Yaklaşık 10 gün önce “ Mesleki Yeterlilik Belgesi “adı altında Karamürsel ilçe esnaflarını dolandırıcılar dolandırmıştı. Başka bir dolandırıcılık olayı da şöyle gelişti, geçtiğimiz Cuma günü 85 yaşındaki tek başına ikamet eden yaşlı bir bayanın evine gelerek sözde “doğalgaz sarfiyatını önleyerek daha az doğalgaz faturası gelmesi “ yönünde işlem yapmak için para istemişler..

4 Temmuz Mahallesi “ Sarıkum “ Jandarma karşısı Engindeniz Ekmek Fırınının yanında bulunan apartman dairesinde ikamet eden rahmetli emekli öğretmen Yakup Candan ın eşi Hatice Candan ın geçtiğimiz  Cuma günü kapı zili çalmış.Hatice Nine kapıyı açmış.Karşısına uzun boylu güzel giyimli bir bay çıkmış.Doğalgaz sarfiyatını önleme ve az doğalgaz faturası gelmesi yönünde yetkili kişi olduğunu söylemiş ve  evinin içine izinle giren dolandırıcı, Hatice Candan dan yapılan işlem karşılığı nakit para talebinde bulunmuş.Hatice Nine de üzerinde nakit parası olmadığı söylemesi üzerine dolandırıcı emekli maaş hesap numarasını almış ve bankadan para çek akşama eve gelir ve paramı alırım demiş.

Hatice Candan tanımadığı kişinin evinden gitmesi üzerine şüphelenmiş olayı torunu Koray Tan a iletmiş. Torunu da ananesi Hatice Candanı yanına alarak Karamürsel Merkez Polis Karakoluna gitmiş ve suç duyurusunda bulunmuşlar. Daha sonra da emekli maaşı aldığı banka şubesine de durumu bildirerek banka hesap numarasını iptal ettirmişler.

Akşam eve tekrar geleceğini söyleyen dolandırıcının lafı üzerine polisler ile torunu evde pusuya yatmışlar ama dolandırıcının tekrar eve gelmediği bilgisine ulaşıldı.

Gazetemize açıklamada bulunan Hatice Candan ın torunu Koray Tan “ tanımadığınız kişilere kapınızı açmayın, evin içine davet etmeyin. Doğalgaz sarfiyatı gibi buna benzer ifadelerle evinize gelen tanımadığımız hiçbir kimseye itibar etmeyin. Ananem, Allaha şükür dolandırıcıya parasını kaptırmamıştır. Herkesin uyanık ve dikkatli olmasını tavsiye ederim” dedi.

 

 

 

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı