Kaytazdere Belediyesi tarafından bu akşam saat 19.00 da düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşüne 7 den 77 ye yüzlerce kişi katıldı. Marşlar eşliğinde “ Yaşasın Cumhuriyet “ ,” Cumhuriyet Özgürlüktür “ sloganları ile yere göğü inleterek Kaytazdere Tetaş İlköğretim Okulunun bahçesine kadar yürüdüler.

Kaytazdere Merkez Haşim Tan Alanında yer alan Atatürk Heykeli önünde başlanan Cumhuriyet Yürüyüşü öncesi 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal tarafından günün anlam konuşması yapıldı.

Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal Cumhuriyetin Kuruluşunun 95.Yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşmasında “ Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir “ ifadelerini kullandı.

Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal “ Cumhuriyetimizin 95.nci yıldönümü nedeniyle düzenlemiş olduğumuz Cumhuriyet Yürüyüşüne hoş geldiniz.

Öncelikle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Cumhuriyet Bayramının Kutlu Olsun.

Atatürk ün 19 Mayıs 1919 da Samsuna çıkarak başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

İşte bu değer, bizleri ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip birer ferdi olarak devletin tek gerçek sahibi haline getirmiştir.

Hak, hukuk, adalet ve hürriyetten yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir.

Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev, Türkiye Cumhuriyetinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını korumak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, bizlere bu güzel vatanımızı armağan eden başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyor ve rahmetle anıyorum.” Dedi.

Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal önderliğinde davetlilerle birlikte Andımız okundu.

Kaytazdere Tetaş Tekstil İlköğretim Okulu öğrencilerinden Melisa Akyol eşliğinde “Atatürk ün Gençliğe Hitabesi” , Şahin Cangedik tarafından “ Gençliğin Atatürk e Cevabı “ okundu.

Yüzlerce Kaytazdereliler, Cumhuriyet ve Özgürlük İçin Yürüdü

Genç ve yaşlı her kesim “ Cumhuriyet Özgürlük “ sloganları ile ellerinde Türk Bayraklarını sallayarak marşlar ve şarkılar eşliğinde yeri ve göğü inleterek Kaytazdere Haşim Tan Alanındaki Atatürk Heykeli önünden Kaytazdere Tetaş Tekstil İlköğretim Okulunun bahçesine kadar yürüdüler.

Cumhuriyet Yürüyüşüne katılan davetliler tarafından okulun bahçesinde marşların okunması “ Yaşasın Cumhuriyet “, “Cumhuriyet Özgürlüktür “ sloganları devam etti.

Havai fişek gösterilerinin ardından program sona erdi.

Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Cumhuriyet Yürüyüşüne katılan belde halkına teşekkür etti.

 

 





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı