CHP Karamürsel Belediye Başkan Adayı Ahmet Çalık, Belediye Meclis Üyesi Adayları ile Seçim Projelerinin Tanıtım programı dün Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Çalıklar Testil in oradan İskele Meydanı ile Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezinin tıka basa dolduğu aday tanıtım toplantısı coşkulu geçti. Kültür Merkezine kalabalıktan giremeyenler İskele Meydanında kurulan dev ekran televizyondan aday tanıtım programını izlediler.

CHP Karamürsel Belediye Başkan Adayı Ahmet Çalık, Belediye Meclis Üyesi Adayları ile Seçim Projelerinin Tanıtım programına, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel,CHP Kocaeli Milletvekilleri Tahsin Tarhan,Haydar Akar,Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal,CHP Kocaeli il Başkanı Cengiz Sarıbay,CHP Altınova İlçe Başkanı Cemalettin Kılıç,CHP Kaytazdere Belde Başkanı Menderes Kapal, CHP Altınova İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Tunalı, CHP Altınova Belediye Başkan Adayı Yasemin Fazlaca, CHP Karamürsel İlçe Başkanı Suat Ülkü ve Yönetimi,Sivil Toplum Örgütleri,partili üyeler ile halk katıldı.

CHP Karamürsel ilçe Başkanı Suat Ülkü, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay ile CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar tarafından yapılan konuşmalarda” Martın sonu bahar, 01 Nisan 2019 sabahı Ahmet Çalık Karamürsel Belediye Başkanı olacaktır” ifadeleri yer aldı.

CHP Karamürsel Belediye Başkan Adayı Ahmet Çalık ın Seçim Projeleri: 

Terminal

Terminal alanları bir kentin giriş kapısıdır. Dereköy Mahallesi D-130 Karayolu kenarında Karamürsel e yakışır, modern bir terminal alanını hizmete sunacağız.

Katlı Otopark

Katlı otoparklar devreye girdiğinde kent içi trafik yoğunluğu azalacak, cadde ve sokaklarda trafik ve yaya akışı da rahatlayacaktır.

Alt Geçitler

Karamürsel batı girişi / İznik yolu-Kayacık Mahallesi bağlantısı/ Karamürsel doğu girişi/Ereğli bölgesine yapılacak alt geçit ve kavşaklar ile kentin kuzeyi ve güneyi birleşecektir.

Tepeköy Kavşağı

D-130 Karayolu Tepeköy Mevkiinde bir kavşak ihtiyacı vardır. KGM ile bu projenin gerçekleşmesi için her türlü girişimde bulunacaktır.

Sanayi Sitesi

İlçemizde uygun olmayan şartlarda faaliyet gösteren küçük esnaflarımız, yapacağımız sanayi sitesi ile modern ve sağlıklı bir çalışma alanına kavuşacaklardır.

Otobüs Kamyon Parkı

Yapacak olduğumuz büyük araç açık otoparkı ile ilçemizdeki büyük araçları cadde aralarına ve yol üzerlerine park etme sıkıntısından kurtaracağız.

Emekli Aktif Yaşam Merkezi

Emeklilerimizi sosyal hayatın içine sokacak bir yaşam merkezini hizmete sunacağız. Aynı zamanda emeklilerimizin birikimlerini genç nesillere aktarabilecekleri söyleşi odalarında bu merkezimizin içinde yer alacaktır.

Engelsiz Karamürsel

İlçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri bir bir kaldıracağız. Engelli vatandaşlarımız için özel olarak tasarlanmış bir engelsiz aracını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

Engelli ve Yaşlı Gündüz Misafirhanesi

Vatandaşlarımızın bakmakla sorumlu oldukları engelli ve yaşlıları, kendi günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri süre içinde bırakabilecekleri misafirhaneyi yaşama geçireceğiz.

Ereğli-Kızderbent Düğün Salonu ve Kültür Merkezi

Ereğli ve Kızderbent Mahallerimizde yapılacak düğün salonlarında aynı zamanda sosyal etkinliklerde yapılabilecektir.

Sosyal Amaçlı Düğün Salonu

İlçemizde yaşayan vatandaşlarımıza hizmet edecek uygun fiyatlı alternatif bir düğün salonu halkımızın hizmetine sunulacaktır.

El Emeği Çarşısı

Ev ekonomisine katkı sağlamak için evlerinde ürettikleri her türlü ürünlerini haftanın her günü pazarlayabilecekleri bir çarşıyı halkımızın hizmetine sunacağız.

Aile Ormanı

İlçemizde evlenen her çift adına oluşturulacak olan aile ormanına bir fidan dikilecek bu fidana ait sertifika yeni çiftimize evlilik cüzdanlarıyla birlikte verilecektir.

Kan Bilgi Bankası

Belediyemizin sosyal sorumluk anlayışı gereği kendi bünyesinde kuracağı kan bilgi bankası ile kentte yaşayan ve kolay ulaşabilecek kişilerden oluşan bir kan grubu veri envanteri oluşturulacak, ihtiyaç sahipleri de kan ihtiyacını bu birime müracaat ederek karşılayabileceklerdir.

Genç Yaşam Merkezi

Gençlerimizin ve öğrencilerimizin ihtiyacı olan bir gençlik merkezini hizmete sunacağız. Bu merkezde internet, okuma ve oyun salonları, bilardo, bowling, kütüphane, kafeterya gibi mekanlar olacak. Gençlerimiz bu merkezde hem dinlenecek hem de güzel vakit geçirebilecekler.

Çocuk Su Oyun Parkı

Çocuklarımızın yaz aylarında güzel vakit geçireceği, yazın o sıcak günlerinde hem oynayıp hem de serinleyecekleri su oyun parkını çocuklarımızın hizmetine sunacağız.

Mini Bisiklet Parkuru

Gençlerin bisikletleri ile gösteri yapıp, enerjilerini atabilecekleri bisiklet oyun parkuru yaparak yeteneklerini sergilemelerini sağlayacağız.

Kaykay ve Paten Sahası

Kaykay ve paten sahaları yaparak gençlerimizin ilçemizde eğlenceli vakit geçirebilecekleri alanları hizmete sunacağız.

Trafik Eğitim Parkuru

Bu proje ile çocuklara hem görsel, hem de uygulamalı trafik eğitimi verilecek bu bilincin erken yaşlarda oluşması sağlanacaktır.

Plaj ve Su Sporları Şenliği

Her yıl geleneksel hale getirilecek olan Altınkemer Plajı su sporları şenliği ile bölgenin su sporları merkezi haline getirilecektir.

Genç Park -Ücretsiz Wifi

Gençlerimizin için, sahilde güzel vakit geçirecekleri özel mekânlar oluşturulacaktır.

Açık Hava Tiyatrosu

Karamürsel sahil kesiminde bir açık hava tiyatrosu yapacağız. Bu projemizle ilçemize sosyal ve sanatsal etkinlikler için yeni bir mekan kazandırmış olacağız.

Plaj Düzenlemeleri

Karamürsel de bulunan muhtelif plajlar ve çevresinde, vatandaşların daha güzel vakit geçirecekleri üniteler kurulacaktır.

Ereğli Bölgesi Turizm Projesi

Ereğli bölgesinde bulunan sit alanının içi sokak düzenlemeleri ve cephe iyileştirilmeleri ile yeni bir görünüme kavuşturulacaktır. Ereğli Mahallemiz balığın bin türlü yenildiği bir gastronomi turizm merkezi haline gelecektir.

Karavan ve Çadır Turizmi

Karamürsel de uygun bir alan karavan ve çadır turizmine hizmet edecek şekilde düzenlenerek alternatif turizm seçenekleri de değerlendirilmiş olacaktır.

Doğa Yürüyüşleri

Mevcut yürüyüş parkurlarımıza yenileri ilave edilecek ve bu alanlar gerekli tesislerle desteklenerek, ilçemiz doğa sporları için çekim merkezi haline getirilecektir.

Hobbit Evler

Karamürsel “ Hobbit Evler Projesi” ile çevre illerden vatandaşlarımızın da ilgisini çekecek bir turizm alanına sahip olacaktır. Bu proje içinde restoranlar ve kafeteryalar da yer alacaktır.

Seyir Terasları

Karamürsel güneşin batışının en güzel şekilde izlendiği mükemmel bir panoramik manzaraya sahiptir.

İlçemizin bu özelliğinden yararlanmak amacıyla seyir terasları oluşturulacaktır.

Tabiat ve Macera Parkı-Paıntball Parkuru

Karamürsel de yaşayan herkesin doğanın içinde güzel vakit geçirebilecekleri, çeşitli oyun alanları ve mekânlar oluşturulacaktır.

Karamürsel Temmuzu-Yerel Müzik Festivali

Karamürsel Temmuzu çerçevesinde yaz aylarında çeşitli festivaller düzenlenecektir. Bu festivallerde öncelikle Karamürselli sanatçıların konserlerine ve programlarına yer verilecektir.

Köylü Pazarı

Üreticinin ürettiği ürünü direk olarak tüketiciye ulaştırabileceği mekanlar oluşturularak hem üreticinin hem de tüketicinin kazanması sağlanacaktır.

Yol Üzeri Satış Reyonları

İznik yolu ve D-130 Karayolu kenarında uygun noktalara köy ürünlerinin satışının yapılacağı yol üzeri satış reyonları yapılacaktır.

Yöresel Ürünler Satış Reyonu

İlçemizde üretilen yöresel ürünler ile el sanatları ürünlerinin teşhir ve satışının yapılacağı yöresel ürün satış reyonu Karamürsellilere kazandırılacak.

Yağlı Güreş Destek Paketi

Karamürsel Belediyesi olarak sporcularımıza hem tesis hem de maddi açıdan gereken destekler verileceği gibi, planlı ve programlı bir şekilde güreşçilerimizin birlikte antrenman yapma ortamı sağlanacak. Böylece usta çırak ilişkisi ve ekip ruhu güçlendirilerek yeni başarılara imza atılacaktır.

Semt Spor Alanları

Mahallerimizde yaşayan gençlerimize içinde futbol, basketbol ve voleybol sahaları olan semt spor alanları oluşturacağız.

Karamürsel Kürek Takımı

Belediye bünyesinde kurulacak olan kürek takımı ile Karamürsel su sporlarında yine adından söz ettirecektir.

Sanat Sokağı

Kültür Merkezi niteliğinde yaşamın ritmine sanat katan bir açık hava sanat galerisi kente kazandırılacaktır.

Sanat Atölyeleri

Çocukların ve gençlerin kültürel ve sanatsal becerilerini geliştirecek, onları kültür, sanat üreticileri haline getirecek sanat atölyeleri kurulacak.

Geçici Hayvan Konaklama Merkezi

İlçemizde yaşayan sokak hayvanlarını kısırlaştırma ve bakım yapılıp küpe takıldıktan sonra yaşam alanlarına geri bırakılması amacıyla geçici olarak kalacakları bir barındırma merkezi oluşturulacak aynı zamanda bu merkezde sahiplendirme çalışması da yapılacak.

-        Çarşı Merkezi Cadde Işıklandırması

-       Belediye Kreşi

-       Yaya kaldırımları iyileştirme çalışmaları

-       Mesire ve Piknik Alanları

-       Sahil Kesiminde Umumi Tuvalet

-       Öksüz ve yetimlerle dayanışma

-       Kültür ve Turizm Eylem Planı

-       Kent Müzesi

-       Mahalle Meclisleri

-       Sokak Kütüphaneleri

-       Belediye Şantiyesinin Taşınması


  CHP Karamürsel Belediye Meclis Adayları Tanıtıldı

CHP Karamürsel Belediye Meclis Üyeleri sırası ile sahneye çağrılarak tanıtıldı.

CHP Karamürsel Belediye Meclis Üyeleri sırası ile şöyle:

Orhan TANIŞ, Ali KOCABIÇAK, Orhan DEMİRER, Mehmet KEYİF, Nahit DiNÇ, İlkay KAYA, Akın Bilge BAŞARAN, Emel KABATAŞ, Adem PEKYÜREK, Recep KÜÇÜK, Anıl AKSU, Erol ÖZER, Ceyhun UĞURLU, Süleyman KILINÇ, Elif ÖZKOŞAR, Sercan ÖNGEN, Haluk ATEŞ, Özlem ÖNAL, Sıla SARILGAM, Pınar KALLENCİ, Yiğit KARACA, Cansel AKYILDIZ,

 KONTENJAN

 Ali KARA, Necdet DIŞPINAR, Hamiyet ERASLAN

 CHP Karamürsel Belediye Başkan Adayı Ahmet Çalık şunları söyledi: 

“Bu manzarayı gördüm çok mutlu oldum.

Biz yola çıkarken “Karamürsel’i birleştireceğiz demiştik”

Bunu şimdiden başardığımızı görüyorum.

Ne mutlu bize

Bu salonda herkes var. Her ideolojiden insan var.

Sizlere çok teşekkür ediyorum.

İyi ki geldiniz. Hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz…

Sayın İl Başkanım, Milletvekilim, İlçe Başkanlarım, Belediye Başkan Adaylarım, Belediye Meclis Üyesi Arkadaşlarım, Teşkilatımızın Değerli Mensupları, Sivil Toplum Örgütlerinin Değerli Temsilcileri, Kıymetli Basın Mensupları, Değerli Hanımefendiler, Beyefendiler, Sevgili Gençler.

İlçemizin düşman işgalinden kurtarılmasında emeği geçen Alaattin Kaptan’ı, Viran Ali’yi, Boşnak Asım’ı, Terzi Mevlüt’ü ve onların şahsında Tüm kahramanlarımızı saygıyla yâd ediyoruz. Mekânları cennet olsun.

Ve yine, Karamürsel’in, kuruluşundan bu yana, taş üstüne taş koyan herkese, tüm muhtarlarımıza, tüm belediye meclis üyelerimize, tüm belediye başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

 Siyasete girdiğim günden beri, bana hep destek olan, değerli eşime, anneme, babama, abime ve Tüm Aile fertlerime , bugüne kadar desteklerini esirgemeyen parti mensuplarımıza da çok çok teşekkür ediyorum.

 Bir yerel seçime doğru hızla yaklaşıyoruz. Bu seçim bir parti seçimi değil. Bu seçimde kazananlar ülkenin dış politikasını yönetmeyecek, ekonomisini yönetmeyecek, eğitim politikalarını yönetmeyecekler.

Peki, ne yapacaklar?

Seçildikleri, Büyükşehir Belediyelerini, İlçe Belediyelerini yönetecekler. Kısacası bu seçim, Belediye Başkanlarının, Belediye Meclis Üyelerinin, Muhtarların tercih edildiği bir seçim olacak. Seçmenlerimizden, bu hususu gözden kaçırmamalarını istiyorum.

Bu seçimde partileri değil, doğru bildiğimiz, güvendiğimiz, ilçemizi emanet edecek olduğumuz insanları seçeceğiz.

DEĞERLİ HEMŞEHRİLERİM,

Yaklaşmakta olan bu seçim için yapmış olduğum çalışmalar sırasında, sizlerden görmüş olduğum ilgi, alaka ve teveccüh beni çook mutlu etti. Buradan tüm Karamürselli hemşerilerime çok teşekkür ediyorum.

Allahın izni ve sizlerin onayı ile İnşallah, bu kadim kente 3 hafta sonra hizmet etmeye başlayacağımı düşünmek, beni heyecanlandırıyor, sabırsızlanıyorum.

Bu seçim, yarın olsa da, vuslata tez zamanda ersek diyorum.

KARDEŞLERİM..

19 Ocakta yapmış olduğumuz toplantımızda , “ilçemizin önüne, vizyon koyacağız” demiştik. “İlçemizi, bölgemizin çekim merkezlerinden biri haline getireceğiz” demiştik.

 “Projeler üreteceğiz ve projelerimizin odağında insan olacak” demiştik.

Biraz önce, sözlerimizin karşılığı olan, projelerimizden bazılarını, sizlerle paylaştık.

Bunlar ve daha birçok projemiz ile ilçemizin yoluna ışık tutacağız.

Ancak, önce tanıtım kitapçığımıza koymadığımız, slâytlarda da göstermediğimiz, en önemli projemizi, sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bir numaralı projemiz;

Kibirden uzak duracağız.

Gururdan uzak duracağız.

Kendimizi dev aynasında görmeyeceğiz

“Her şeyi ben bilirim” demeyeceğiz.

Adamına göre muamele etmeyeceğiz.

Yüksek dağları ben yarattım edasıyla, ortalıkta dolaşmayacağız.

Korku dağlarını yıkacağız.

Bizim kapımızda bekçi olmayacak.

Bizim kapımızdan kimse geri dönmeyecek

Herkes, bizimle kardeş olduğunu hatırlayacak.

İyi günde, kötü günde, yanı başınızda olacağız.

Ayrımız, gayrımız olmayacak.

Partili, partisiz ayrımına son vereceğiz.

BİRLEŞECEĞİZ.

Tarihi, cesur insanlar yazar.

Karamürsel için, çocuklarımız için, geleceğimiz için, bunu yapmak zorundayız

Başarmak zorundayız.

BAŞARACAĞIZ, BAŞARACAĞIZ, BAŞARACAĞIZ…

 Erdoğan Özdemir ağabeyimizin  , Karşı Yakanın Beyleri Kitabının arka kapağında , bir Fransız Gazeteci ve Yazarın gözünden , Kurtuluş savaşı sırasında , Karamürsel imizi , yani bizi anlatan bir metin var.

 O metinde şöyle diyor;

“ Motorların açıkta demirlediğini gören bütün kasaba halkı, erkek kadın, çoluk çocuk, kaymakamın, askeri kumandanın, veyahut Belediye Reisi’nin, bir işaretini, bir emrini beklemeden , bir anda sahilde toplanıyor ve açıkta demirlemiş olan motorlardan , sandıklar, denkler, küfeler getirmekte olan kayıklar , sahile yanaşınca, onları inanılmaz bir maharetle boşaltıyorlardı. “ böyle diyor.

Bu seçimde de, tüm Karamürsel Halkımız, geçmişte olduğu gibi, zor zamanlarda yaptığını yapacak , kimseden işaret ve izin beklemeden ,  gerekeni yapmakta asla tereddüt etmeyecektir.

Su akacak ve yolunu bulacaktır.

Bütün nehirler, denizlere akarlar.

Bu seçimde, sizlerle beraber, biz, deniz değil, okyanus olacağız.

DEĞERLİ KARAMÜRSELLİLER;

İlçemiz, bizimle birlikte, kabuğunu kırmaya hazırlanıyor.

İçinde bulunduğu, kısır döngüden çıkmaya hazırlanıyor.  

Rotasını çizmiş bir gemi gibi, yelkenlerini rüzgârla doldurarak, maviliklere açılmaya hazırlanıyor.

Bahar geliyor.

Memleketimin dağlarına, kırlarına, ovalarına bahar geliyor.

Ağaçların dallarında bir kıpırtı var.

Tomurcuklandılar, hatta çiçek açtılar.

Karamürsel’de de bir kıpırtı, halkımızın gözünde bir ışıltı, dudaklarında bir tebessüm var.

İnsanlar artık DEĞİŞİME GÜLÜMSÜYOR.

MARTIN SONU BAHAR,

Bütün Güreşçiler Karamürsel Belediyesinin Olacak

Karamürsel in güreşçileri, Karamürsel Belediyesi haricinde başka il ve ilçe belediyelerde kesinlikle güreşmeyecek. Altın kemer bundan sonra eskiden olduğu gibi Karamürsel e gelecek” dedi.

 

 





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı