Kocaeli Üniversitesi nde öğretim üyesi olduğunu söyleyen ve iddia eden bir kişi Karamürsel ilçe esnafını dolandırdı.

60 lı yaşlarda takım elbise giyen, esmer, kalın kaşlı ve orta boylu olan adını Mustafa Altun diye söyleyen bir kişi, Pazartesi günü Karamürsel ilçe esnaflarını dolaşarak Kocaeli Üniversitesinde öğretim üyesi olduğunu söyleyerek samimi ve hoş sohbetle yanında getirdiği tablete Mesleki Yeterlilik Belgesi kaydını yapıp, Kocaeli Üniversitesinin santral numarasını veren ve ilçe esnafından 750-500 ve 300 lira gibi para alan kişinin dolandırıcı olduğu öğrenildi.

Mağdur vatandaşların gazetemize durumu bildirmeleri üzerine Gazeteci Ahmet Öz tarafından Kocaeli Üniversitesi Personel Daire Başkanı ve Genel Sekreter ile temasa geçildi.

Kocaeli Üniversitesi yetkililerinden edinilen bilgiler doğrultusunda, Mustafa Altun isimli bir personel kaydının olmadığı gibi ayrıca Kocaeli Üniversitesi tarafından Mesleki Yeterlilik adı altında bir belge verilmediği söylendi.

Yine Kocaeli Üniversitesi yetkilileri, gerek üniversite personeli ile resmi kurum görevlileri kesinlikle vatandaşlardan herhangi bir belge karşılığı elden nakit para almaz. Ziraat Bankasına para yatırılıp dekontun fotokopisi ilgili üniversiteye fakslanır şeklinde ifade edildi.

Yine Kocaeli Üniversitesi yetkilileri tarafından Karamürsel ilçe esnafının dolandırıldığı andaki kamera görüntülerini Karamürsel Cumhuriyet Savcılığına ulaştırılarak şikâyette bulunulması istendi.



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı