Altınova Belediye Başkanı ve AK Parti Altınova Belediye Başkan Adayı Dr. Metin Oral, proje tanıtım toplantısında gövde gösterisi yaptı.

 

15 yılda büyük işler başardıklarını, önümüzdeki dönemde de Altınova’yı şahlandıracaklarını söyleyen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Altınova bu 5 yılın sonunda ciddi bir şekilde isminden bahsedilen dünyada tanınan bir ilçe, bir kent haline gelecektir. Bunu da sizlerle birlikte el ele vererek başaracağız. Hep beraber başaracağız.

“BU BİR HAYAL DEĞİL”

Tıbbı Aromatik Bitkiler Bahçesi; bu hayal değil arkadaşlar. Bu Haziran ayında Altınova’nın hizmetinde. Bu bahçe Haziran ayında sizlere hizmet etmeye başlayacak. Sosyal Tesis diyorlar ya Türkiye’de örneği yok. Tamamen engelliye uyumlu Tıbbı Aromatik Bitkiler Bahçesi. Görselliğinde Türkiye’de örneği yok. Alın size proje. Devletimizle birlikte yapıyoruz, hükümetimizle beraber yapıyoruz, AK Parti ile yapıyoruz. Proje ise proje. Yorulmuşuz biz. Bize diyorlar ki yorulmuşlar. Yorgunken bu projeleri yapıyoruz.

Bu bahçemizin içerisinde bayanlarımızın istihdamına yönelik yerlerimiz olacak. Burası çiçekçilerimizin sirkülasyonunu da değiştirecek. Tıbbı Aromatik Bitkilerle ilgili çeşit oluşacak. Bunun Altınova’ya ciddi katkısı olacak artı turizm katkısı olacak biz 2018 de sizlerle tüm vatandaşlarımızla Sivil Toplum Kuruluşlarıyla toplantılar yaptık.

Dedik ki; Önümüzde ki yıldan itibaren Altınova’yı turizme hazırlayacaksınız. Ayaklardan birisi bu.

Birçok okul Çanakkale’ye nasıl gezi düzenliyorsa birçok okul buraya geziye gelecek. Gezi turları düzenlenecek. Eğitim alanı olacak burası.

ENGELSİZ KUŞ GÖZLEM KULESİ

Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi, Doğa Eğitim Merkezi bu da Türkiye’de tek örneği olacak. Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi Asansörlü engellilerimiz, yaşlılarımız, çocuklarımız için asansörlü kuş gözlem kulesi.

İçinde neler var? İçerisinde; Konferans Salonu, kafeteryası, Kuş Müzesi, Kuş Tedavi Merkezi olan bir proje. Bu da Haziran ayında bitecek arkadaşlar. Hayal değil bunlar, hayal değil. Bunlar bitecek projeler Haziran’da hizmette inşallah.

“TÜRKİYE’DE TEKLER”

Bu devam eden iki proje de Altınova’ya hem turizme katkı sağlayacak, hem öğrencilerimiz, gençlerimiz, okullar için eğitim alanı olacak. İki büyük proje, ikisi de Türkiye’nin kendi örneğinde ilk projeler, tek projeler. Evet; yorgun vücutla, yorgun kafalarla bunları yapıyoruz.

ARAÇLAR

‘Tüm araçlarımızı tersaneciler almış.’ Öyle söylüyorlar.3 tane araç aldılar. Diğerlerini biz almışız. Nasıl almışız? Bir kısmı devletimizden hibe almışız, bir kısmını devletimiz almış. Bu araçların tamamı bizler sayesinde alındı.

CADDE PROJESİ

Şimdi bu projemiz, normal şartlarda bu sene içerisinde bitirmemiz gerekiyordu. Cadde projemiz alt geçitten başladık inşallah 2019’da bitecek. Fotoğraf çekim alanı oluşturuyoruz. Bisiklet yolları, yürüyüş yolları, araç yolu ve otoparkla beraber Altınova Caddesi modern bir hale gelecek. Biz yapacağız. Biz bitireceğiz. Başkası da yapamaz.

TOPLU KONUT

Konut Projeleri hazırlandı.60 konutla başlıyoruz. Belediye şirketimizle beraber başlıyoruz. Bunun içinde diyorlar ki; ‘merkezde bir tane tuvalet yapamadılar, Konut mu yapacaklar?’ diyorlar. Evet, ben merkezde sayayım. Belediye binamızda 4 katta da tuvalet var herkese açık, herkes kullanabilir. Cumhuriyet parkında tuvalet var. Hürriyet parkında tuvaletler var. Parklarda ki tuvaletleri her zaman açık tutmuyoruz. Neden? Oralarda farklı şeyler yaşadık. Ama camilerimizin şadırvanlarının hepsi yenilendi.

Ama şöyle de bir şey diyorlar; ‘Cami köşelerine muhtaç olduk.’ Ne demek cami köşelerine muhtaç olduk? Camilerdeki şadırvanlara gitmek zül müdür? Böyle bir şey var mı?

Merkez de gezici tuvalet yapacakmış. Bir gün bir sabah baktınız evinizin önünde tuvaletle karşılaşabilirsiniz.

HERSEK’TE BAYANLARA ÇARŞI

Önümüzdeki süreçte Hersek Sahilinde kafeteryalar oluşacak. Bayanlarımız için sahilde bir çarşı oluşturuyoruz. Bu çarşıda esnaf bayanlarımız olacak. Burası kadınlarımıza hitap edecek. Buranın esnafı sizsiniz. Ekmeğinizi, böreğinizi, çöreğinizi yapın. Evinizde reçelinizi yapın, tarhananızı, makarnanızı yapın, el işlerinizi yapın burada satın. Altınova’nın işi elinizin emeği gözünüzün nuru olacak. Burası size ait. Evinize buradan katkı sağlayın.

HERSEK’İ SİT ALANI İLAN ETTİK

Bize diyorlar ki, ‘sahilde yapılaşma yapacaklar. İmara açacaklar’. Biz açsaydık şimdiye kadar çoktan açardık. Böyle bir suçlamayı bize yapamazsınız. Biz bu bölgeyi Sit alanı ilan etmişiz. Gölü Sit alanı ilan etmişiz.

Biz başladığımızda gölde ne vardı? Avcılık vardı. Avcı kardeşlerimizle de güzel bir anlaşma yaptık. Onlar da koruyor şuanda. Şimdi orada 210 tür kuş var. Bu çok ciddi bir rakam. Bundan sonra da artacak inşallah. Biz buraları koruyoruz arkadaşlar. İmara açacakmışız. Neyini imara açacağız? Ama bu bölgede biz buraya değer katacak bir marka istiyoruz. Altınova gelişimi hızlansın, ilerlesin istiyoruz. İki katlıyı geçmeyecek şekilde konutlarımız olacak. Burada inşallah o bölgede ki konaklama tesisleri bu şekilde olacak. İnşallah değerine değer katacak bölge olacak.

“ŞİMDİ SIRA GELDİ SÜRPRİZE”

Altınova’yı termal ile buluşturuyoruz. Altınova’ya termal geliyor.10 yıldır uğraşıyoruz. Hersek sahilini almak için 13 yıl uğraştık.13 yıl emek verdik. Kimseye de yedirtmeyiz. Burası Altınova’nın. Şimdi de 10 yıl uğraştığımız termali Altınova’yla sizle buluşturuyoruz. Ruhsatları var. Onu soracaklardır. Ruhsatları var. Ön araştırmaları da yapıldı. Yüzde 99’da suyunu buluyoruz.

“TÜRKİYE’NİN MARKASI OLACAK”

Bu sahil için çok uğraştık 13 yıl uğraştık.4 Bakanımızı Fahri Hemşeri yaptık biliyorsunuz. Egemen Bağış, Osman Pepe, Fikri Işık ve İsmet Yılmaz. Sağ olsun onların çok büyük emeği vardır. Hükümetimizin, il başkanlarımızın, ilçe başkanlarımızın, millet bakanlarımızın çok büyük emeği vardır. Burada 13 yıl boyunca mücadelenin sonunda orada sahili oluşturduk. Bunu küçümsüyorlar. Neymiş iki tane yatırımcı yapmış.

İki tane yatırımcının yaptığı fiyat nedir orada? Bizim oraya harcadığımız para 7 Trilyon. Yüzde10’dur yüzde10’u. Öyle bunu basit hale düşüremezsiniz. Biz buraya çok emek harcadık. Bundan sonra da Altınova’nın ve Türkiye’nin markası olacak burası.

YÜRÜYÜŞ ALANLARI, MACERA PARKI

Orman içerisinde yürüyüş alanları oluşturuyoruz. Tamamen doğal olacak. Kuş sesleri, göl manzarası ağaçların içerisinde çok güzel bir ortam, burada yürüyüş yapılacak.

Gençlerimiz için oluşturulacak macera parkı yine Hersek’te olacak.

İZCİLİK OKULUNU

İzcilik Okulunu açıyoruz. İzcilik Okulumuz hizmete girecek inşallah. Çocuklarımız için isteniyordu. Bunu da inşallah gerçekleştiriyoruz.

MİDİLLİ ÇİFTLİĞİ, KAYKAY PİSTİ

Midilli At Çiftliğimizi oluşturuyoruz. Aynı zamanda at binme kurslarımızı da başlatacağız inşallah.

Kaykay Pisti gençlerden çok büyük talep gelmişti. Bunu da yapacağız inşallah.

DOĞAL MEYVE BAHÇESİ

Piknik Alanlarımız ve tamamen Organik Meyve Bahçemizi Hersek’te oluşturuyoruz. Zaten kendiliğinden oluşmuş bir meyve bahçesi var orada. İçerisinde 40 yıldır iç dokunulmamış, ne su verilmiş, ne gübre verilmiş, ne de budanmış ama meyvelerimiz var. Orada ki doğal meyve bahçelerimizi hizmete sunuyoruz.

DOĞAYLA UYUMLU MESCİT

Yine Hersek’te sahilde doğayla uyumlu bir Mescit yapıyoruz. Orada sizin ibadet hizmetlerinizi karşılamak üzere bir doğa mescidi yapıyoruz.

“DÜNYA ÇAPINDA 2 MÜZE GELİYOR”

Kuş Müzemiz geliyor. Kuş Müzemizin projesi hazır. Dünya da 7-8 tanesinden bir tanesi oluyor. Türkiye’de de tek örnek olacak inşallah.

Deniz Feneri Müzemiz geliyor. Deniz Feneri Müzemiz de dünyada ki çok nadir örneklerden bir tanesi olacak. Türkiye’de bir iki tane Deniz Feneri Müzesi var ama sadece obje. Sergi alanı gibi. Bizimkisi eğitici dünyada ki nadir örneklerinden biri deniz feneri müzesini de getiriyoruz. Nasıl getiriyoruz aşağıda en uç nokta da bir deniz fenerimiz var tarihi. Restorasyon projelerinin hepsi onaylandı. Şimdi inşallah başlıyoruz. İçinde çocuklarımız için kuş masallarının olduğu, kuş nasıl izlenir, nasıl gözlenir, nereden nereye gider, nasıl göç eder birçok konuda bilgilendirici bir müze olacak.

HERSEK’TE DÖNÜŞÜM

Hersek’te dönüşüm yapıyoruz. Karma bir çarşı oluşturacağız. Turistlere hitap edecek bir çarşı olacak. Köy kahvemizin hemen karşısında ki otoyol ve köprü arasındaki alt geçit ve mezarlık arasında oluşacak. Turizme hazırlanacağız arkadaşlar.

Hersek’teki evlerin tamamen Osmanlı usulü konutlar olmasını istiyoruz. Bundan sonra ki süreçte bu konutların yapımında projesini biz vereceğiz. Proje bedeli almayacağız. Harç bedeli almıyoruz. Bu konutları bizim istediğimiz şekilde yapanlara belediyeden biz 10 bin TL katkı sağlayacağız. Hersek’i Osmanlı Köyü haline getiriyoruz.

Hersek Hamam Müzemiz aynı zamanda sergi alanı gibi olacak. Hersekzade Ahmet Paşa Hamamı’nın olduğu alan.

Hersek’te yine tarihi dokuya uygun oradaki tarihi camimize uygun bir imam lojmanı yapacağız.

ALTINOVA SAĞLIK VE SOSYAL YAŞAM MERKEZİ

Altınova Sağlık ve Sosyal Yaşam Merkezi inşa edeceğiz. İtfaiyemizin önünde, benzinliğin yanındaki alana Altınova Belediye Binasına bir kardeş getiriyoruz. İçinde bayanlara hitap edecek spor merkezimizi buraya alıyoruz. Etüt merkezi, dijital arşiv merkezimiz, kafeterya burada olacak. Psikolojik danışmanlığın da yapılacağı kadınlarımıza burada hizmet eden bir alan oluşturuyoruz. Aynı zamanda da engelli ailelerimizin günübirlik engelli yakınlarını bırakabilecekleri bir günlükte olsa tatil yapabilecekleri veya işlerini görebilecekleri bir alan oluşturacağız.

UYGULAMA CAMİSİ

Altınova’da bir tane cami yapıyoruz. Uygulama camisi. Bu da Cumhuriyet Mahallesinde Fıratlar’ın orada İmam Hatip Lisesi alanına yapacağız.

HER EVE BİR BİSİKLET

Bisiklet yolları yapıyoruz.15 km’lik bisiklet yolları yapıyoruz. Bu bisiklet yollarıyla beraber Altınova’da her eve de bir tane bisiklet vereceğiz bu beş yıllık süreçte. Trekking yolları yapacağız 5 tane belirledik 10’a çıkartacağız.

SPORCULARA TEŞVİK, MİLLET KIRAATHANESİ

Sporcularımıza teşvik getiriyoruz. Türkiye şampiyonasında dereceye giren veya milli olan sporcularımıza teşvik getiriyoruz.

Parklarımızı hızlandırıyoruz.

Hayvan barınağımızı biraz daha geliştiriyoruz.

Evet, Millet Kıraathanesini yapıyoruz belediyemizin en üst katında.

1500 KİŞİLİK BİR DÜĞÜN SALONU

Mevcut pazar yerimizin gecikme sebebi olan üzerinde düğün salonu, kafeterya, sinema salonu, toplantı salonu planladık. Onları yapıyoruz.1500 kişilik bir düğün salonu geliyor altı da otopark olacak.

KENT MÜZESİ

Kent müzemizi belediye binamızın altında hazırlıyoruz. Haziran yada Temmuz ayında bitecek. Sizlerin evlerinizde burada sergilenebilecek malzemeleriniz varsa onları da bekliyoruz. Hatıralarınızı orada gösterelim istiyoruz.

“AŞEVİNİ OLUŞTURUYORUZ”

Aşevini oluşturuyoruz ki yaptık aslında biraz sessiz duruyoruz. Kaymakamlığımızla beraber ortak bir çalışmanın içerisindeyiz şuanda aşevimiz faaliyette. Nasıl bir sistemle devam ettireceğimiz üzerine çalışıyoruz.

112 VE SAĞLIK YAŞAM MERKEZİ

Bir tane 112 ve Sağlık Yaşam Merkezi geliyor. Bakanımıza da iletildi. Cumhuriyet mahallemizde bir 112 Merkezi ve Sağlık Yaşam Merkezi geliyor. Hükümetle gelir bunlar başka türlü gelmez arkadaşlar.

ANADOLU LİSESİ VE İMAM HATİP LİSESİ

Anadolu Lisemiz ve İmam Hatip Lisemizin yapımı ile ilgili Bakanlığımıza iletildi. Ne diyorlar; ‘biz eğitimde çalışmalar yapacağız’ diyorlar. Nasıl yapacaklarmış. Bunları bildireceklermiş. Biz bildiriyoruz zaten. Bunları bir sene önce bildirdik şimdi de takibini yapıyoruz. Hükümetsiz, AK Parti’siz nasıl yapacaksınız soruyorum size.

İŞ GARANTİLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Altınova Meslek Yüksekokulu arkadaşlar. Gençlerimiz, ailelerimiz 2018’in Aralık ayında Yalova Üniversitesi’ne bağlı Altınova Meslek Yüksekokulu kuruldu hayırlı uğurlu olsun. Birde bir güzelliği var Türkiye’de ki örneklerinden tek mezunlar direk iş garantili. Tersan Tersanesi, Yalova Üniversitesi, Biz protokol yaptık. Gençlerimiz iş garantili mezun olacaklar. Hizmet bu.

SİYASET AKADEMİSİ

Biz diyoruz ki; artık bundan sonra ki süreçte gençlerimize yol açıyoruz. Siyaset Akademisi’ni kuruyoruz. Genç, bay, bayan tüm arkadaşlarımız gençlerimiz siyasete meraklıysanız bundan sonra ki süreçte siyaset akademisinde sizleri yetiştireceğiz. Altınova’nın geleceği sizlere emanet oluyor. Gençler sizlere emanet ediyoruz Altınova’yı.

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARLA MÜCADELE

Kötü alışkanlıklarla mücadelemizi hızlandıracağız. Ailelerimiz, gençlerimiz, çocuklarımız, öğretmenlerimiz, bürokrasimiz, basınımız hep birlikte topyekûn mücadele edeceğiz. Bu mücadeleye hız veriyoruz.

KOSGEB-İŞKUR İŞBİRLİĞİ

KOSGEB ile İŞKUR’la anlaştık. Belediye binasında büro veriyoruz. Oradan hizmet getiriyoruz. Sizleri daha çok bu tip hükümetimizin vermiş olduğu hizmetlerden yatırımlardan faydalanmanızı sağlayacağız.

KADINLARA İSTİHDAM

Kadınlarımıza istihdam konusunda hem doğa hem kendi ürrettikleri ürünleri satmaları pazarlamaları konusunda hem Tıbbı Aromatik Bitkiler Bahçemizde hem sahilde ki projelerimizde onlara öncelikli istihdam sağlıyoruz.

ESNAF DESTEK FONU

Balıkçı barınağımızı yapıyoruz. Onun haricinde esnaf destek fonu getiriyoruz. Esnaf vatandaşlarımıza duyurulur. Sizlerden aldığımız işyeri açılış ruhsatı harçları, emlak ilan reklam vergilerini yüzde 50-50 paylaşıyoruz. Yarısı sizin yarısı bizim. Bir fon kuruyoruz. İki yıl sonra da sizlere geri dönüşümlü yapacağız. Bunun için bir komisyon kuracağız esnafımızdan oluşan. O komisyonla birlikte bunun dağıtımını esnaf vatandaşlarımıza yapacağız.

“TRAFİK SORUNU DİYORLAR”

Trafik sorunu bizim 15 yol önce söylediğimiz 2 tane geçişten bahsetmişler. Karayollarından ret yediğimiz geçişi söylemişler.15 yıl önceki yazıları buldum çıkarttım burada duruyor.

Altınova’nın trafik sorununu kökten çözecek bir geçiş.30 metrelik bir bulvar geçişi. Nereye? Tersanelere direk inen Subaşı köprülü kavşağından geçiyor. Sayın Binali Yıldırım’a Ulaştırma Bakanı iken sağ olsunlar bizleri kırmadılar karayolları ağına aldırttılar. Bunu hükümetimizle birlikte yapacağız. Bizim gücümüz olma ihtimali yok.

“15 YILDIR YOL YAPIYORUZ”

AK Parti ile olacak, AK Parti ile olacak. 15 yıldır yol yapıyoruz. Bu sene kimseyi toprağa bastırmayacağız dedik yaptık. Yok, mıcır yapılmış. Mıcırlı yollar imarsız alanda ki yollar. Çavuşçifliği’ndeki tüm yolların yeri değişecek gereksiz yere yol yapmayalım diye böyle yaptık. Ama şuanda da çamura bastırmıyoruz. Biz ilk devraldığımızda 1 metrekare sıcak asfalt yoktu. Altınova’ya MOBESE, elektrik hatları, doğalgaz, inşaatlar yapıldı. Yollarımızın bir kısmı bozuldu katılıyoruz. Onları da hızlı bir şekilde düzeltmeye başlıyoruz.

BENZİN İSTASYONU

Belediyeye gelir getirici bir proje. Bizim hem yakıt masrafımızı azaltacak, hem de gelir getirecek bir benzin istasyonu yapıyoruz.

“MEZARLIK SORUNUNU ÇÖZDÜK”

Bir kısım çöp konteynırlarını yerin altına alıyoruz. E-imar ile tanıştırıyoruz sizleri.

Mezarlığımız doluyor biliyorsunuz. Mezarlığımızı şuanda genişletmek üzere projelendirdik. Sorunu çözdük yetkilendirdik. Bunu da inşallah yapıyoruz.

“KENDİNİZİ HAZIRLAYIN”

Bu projeleri Altınova’ya bundan sonra ki süreçte gerçekten çağ atlatacak. Artık turizmimiz de olacak. Sadece söylediğimiz bizim yatırımlar değil bunların arkasında sizlerin bu konuda yapacağınız çalışmalar da önemli. Kendinizi bu işe hazırlamanız gerekir. Bundan sonra ki süreçte turizm evlerimizin ekonomisine ciddi katkı sağlayacaktır.

“HEP BERABER BAŞARACAĞIZ”

Turizmin girdiği yerde, üniversitenin girdiği yerde sıcak para var. Sizlere esnafımıza ailelere direk para var. Dolayısıyla buna herkes hazırlansın ailelerimiz, gençlerimiz herkes kendini bu işe hazırlasın. Altınova bu 5 yılın sonunda ciddi bir şekilde isminden bahsedilen dünyada tanınan bir ilçe, bir kent haline gelecektir. Bunu da sizlerle birlikte başaracağız. Bizler başaracağız. Hep beraber başaracağız.





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı