Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim ÇELİK, geçtiğimiz yıl Karamürsel Birincisi olan Mürsel Gazi Tiyatro Topluluğu öğrencilerine Teşekkür Belgesi gönderdi.

İki yıl önce Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Arzu AKAY önderliğinde Mürsel Gazi bünyesinde kurulan Mürsel Gazi Tiyatro Topluluğu, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim ÇELİK tarafından ödüllendirildi. Geçtiğimiz yıl Arzu AKAY’ın yazıp yönettiği “Biz Böyleyiz” isimli oyun ile Karamürsel 1.si olan Mürsel Gazi Tiyatro Topluluğu, aynı adlı oyunu Hereke Kültür Merkezi ve Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde de sahneledi.

Öte yandan, yine geçtiğimiz yıl Karamürsel’deki tüm anaokulu ve ilkokullarda çocuk oyunları sahneleyen Mürsel Gazi Tiyatro Topluluğu, 18 Mart’ta “Çanakkale” temalı oyunu ile beğeni topladı. Yine aynı topluluk tarafından sahnelenen “Karamürsel Bey” temalı oyunla da ilçemizde bir ilke imza attı. Mürsel Gazi Tiyatro Topluluğu oyuncularından Harun GENÇER, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Sekizinci sınıftan bu yana sahnelerde çeşitli rollerde oynuyorum. Ailem tiyatro topluluğunda rol almamdan büyük mutluluk duyuyor, beni destekliyor. Tarihi oyunları çalışırken, tarihimizi öğrenmeye başladım. Tiyatro sayesinde hayatı anlamaya başladım. Kişiliğime önemli katkıları oldu.”dedi.

Topluluk öğrencilerinden Erkan ÖZALAY ise 9. Sınıftan bu yana Tiyatro Topluluğunda rol aldığına dikkat çekerek “Mürsel Gazi Tiyatro Topluluğunun bir üyesi olmaktan mutluluk duyuyorum. Tiyatro, bambaşka bir dünya. Yeri geliyor çocuk oluyorsunuz, yeri geliyor yetişkin veya yaşlı. Bazen komedi oyunlarında insanları güldürüyoruz, bazen dramlarda insanları ağlatıyoruz. Geçtiğimiz yıl sahnelediğimiz Çanakkale oyununun bir sahnesinde ben kendim de ağladım. Bütün arkadaşlarıma tavsiye ederim.”dedi.

Mürsel Gazi Tiyatro Topluluğu’na İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Fehmi Rasim ÇELİK tarafından öğrenciler Harun GENÇER, Erkan ÖZALAY, Kadir Eren ÇATAR ve Gülben ÖZEN’e verilen Teşekkür Belgeleri, geçtiğimiz düzenlenen mini bir törende Okul Müdürü İsmail GÜNEYSU tarafından takdim edildi. GÜNEYSU, ödül töreninde yaptığı konuşmada “Okulumuz Tiyatro Topluluğu, geçtiğimiz yıl sahnelediği oyunlar ve elde ettiği İlçe 1. Nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fehmi Rasim ÇELİK tarafından ödüllendirilmiştir. Ben Sayın İl Müdürümüz adına bu belgeleri öğrencilerimize takdim etmekten gurur duyuyorum. Mürsel Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak derslerimiz, tutum ve davranışlarımızın yanı sıra sportif ve kültürel alanlarda da bu tür başarıların artarak devam etmesini temenni ediyor, Türk Dili Edebiyatı Öğretmenimiz Arzu AKAY’ın şahsında tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum.”dedi.

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı