GAZETECİ AHMET ÖZ ÜN KÖŞE YAZISI...

Karamürsel Halkı “Zeytin Hasadı Zamanında Eşek, Seçim Zamanında Siyasetçilerin Aklına Halk Geliyor “ diye meşhur Ege Atasözünü dile getirdiler.

Kahvehaneler de seçimden çok geçim konuşuluyor.

Halkın Sesi, Kulağı ve Gözü olan basını temsilen tarafsız Gazeteci olarak Karamürsel in mahallerinde bulunan kahvehanelerde vatandaşlarla buluştum.  Türkiye nin 81 il ve ilçelerinde 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi Karamürsel de yaşayan yaklaşık 300 kişi ile kahvehanelerde yaptığım çay sohbetinde 30 adet 4a kâğıdına notlar aldım.

Karamürsel ilçesinde 300 kişi ile birebir yaptığım çay sohbetlerin konusu tabi ki 31 Mart 2019 da yapılacak olan yerel seçimler oldu.

Çay sohbetinde vatandaşlar, tarafsız gazetecilik yaparak kamuoyunu bilgilendirdiğimiz için şahsıma ve gazeteme teşekkür ettiler.

Yaptığımız sohbetlerde 300 kişi nin yüzde 65 inin gündeminde 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler değil geçim olduğunu üstüne basa basa ifade ettiler.

Karamürsel de yaşayanların çoğu emekli ve asgari ücretle çalıştıklarını aldıkları maaşlarla geçinemediklerini vurguladılar.

Salı ve Cuma Pazarına çıktıklarında kimine göre yeşillik, kimine göre ot diye tabir ettikleri, kış mevsimine özgü pırasa, ıspanak, kereviz, lahana nın kilosu 7-8-9 lira arasında, Patates in kilosunun 4 ile 5 lira arasında, kuru soğanın kilosunun 5 ile 6 lira arasında, bir tabak salatalık yapılacak marul un bir tanesinin 4 lira, elma-mandalina-portakalın kilosunun 4 ile 5 lira arasında çok yüksek fiyatlarla satıldığını dile getirdiler.

Bin ile binbeşyüz lira arasında emekli maaşı alanların ayda 4 Pazar, ayda bir market alışverişi yapınca bir de ev kirası ödeyince maaşlarının bittiğini, elektrik-su-telefon-doğalgaz faturalarını ödemeye, üzerlerine üst baş ,  kasaptan  et ve et ürünlerini alacak paralarının kalmadığını hatırlattılar.

Asgari ücretle çalışanlarda geçim sıkıntısı çektiklerini normal bir vatandaş olarak yaşayamadıklarını, sağlıklı beslenemediklerinin altını çizdiler.

Karamürsel ilçesinde yaşayanlar, emekli ve asgari ücret karşılığında aldığı maaşların yetmediğinden şikâyetçi olarak gündemlerinde 31 MART 2019 da yapılacak olan yerel seçimlerin olmadığını, yine gündemlerinin geçim olduğunu hatırlattılar.

Çay sohbetlerinde son söz olarak Karamürsel deki seçime katılacak olan belediye başkan adaylarını da sormadan edemedim.

Vatandaşlar, Karamürsel belediye başkan adayları hakkında çok önemli açıklamalar da bulundular.

İşte belediye başkan adayları hakkında vatandaşların şahsıma  çoğunluğun neler söylediğini? Önümüzdeki haftalar içerisinde köşe yazımda değerli okuyucularımla paylaşacağım.

Çay sohbetlerini sadece Karamürsel ilçesinde değil, Yalova ya bağlı Kaytazdere, Subaşı, Tavşanlı Beldeleri ve Altınova ilçe halkı ile fırsat buldukça yapmaya çalışıyorum.

Karamürsel ile Altınova Bölgesinin nabzını gazetemiz ve şahsım olarak tutuyoruz. Önümüzdeki haftalarda Kaytazdere, Subaşı, Tavşanlı Belde ile Altınova ilçe halkının belediye başkan adayları hakkındaki düşüncelerini de paylaşacağım.

Hoşça kalın,

 

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı