Yalova nın Altınova ilçesine bağlı Subaşı Beldesinin sevilen, sayılan ve tanınan simalarından olan Subaşı Belediyesinde uzun yıllardan beri Gelir ve Emlak Şefi olarak görev yapan 48 yaşındaki Kurtuluş Önder,07 Kasım 2018 tarihinde belediye deki görevinden istifa ederek Akparti den Subaşı Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

Gazetemiz muhabirinin sorularını yanıtlayan Akparti Subaşı Belediye Başkan Aday Adayı Kurtuluş Önder e ait Subaşı Beldesinin çehresini değiştirecek birçok projelerinin olduğu öğrenildi.

Kurtuluş Önder Neden Belediye Başkan Aday Adayı Oldu?

Kurtuluş Önder “Subaşı Belde halkından gelen yoğun istek ve talepler doğrultusunda aday adayı oldum. Subaşı Belediyesinde uzun yıllar Gelir ve Emlak Şefi olarak görev yaptığımdan dolayı Subaşı Belde halkının sorunlarını ve isteklerini çok iyi biliyorum.

 Şayet partim tarafından şahsıma görev verilerek belediye başkanı seçilir isem,

5 Yılda 25 Proje,5 Yılda 5 Mega Proje, İlk 1 Yılda da millet bahçesi projemi yerine getireceğim.

Makamında oturan bir belediye başkanı değil her zaman halkımın içinde olan bir belediye başkanı olacağım.

Subaşı Beldesinin çehresini değiştirecek projelerimden bazıları,

-Subaşına Kültür Merkezi, konferans salonu kazandıracağım.

-Belde halkımıza beceri, el sanatları ile sosyal aktivitelerinin gelişmesi için Subaşı Belediyesi bünyesinde kurslar açacağım.

-Subaşı Beldesine merkez ve kalıcı konutlar olmak üzere iki adet spor kompleksi kazandıracağım. Futbol sahalarında doğal çim kullanacağım.

-Subaşı Beldesinin ulaşım sorunların iyileştireceğim.

-Merkez de atıl durumda bulunan sağlık ocağına iyileştirerek faal duruma geçireceğim.

-İhtiyaç sahibi olanlara 3 öğün yemek verilecek bir Aşevi yapacağım. Yaşlı ihtiyaç sahibi olan ailelerin evlerine kuracağım Aşevinde araçlar ile yemek gidecektir.

-Subaşına haftada bir kurulan Pazar yerinin yeterli olmadığını biliyorum ve bu yüzden mahallerdeki Pazar sayısını 3 e çıkaracağım.

-Ev hanımlarının yaptıkları el sanatlarını rahatça kendileri satabilmesi için Pazar ağı oluşturacağım.

- Subaşı Beldesinin bir liseye ihtiyacı vardır. Beldemize Lise kazandırma yönünde ayrıca bir çalışmam da olacak.

-Yalova Üniversitesine ait bir bölümün Subaşında açılması ve yer tahsisi yönünde projem bulunmaktadır. Üniversiteli öğrencilerinin Subaşı Beldesi esnaflarının ekonomisine katkı sağlayacağını düşünmekteyim.

Siyasi parti gözetmeksizin Subaşı Beldesinde herkese eşit davranacağımı taahhüt ediyorum” dedi.

Akparti den Subaşı Belediye Başkan A.Adayı Kurtuluş Önder Kimdir?

Kök ve soy bakımından memleket olarak İzmitli olan Kurtuluş ÖNDER, 24 Kasım 1970 Karamürsel doğumludur. Aile büyükleri, Ecdatları 1879 – 1890 yıllarında Balkanlarda Müslüman Türklerine yapılan zulüm, baskı davranışlarına ve aşağılanmalarına maruz kaldıklarından, geçimlerini temin etmek ve huzur içinde yaşamak için, Anadolu’ya göç etmek zorunda kalmışlar ve Cumhuriyetin ilanı öncesinde İzmit’e yerleşmişlerdir.

1982 yılında Subaşı İlk Öğretim Okulundan, 1985 yılında Karamürsel Lisesi Orta öğretiminden, 1989 yılında Karamürsel 100. Yıl Endüstri Meslek Lisesinden, 2010 yılında Anadolu Üniversitesi Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümünü bitirerek üniversiteden mezun oldu. Ortaokul, Lise ve Üniversite yıllarında yabancı dil eğitimini İngilizce olarak aldı. Askerlik görevini Bilecik (J. Çvş 1990) ve Ordu (Korgan) illerinde yaptı. Askerlik görevi gereği ülkemizin birçok iline görevli olarak gitti. 1991 yılı Kasım ayında askerlik görevini iyi derece alarak bitirdi.

Haziran 1992’de Subaşı Belediyesinde memuriyet hayatına başlayarak çalışma hayatına devam etmiştir. 26 yıldır belediyenin çeşitli kademelerinde görev alarak Mahalli İdarelerin ve Yerel Yönetimlerin işleyişi konusunda çok geniş bilgi ve tecrübeye sahip olmuştur. 1993 yılında eşi Gülay Hanım’la sade bir nikah töreni ve düğün sonrası dünya evine girdi. Birisi Karadeniz Teknik Üniversitesi / Trabzon Geomatik – Harita Mühendisi mezunu İstanbul Teknik Üniversitesi Yüksek Lisans Eğitimine devam eden, diğeri İlköğretim Öğrencisi iki kız çocuk babasıdır.​....

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı