CHP ve İYİ Parti’nin genel seçimlerde kurduğu ve yerel seçimlerde de yola birlikte devam etme kararı aldığı Millet İttifakı’nın 12 Belediye Başkan adayı tanıtıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti, 24 Haziran genel seçimleri için ittifak kurmuştu. İki parti, genel seçimlerde kurduğu Millet İttifakı’nın 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde de sürdürme kararı aldı. Kocaeli için Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti adayı Serdar Kaman’a bırakılırken, 12 ilçede uzlaşı sağlandı. İttifaka göre 3 İlçe’de İYİ Parti, 8 İlçe’de CHP, Çayırova’da ise her iki partide aday çıkardı. 12 İlçe ve Büyükşehir Belediye Başkan adayının belli olduğu ittifakta İYİ Parti’nin Çayırova Belediye Başkan adayı ve Millet İttifakı’nda İYİ Parti’ye bırakılan Başiskele Belediye Başkan adayı henüz belirlenmedi. Kulislerde konuşulanlara göre ise Saadet Partisi’nin (SP) Belediye Başkan adayı Zafer Mutlu’yla ittifak görüşmesi yapılacak. 

YOĞUN KATILIM                                                               

 Millet İttifakı belli olan Büyükşehir ve 12 İlçe Belediye Başkan adaylarını, aday tanıtım toplantısında tanıttı. Millet İttifakı’nın aday tanıtım toplantısı Otel Asya’da düzenlendi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Kaman ve 12 ilçenin başkan adaylarının yanı sıra, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, CHP Milletvekili Haydar Akar, İYİ Parti milletvekili Lütfü Türkkan, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katılım gösterdi. Toplantıya CHP Milletvekili Tahsin Tarhan ve CHP Dilovası Belediye Başkan adayı Kemal Memiş katılım göstermedi.

BİR DAHA SEÇİM OLMAYABİLİR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye çıkan İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Millet İttifakının böylesine güzel insanları ile birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Bizler bir süreç yaşadık. Bu süreçte eksiklikler oldu ama Kocaeli’de güzel bir oluşuma vakur duruşunuz ile imza attık. Bu ittifak güzel bir netice ile Kocaeli’ne hizmet edebilecek bir konumda olacak. Bundan sonraki süreçte İYİ Parti İl Başkanı ve İlçe Başkanları olarak parti ayırmaksızın Millet İttifakının adayları olarak elimizden geleni fazlasıyla yapacağız. Bizler Atatürk’ün dediği gibi kimsenin düşmanı değiliz; insanlığa düşman olana düşmanız. Siyasi bir yelpazenin içinde ölüm kalım seçimi olmayan bir seçime gidiyoruz. Referandum sonrası tek başlılığa giden bir seçim oluştu bu ülkede. 31 Mart seçimleri çok önemli ve bir kırılma noktası olmaz, netice alamazsak bir daha seçim olmayabilir” diye belirtti. 

GÖLGE ETMESİNLER

Yıldız’ın ardından kürsüye çıkan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Millet İttifakı diye yola çıktık. Ülkede kime sorsanız, ülke iyi yönetilmiyor. Tek kişinin egemen olduğu bir ortamdayız. Başkanlık Sistemiyle beraber tüm seçimlerde ikili sisteme doğru gidilmekte. Ülkeye hizmet edeceğini söyleyen CHP ve İYİ Parti ittifak kurdu. Belki bu da yetmez. AK Parti ve MHP’nin dışında her kesimin oyuna ihtiyacımız var. Belediye başkan adaylarımız kendi çalışmalarını yapacak. Hiçbir arkadaşımın Millet İttifakının karşısında olan söz ve söylemlerde bulunmasını istemiyorum. Bizler dürüst insanlarız. Biz söz verdiysek bunu koşulsuz şekilde yerine getireceğiz. Bunu yerine getirmeyen arkadaşlarımız olabilir. Gölge etmesinler başka bir şey istemem” ifadelerini kullandı.



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı