Karamürsel Saadet Partisi İlçe Teşkilatı tarafından Karamürsel Belediye Kültür Merkezinde dün saat 17.30 da düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısında Karamürsel Belediye Başkan Adayı Mehmet Özalay ile Belediye Meclis Üyesi Adayları tanıtıldı.

Kalabalık ortamda gerçekleşen Aday Tanıtım Toplantısına, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik ve Yönetimi, Kocaeli nin 12 ilçe yöneticileri, belediye başkan adayları, Sivil Toplum Örgütleri Gençlik Kolları, Kadın Kolları ile partili üyeler katıldı.

1 Dakikalık Saygı duruşu ile İstiklal Marşının okunmasının ardından Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Yıldız ın selamlama konuşmaları yer aldı.

Saadet Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Hasan Yıldız “ Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezinde bugün düzenlediğimiz aday tanıtım toplantımızın kalabalık olmasına dayanarak 01 Nisan 2019 sabahı Karamürsel Belediye Başkan Adayımız Mehmet Özalay, belediye başkanı olacaktır. Adil ve Dürüst Başkan Mehmet Özalay, Karamürsel halkının tercihi olacağından hiçbir şüphem yoktur. Katılan tüm davetlilere teşekkür ederim” dedi.

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik “ Burada gördüğüm coşkuyu 31 Mart 2019 akşamı da inşallah göreceğiz.

Öncelikle yerel seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Karamürsel e her geldiğimde huzur buluyorum. Kocaeli nin İncisi Karamürsel İlçesidir.

Osman Gazi Köprüsünden özel otomobili ile geçenler 105 lira ücret ödüyor. Geçmeyen vatandaşlar da bu 105 lirayı otomatik ödüyorlar. Bu haksızlıktır. İktidar Partisi bu haksızlığa son vermelidir.

Karamürsel de park sorunu vardır. Özellikle Cuma günü park sorunu da daha da büyük boyuttadır.

3 dönemden beri var olan Karamürsel Belediye Başkanı, parçalılı bulutlu olmakla birlikte her dönemde farklı partiden aday çıkmaktadır.

3 dönemden beri görev yapan Karamürsel Belediye Başkanına hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Artık Karamürselliler olarak, Karamürsel Belediye Başkanını değiştirme zamanı gelmiştir.

İktidar Partisi yerel seçimleri genel seçimler ile karıştırmakla birlikte ne yaptığını bilmez hale gelmiştir.

31 Mart 2019 da yapılacak olan seçimler yerel seçimlerdir. Karamürsel ilçesinde başlamak üzere Kocaeli dahil tüm il ve ilçelerde mutlu insanların yaşayacağı yerel  yönetim Saadet Partisi nin olabileceği yönetimdir.

Türkiye genelinde Dürüst Başkan, Dürüst Yönetim sadece Saadet Partisinde vardır.

Saadet Partili Belediye Başkanları, makama mal sahibi olarak gelmeyecektir.

5 yıl boyunca Karamürsel halkının emanetini koruyacak belediye başkan adayımız Mehmet Özalay dır.

31 Mart 2019 da yapılacak olan yerel seçimlerde Karamürsel halkının tercihi belediye başkan adayımız Saadet Partili Mehmet Özalay olacaktır, Mehmet Özalay arkadaşımıza şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun diyoruz” açıklamasında bulundu.

Annesinin Elini Öperek Sahneye Çıkan Saadet Partisi Karamürsel Belediye Başkan Adayı Mehmet ÖZALAY konuşmasında şunları söyledi.

“ Adı kadın
Anadır bacıdır kadın
Candır cananadır, eş dir kadın
Eli öpül esidir, duygu selidir kadın

Anlattıkça çoğalan, çoğaldıkça güçlenen kadın

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, sözlerime kadınlarımızı tebrik ederek başlamak istiyorum, hepinize saygı hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Kadın, toplumun yarısı demektir. Kadın demek emek demektir bir bakıma.

 Her yeni güne kadınlarımızın emekleriyle başlarız. Sıcak bir çayın deminde, temiz bir çorabın sıcaklığında, ütülü bir gömleğin ışıltısında ve saymakla bitmeyecek daha bir çok konuda emeklerini hissederek başlarız günümüze…

Kadınlarımız yaşamamızın vazgeçilmez unsurlarıdır. Evimizde, aşımızda, işimizde sizin emekleriniz var.

Kadın toplumun içindeyse o toplum medenidir.

Kadın toplumun içindeyse o toplum ileridedir.

Kadın toplumun içindeyse o toplum üretkendir.

Kadın toplumun içindeyse o toplum gerçek bir toplumdur.

O nedenle sadece 8 mart dünya kadınlar gününde değil , yılın 365 günü kadınlar günüdür….

 

Saygıdeğer Karamürselliler,

31 Mart 2019 da yapılacak olan yerel seçimlerin ilçemiz adına hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum.

İlçemizde seçime iddialı olarak giren üç partiden birisiyiz. İddialıyız; çünkü zor dönemlerde ortaya çıkıp halkımızın faydasına işleri gerçekleştiren bir geleneğin mirasçısıyız.

Bugün yine 1999 yılındaki gibi 15 yıllık bir iktidarla karşı karşıyayız. Zamanımızda metal yorgunluğu diye tarif edilen, halktan kopup kibir kulelerine yerleşen, hizmet yeri belediyeyi korku tüneline çevirmiş, kendi parti mensuplarının bile memnun olmadığı bir yapı ortada.

Bu metal yorgunluğunun reçetesi bizdedir, bu yapının alternatifi biziz. 15 yıl önce Fazilet partisi –SEDAT ÖZALAY döneminde olduğu gibi, bu zihniyete son verecek başkan da, kadroda buradadır.

Yol yapmak, kaldırım döşemek, temizlik yapmak belediyenin asli görevlerindendir. Bunları ve benzerlerini alt kademe belediyesi ve büyükşehir belediyesi olarak büyüklüklerine göre gerçekleştirmek tabiidir, mümkündür.

Ayrıca 15 yılda yapılabilecek işleri, büyük yatırım projeleri diye sayfalarca görsel ekleyerek sunmak ne kadar inandırıcıdır.

Bundan 10 yıl önce, yine bu salonda; dönemin Ak Parti belediye başkan adayı Sayın Hasan FİTOZ a sunmuş olduğu yatırım projelerinden dolayı, ben de OBAMA ile anlaştım, buradan Hereke ye denizin altından tüp geçit yapacağım diyen bir başkanın, vaad –proje kitapçığı dağıtmadan önce başını elinin arasına alıp düşünmesi gerekir. Bu kitapçık yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır kitapçığı olmalıydı.

 

Daha dün bir güreşçi kardeşim önüme geçip ; “başkanım antreman yapmaya Gölcük e gidiyoruz “dedi. Dereköy de Gazanfer Bilge ni yaptırdığı güreş sahasının hali içler acısı. Pehlivanlarımız darmadağın olmuş, her biri başka yerlerde, bugün proje kitapçığında güreş sahası yaptırmaktan bahsediliyor.

Karamürsel de belli bölgelerde imar, şuyulandırma çalışmaları yapıldı. İnsanlar haksızlık, ayrımcılıklar olduğunu düşünüyorlar. Sayın başkan Ereğli de imar çalışmaları tamamlandı yazmış kitapçığına. İşte mahkeme kararı, itirazlar neticesinde Ereğli de imar iptal edildi.

Karamürsel de yeni bir dönemi başlatmak istiyoruz.

Bu dönemde herkes rahat nefes alacak, Belediyede işi olan kimse tanıdık aramayacak.

“Huzurun başkenti Karamürsel” slogan değil, yaşam tarzımız, anlayış biçimimiz olacak.

Bugüne kadar diğer partiler tarafından kopyala –yapıştır yöntemiyle hazırlanmış kamuoyuna sunulanların dışında bizim yapacağımız çalışmalar insana dokunan, istihdamı artıran işler olacaktır.Bunlar beş ana başlık altındadır.

Birincisi; kanayan yaramız olan, bizi en çok üzen; Kocaeli de uyuşturucu madde kullanımı oranı en yüksek olan ilçe olmamızdır. Hayatını kaybeden gençlerimiz, hapishanelere düşen kardeşlerimiz var. Gençlerimiz bu kötü hale farklı sebeplerle düşmektedir.

Bununla ilgili kuracağımız gençlik merkezimizde; Genç kardeşlerimizi eğitimle bilinçlendirmek, sanat ve müzikle beceri kazandırmak, iş hayatına atılmalarında yol gösterici altyapı faaliyetleri desteği vererek, onları hayata hazırlayacağız. Bunları yaparken yine ilçemizin değerlerini harekete geçirerek uzman kadrolarla, atanamayan öğretmenlerimize istihdam oluşturacağız.

İkincisi: Köylerimizde kalkınma projelerine öncülük edeceğiz. Karamürsel’imizin yarıdan fazlasının köyler ile bağlantısı bulunmaktadır. Ancak köye gidip bir şeyler üretmek çeşitli nedenlerle imkânsız hale gelmiş, arazilerimiz boş atıl kalmıştır. Yıllarca önce Akçat köyümüzden 7-8 tır şeftali ihraç edilirken , Karaahmetli ve Karapınar dan domates kamyonları kalkarken, İnebeyli –Semetler de karpuz tarlaları çevre illerden alıcı bulurken bugün gelinen nokta en dipdedir. Köylüye satış yerleri kurmanın öncesinde üretim imkân ve kabiliyetlerini tekrar kazandırmak gerekmektedir. Bu konuda ilk önce denetlenebilir kalkınma kooperatifleri kurulup, işleme –tohum –fide yetiştiricilik destekleri yanında en önemlisi, pazarlama desteği ile satış bağlantılı tarım üretimleri gerçekleştirme çalışmalarına öncülük edilecektir. Hayvancılık yatırımı yapmak isteyenlerden İl Tarım müdürlüğü onaylı projelere ruhsat harcı alınmayacak, altyapı konusunda her türlü destek belediye imkânları doğrultusunda sağlanacaktır.

Üçüncüsü: Karamürsel turizm ile gelişir cümlesini söylemden eyleme geçireceğiz. Karamürselimizin konum ve doğası itibariyle sanayi şehri olması mümkün değildir. Ancak turizm şehri yapmak için 15 yılda ne yapıldı. 2009 yılında yapılan Marina katma değer sağlamadı. İlçemize ve çevre illere hitap edecek yaşlı bakım ve konaklama kompleksi inşa ederek, yaşlı ve yakınlarının ağırlanabileceği günlük ve sürekli hizmet verecek nezih alanlar oluşturup, çalışanı –tedarikçisi-servisi ve yöneticileri ile istihdam meydana getireceğiz. Yürüyüş yolları, çadır kamp alanları, piknik yerlerine ulaşımı kolaylaştırarak talep artışı ile gelir sağlayıcı hale getirilecek.

Dördüncüsü: Bayan işgücünü canlandırılması ile aile bütçesine katkı sağlanmasıdır. Tekstil firmalarına gerekli altyapı sağlanarak evlerde ve işyerlerinde yapılabilecek işleri geliştirmek. Dünya çapında marka olmuş Karamürselli kardeşlerimizin firmalarına ilçemizde yatırım imkânı sağlayarak kurumsal pazarlama ile evlerde yapılacak faaliyetleri ticari kazanımlara dönüştürmek olacaktır.

Beşincisi: Yağlı güreşi Marka haline getireceğiz. Karamürsel’in güreş konusundaki birikimini ilçemize ekonomik katkı sağlayacak şekilde organize edeceğiz. Güreşçilerimize sadece yeşil saha değil, sağlık, beslenme, dinlenme tesisi, uzman eğitimleri, kamp seyahatleri, reklam sponsor organizasyonları, yurt çapında yapılan güreşlere organize katılımları için gerekli bağlantı ve seyahat imkanları sağlanacaktır.

Bütün mesele insana dokunmaktan geçiyor. Bina fotoğrafları, aktivite görselli değil, insan merkezli, insana değer veren anlayışın tesisidir.

Bu doğrultuda, Mehmet ÖZALAY olarak, Karamürsel de yaşayan herkes için hazırlanmış bir başkanlık sözleşmem var. Ben bunların altına imzamı atıyorum ve her konuta ulaştıracağım.

Vatandaşımız yazdıklarımın dışına çıkmam halinde sözleşmeye imzasını atıp, bana getirebilecek.

 

Bunlar benim sizlere taahhüdümdür. Biz ezberleri bozmaya geldik

BAŞKANLIK SÖZLEŞMESİ

 Seçilmem durumumda; şeffaf, dürüst, hesap verebilir, katılımcı ve kapsayıcı bir yönetim anlayışı doğrultusunda faaliyet göstereceğimi taahhüt ederim.

  •         Belediye Başkanı olarak birinci derece akrabalarımı da içeren malvarlığı bildirimlerinin yıllık olarak ilan edilmesini sağlayacağım.
  •         Belediye yönetimi ve çalışanlarının işe alım ve terfi süreçlerinin liyakat ilkesi doğrultusunda, kayırmacılıktan uzak bir anlayışla yürütülmesini sağlayacağım.
  •         Belediye Meclisi kararlarını, toplantı tutanaklarını, komisyon raporlarını, yıllık bütçe ve performans programını denetim ve faaliyet raporlarını Belediye internet sitesinden yayınlayacağım. Belediye Meclisi toplantılarının gündemini önceden duyuracağım, internetten canlı yayınlayarak kamunun bilgisine açacağım.
  •         Belediye ihalelerinin önemli bir bölümünün şeffaflık ve hesap verilebilirliği sağlayan açık ihale usulüyle yapılmasını sağlayacağım. Pazarlık/doğrudan temin yöntemlerini istisnai durumlar haline getireceğim. Teknik şartnameleri ve ihale sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacağım.
  •         Hesap verilebilirliği sağlamak üzere, görevi ihmal, kötüye kullanma gibi vakalarla karşılaşan vatandaşların şikayetlerini iletebilecekleri bir mekanizma kuracağım.
  •         İlçemiz kent konseyinin ayırımcılık yapmadan, toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde oluşturulmasını ve aktif bir biçimde çalışmasını sağlayacağım. Belediyenin hizmet ve faaliyetlerinde STK’larla iş birliği kurmasını sağlayacağım.
  •         Belediye Meclisi ve komisyon toplantılarında gündemin ilgili olduğu mahalleleri, STK ‘ları bilgilendirerek muhtarların, ilgili STK temsilcilerinin ve halkımızın toplantılara katılmalarını sağlayacağım. İmar planlaması, imar değişiklikleri, kritik ihaleler gibi mahalleleri etkileyecek konularda katılımcı yönetim anlayışını esas alacağım.
  •         Her yıl bütçe hazırlanırken vatandaşlara, mahalle meclisleri, kent konseyleri ve benzeri mekanizmaları kullanarak danışacağımı, internet imkanlarını kullanarak katılımcı bütçe ilkelerini hayata geçirmeye gayret göstereceğim.
  •         İlçemizin tarihi, doğal ve kültürel mirasını, ekolojisini, varlıklarını, değerlerini değiştirme kapasitesi taşıyan projelerin imar planlarında yer almadan önce gerekli analizlerin yapılması ve sürecin şeffaf –katılımcı bir şekilde yürütülmesi için çalışacağım.

 

Görev yaparken bu taahhütlerimin dışında hareket ettiğimi düşünen her vatandaşımız, bunu bir dilekçe olarak imzalayıp, hesap sormak üzere gelme hakkına sahiptir.

 

Ben Mehmet ÖZALAY olarak her şeyimi geride bırakarak bu yola çıktım. Karamürsel halkına güveniyorum.

Tek başıma olmadığımı biliyorum. Burada olanların ve olmayanlarının desteklerinin benimle olduğunu biliyorum. Son 22 günümüz kaldı. Canla başla çalışıp sizlerin ve sevenlerimizin gayretlerini bu belediye başkanlığını alacağız.

1 Nisan 2019 günü yeni bir dönemin başlangıcını tüm halkımızla birlikte kutlamak üzere Allah a emanet olun ve sağlıcakla kalın” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı