Kocaeli Hayvan Hakları Derneği “Kocaelider” Başkanı Selma Platin Pek ve yönetim kurulu tarafından Karamürsel de yapılan basın açıklamasında, Tarım Orman ve Hayvancılık Bakanlığı ile yetkililere, hayvana karşı şiddet ve tecavüzün suç olduğu bir kez daha hatırlatıldı.

Kocaeli Hayvan Hakları Derneği nin basın açıklaması

Geçtiğimiz hafta Hayvan Hakları YASAMA İzlem Delegasyonu nun Tarım Orman Bakanlığın da Sayın Bakan Bekir Pakdemirli nin de katıldığı ve yetkililerle gerçekleştirdiği toplantıda sokak hayvanların sürgünü, katliamı ile esareti ile sonuçlanacak bir yasa taslağının 22 Ekim 2018 tarihinde hazırlanmış olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız.

Türkiye de yüzyıllarca birlikte yaşadığımız sokak hayvanları, mahalle sakinlerimizdir. Sokak hayvanları özellikle son yıllarda tanık olduğumuz gibi korkunç bir zulme maruz bırakılmakta, belediyeler ise bireylerden gelen zulmün bin mislini hayvanlara uygulayarak onları sokaklarımızdan, mahallerimizden kopartmak istemektedirler.

Günümüzde barınak / bakımevi diye tabir edilen tesisler birer ölüm ve toplama kampına dönüşmüştür.

Hayvanlar ulusal mevzuatımızın varlığına rağmen, belediyelerin toplama kamplarında can vermektedirler.Bu ülkenin vicdanlı insanları olarak, bu zulmün engellenmesi için “HAYVANA KARŞI ŞİDDET,TECAVÜZ SUÇTUR” diyerek hayvanlara karşı işlenen suçların Türk Ceza Kanunu kapsamına alınması ve faillere en az 2 yıl bir ay dan başlamak üzere ertelemesiz hapis cezası verilmesi,hayvanlara vahşet uygulayan belediye görevlilerin de ceza kapsamına alınması,bakanlığın belediyeler üzerinde idari yaptırım yetkisinin olması talebimiz ise ortadadır.Bu toplumsal talebi karşılamak yerine Tarım ve Orman Bakanlığı bürokratlarının hazırladığı sokak hayvanlarının katline neden olacak yasayı asla kabul etmiyoruz.

Sokak hayvanlarına yönelik zulüm, tecavüz durdurulmadıkça taleplerimiz doğrultusunda bir cezai düzenleme yapılmadıkça ve sivil toplum kuruluşların görüşleri dikkate alınmadan yasa taslakları hazırlandıkça, hayvanları vermemek için var gücümüzle mücadele edeceğimizi bir kez daha duyuyoruz.”

 

 

 

 

 





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı