SİMA Vakfı ile Osmaniye Kalkınma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl ilk kez Doğa Kültür ve Laz Festivali düzenleniyor.

Karamürsel Sunni Baba Mesire Alanı’nda 6 Ağustos Pazar günü ( yarın )12.00 ile 19.00 saatleri arasında Laz Festivali düzenleniyor.

 KÖYE DÖNÜŞ PROJESİ

 Festival hakkında bilgi veren Sima Vakfı Başkanı Orhan Bayramin, “Kendi kültürümüzün özünü bulmak, oradaki yaşamın bizimkiyle aynı olduğu anlatmak, tanışmak ve kaynaşmak amacıyla Laz kültürünün ne olduğu konusunda aktivite yapacağız. Güzellikleri ortaya çıkaracağız. İleride daha geniş halk kitlelerine hitap edeceğiz. Bu bir köye dönüş, öze dönüş projesidir. Tüm Kocaeli halkını davet ediyoruz. Yöresel enstrümanlar çalınacak. Kadın korosu yöresel şarkılar söyleyecek. Yöresel yiyecekler satışa sunulacak. Kestane balı, Laz böreği, hamsili ekmek, zeytin, domates, salatalık, çilek satılacak. Doğasında yetişmiş hayvan kesilerek satılacak. Gelecek olanlara 10 TL’den kavurmalı pilav satılacak. Vatandaşlarımız yanlarında bidon getirerek doğal kaynak suyu doldurabilir” dedi.

FESTİVAL, KÖY EKONOMİSİNİ KALKINDIRACAK

Osmaniye Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Burhan Yılmaz, “Ben Karamürselliyim. Osmaniye Köyü’nde doğdum. Köye ev yaptım. Bu evde ziraat ile ilgili çalışmalar yapıyorum. Köyün bütçesi olsun diye dernek kurduk. Amacımız Türkiye’deki Laz kökenli kişilerle kucaklaşmak, köyümüzü tanıtmak ve ekonomisini geliştirmek. Eko ve sağlıklı yasam turizmi ve organik ürün üretilmesini amaçlıyoruz. Osmaniye’nin yaklaşık 130 yıllık bir öyküsü var. Osmanlı-Rus Savaşı nedeniyle Arhavi’den göç eden atalarımız, Doğu Karadeniz coğrafyasına benzediği için bu bölgeye yerleşmiş. Geleneksel Laz Festivali, yüzlerce yıllık değerleri yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacı ile düzenleniyor” dedi.

DOĞA VE KÜLTÜRÜ TANITMALIYIZ

Karamürsel Çevre Kültür Derneği Başkanı Ahmet Akgüner, “Geleneksel kültürlerin kaynağı köylerdir. Ancak değer olarak gözden düştü. Bu kültürü tanıtmalıyız. Doğa ve kültürü tanıtmalıyız. Festivalde bu kapsamda fotoğraf sergisi düzenlenecek. Gençler için doğa yürüyüşü ve bisiklet gezisi yapılacak” dedi. Festival için Sapanca ve Körfez’den araçlar sabah 9.00 da ücretsiz olarak hareket edecek.

(İrtibat tel: 0544 645 41)

FESTİVAL PROGRAMI

Konuşmalar Konser; Laz türküleri ve horon Eğlence ve yarışmalar Kayın ormanında doğa yürüyüşü ve bisiklet gezisi Osmaniye ve Ereğli’de Doğal ve Kültürel Miras adli fotoğraf sergisi Organik Ürünler Pazarı; fasulye, domates, mısır, ıhlamur, zeytin, kestane Balı, kekik, semizotu, fındık, düve, ve oğlak eti, yumurta, tavuk, kavurma, pilav, Laz böreği satısı yapılacak.





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı