Kocaeli veya Yalova Bölgesinde Şahsi Kişilerin Alacak-Vereceklerini Takip Eden Ve Kendisini Çek-Senet Mafyası Zanneden O Belediye Başkanı Kim?

“Haber ve Yorum Halkın Sesi Gazeteci Ahmet ÖZ”

Ülkemizde belediyecilik hizmetleri yapmak için halk tarafından seçilen bir belediye başkanı artık yakınları, akrabaları ve arkadaşlarının alacak verecek işlerini de takip etmeye başlamış.

Kocaeli veya Yalova Bölgesinde de bir belediye başkanı sözde yakını dediği bir kişinin hayali alacağına karşılık tahsilât yapmayı kendine görev saymış ve ilk iş olarak belediye görevlisini yanına çağırarak o işyerine başkanın selamı ile tahsilâta göndermiş.

Belediye başkanının selamı ile o işyerine gelen belediye görevlisini 2.kez geldiğinde vatandaş işyerinden kovmuş.

Yalnız o işyerindeki güvenlik kameraları da bu olayda görüntüleri ve sesli konuşmaları kayıt altına almış…

Yine o vatandaş diyor ki, o belediye başkanı “yiyorsa” işyerime kendisi gelsin yine işyerimde tahsilatı da kendisi yapsın ….

O vatandaş diyor ki,  O belediye başkanı acaba kendisini icra dairesinin müdürü mü olarak görüyor?

O vatandaş, gazeteci olarak benden ulusal basına çıkmamı istedi.O vatandaşa yardımcı olmak için ulusal basın temsilcileri ile bir araya getireceğim.Ulusal basında gazete ve televizyonlarda haber olarak çıksın da o tahsilatçı belediye başkanının hakkından Cumhurbaşkanımız gelsin..

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesi neden belediye başkanlarını görevden alıyor? Diye sıkça düşünüyordum. Bir taraftan da akıl sır erdiremiyordum.

Şimdi Cumhurbaşkanımızı anlamaya başladım. Bazı belediye başkanları artık sorumlu oldukları belediyecilik hizmetleri dışında kendilerini aşmışlar. İlgisi olmadığı alanlar ile de uğraşmaya başladıklarını öğrenmiş bulunmaktayım.

Cumhurbaşkanımızın 2019 yerel seçimler öncesi belediye başkanlarını görevlerinden almalarını ve istifa ettirmelerini doğru buluyorum.

 Belediye Başkanının Görevleri Nelerdir?                                

 

Ülkenin alt birimlere ayrılmış bazı yönetim alanları vardır. Bunlardan biri de belediye başkanının yönettiği belediyelerdir. Belediye Başkanı farklı kanunlara göre farklı şekillerde seçilebilir, bir ülkede belirli kurallara göre belirlenmiştir. Genel olarak hiçbir siyasi partiye bağımlı yönetim kolunda rol alamaz ve spor kulübü yöneticiliği yapamaz. Belediye başkanı belediye yönetiminden sorumlu olduğu için de vatandaşlara karşı belirli görevleri üstlenmek durumundadır. Belediye başkanının halka karşı sorumluluklarının bir kısmı:

1. Belediye teşkilatının menfaatleri doğrultusunda görev alan kişileri organize etmek ve yol göstermek.

2. Belediyenin ilerleyişi ve yeni gelişmeler için belediyenin bütçelerinin belirli düzeyde tutulmasını sağlamak ve gerekli kişileri görevlendirmek.

3. Belediye başkanı sıfatıyla resmi törenlerde ve davetlerde bulunmak suretiyle sorumlu olduğu belediyeyi temsil etmek, bizzat katılma fırsatı yoksa da yerine temsilen birini göndermek.

4. Belediye meclisine ve encümen adı verilen teşkilatlanmaya başkanlık ederek onları yönetmek.

5. Belediyenin elindeki olanakları değerlendirerek gelirleri korumak.

6. Başkanlık ettiği belediye meclisinde alınan kararların bizzat ya da görevlendirmeler ile uygulanmasını sağlamak.

7. Belediyeye bağlı alt birimlerin denetimini yapmak.

8. Sorumlu olduğu belediye halkının temel ihtiyaçlarını gözetmek, huzurun sağlanması için adımlar atmak ve bölge adına bazı düzenlemelerle iyileştirme çalışmaları yapmak. Bu yollarla halkın memnuniyetini sağlamak.

Yukarıda belirtilen 8 maddelik belediye başkanlarının görevlerine Kocaeli veya Yalova Bölgesinde çok iyi tanıdığımız bir belediye başkanımız 9.madde de eklemiş.

İşte bu özel 9.madde şöyle..

ÖZEL 9. MADDE, “ Ülkemizde belediyecilik hizmetleri yapmak için halk tarafından seçilen belediye başkanları artık yakınları, akrabaları ve arkadaşlarının alacak verecek işlerini de takip edebilir. Yakınlarının alacaklarını tahsil etmek için belediye başkanı, belediye çalışanlarını tahsilâtta görevlendirme yapabilir. Bulunduğu il ve ilçelerdeki icra müdürleri ile icra dairelerinin işlerini de yapabilir. 

 

Bu özel 9. maddede bir eksiklik görülüyor. Yapılan nakit tahsilatlar acaba elden mi olacak ya da banka hesabına mı yatırılacak? Konusunda açıklık getirilmemiş.

 Kendilerini aşan ve özel olarak 9.maddeyi oluşturarak icra dairesinin işlerini de takip eden alacak verecek işlerini kendi işi olarak görev sayan o belediye başkanına seslenmek istiyorum.

  •           Gazetemizin de piyasadan çok alacakları var ama ben icra işlemleri ile uğraşmak istemiyorum. Birazda yumuşak yüzlü olduğum için alacaklarımı toplamakta sıkıntı çekiyorum. Acaba O belediye başkanı benim alacaklarımı da tahsil eder mi?
  •           Benim alacaklarım için o belediye başkanı, belediye personelini görevlendirerek selamı ile tahsilata gönderir mi?

 

 

 

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı