürinin değerlendirmesi sonucu Mayıs ayı içerisinde açıklanması beklenmekte.

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı