Kocaeli Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Okul Sağlığı Projesi” ile i ortaokul 1. sınıf öğrencilerinin sağlığının değerlendirilmesi yönündeki çalışmalara Karamürsel ilçesinde başlandı.

Okul çağı hızlı öğrenme, bilgi ve beceri kazanma ve etkilenme dönemidir. Alışkanlıklar bu dönemde oluşmaya başlar. Büyüme ve gelişme sürecinin olduğu okul çağı dönemde alınacak koruyucu önlemler ileriki yaşlarda genel sağlık durumu üzerinde etkili olabilecek yararlar sağlayacaktır.

Okul sağlığı hizmetleri; öğrenciler, aileler ve okul personelinin sağlık durumlarının değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesine yönelik okul tabanlı bakış açısıyla ele alınan çalışmalardır. Okul sağlığı hizmetlerinin amacı;

* Okul çağındaki tüm çocukların olabilecek en iyi bedensel, ruhsal ve toplumsal sağlığa kavuşmalarını sağlamak ve sürdürmek,

* Okul çocuklarının sağlıklı bir çevrede gelişimini sağlamak,

* Çocukların, ailelerin ve toplumun sağlık düzeyini yükseltmektir.

Kocaeli Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Okul Sağlığı Projesi” ile ilçemizdeki ortaokul 1. sınıf öğrencilerinin sağlığının değerlendirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi, çocukların olabilecek en iyi bedensel ve ruhsal sağlığa kavuşmalarının sağlanması, sürdürülmesi ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amaçlanmaktadır. Ayrıca proje sonucunda genel sağlık bilgilerinin öğrenci dosyalarında eğitim ve öğretim süresince bulunması sağlanarak, düzenli sağlık verisi oluşturulabilecektir.

Okul Sağlığı Projesi ortaokul 1. Sınıf öğrencilerine yönelik özel bir sağlık tarama programı olup; proje ile ilçemizdeki öğrencilerimizin sağlık durumunu izleyebilmekte, varsa sağlık sorunlarını erken dönemde saptayarak, büyüme ve gelişmelerini takip edebilmekteyiz.

Proje kapsamında; Karamürsel İlçe Sağlık Müdürlüğü hekimleri tarafından Mart-Nisan 2019 tarihlerinde öğrencilerimizin muayeneleri gerçekleştirilerek, sürekli büyüme ve gelişme çağında olduklarından, gelişmelerinin düzenli ve sürekli olarak izlenmesi ve hastalıklarının erkenden tespit edilmesi mümkün olabilecektir.

Proje kapsamındaki sağlık taramalarımız tamamen ücretsizdir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Dr. Ferhan UĞUR Karamürsel İlçe Sağlık Müdürü

 




 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı