Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapımı devam eden Karamürsel İhsaniye Barajı inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Vekili Murat Acu ile birlikte yapımı devam eden İhsaniye Barajı inşaatındaki çalışmaları yerinde inceledi. İhsaniye Barajında inşaat seviyesi yüzde 30 ‘a ulaştı.

 

YÜZDE 30 SEVİYESİNE GELİNDİ

Karamürsel İhsaniye Barajı işinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Baraj inşaatında fiziki gerçekleşme yüzde 30 seviyesine ulaştı. Baraj inşaatında ulaşım yolları, gövde sıyırma kazıları, derivasyon kondüvisi kazı ve beton imalatları tamamlandı. Suyun derivasyonu için memba batardosu imalat çalışmaları ise devam ediyor.

 

20 BİN 240 DEKARLIK ALAN SULANACAK
Barajın ihalesi gerçekleştirilerek, yapım için önemli bir adım geride bırakıldı. Karamürsel İhsaniye Barajı ile Karamürsel ve Gölcük ilçeleri ile sahil şeridi arasında kalan Değirmendere, Halıdere, Ulaşlı ve Ereğli beldelerinin yıllık 25,44 milyon metreküp içme, kullanma suyu ihtiyacının karşılanması planlanıyor. Ayrıca baraj ile Yalakdere havzasında akarsu vadileri etrafında yer alan sulanabilir nitelikteki tarım arazilerinin 20 bin 240 dekarlık kısmının sulanması hedefleniyor.

 

69 METRE YÜKSEKLİĞİNDE 203 METRE UZUNLUĞUNDA

İhsaniye Barajı silindirle sıkıştırılmış Beton Baraj olarak yapılıyor. Barajın aktif depolama hacmi 8 milyon metre küp, içmesuyuna verilecek yıllık su miktarı 13 milyon metreküp, sulama suyuna verilecek su miktarı 2,5 milyon metreküp,  yüksekliği 69 m ve uzunluğu 203 m olacak.

 

 

NAMAZGAH BARAJI VE DENİZLİ GÖLETİ

Öte yandan İhsaniye Barajının projelendirmesini yapan Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü Kandıra, Derince ve İzmit ilçelerine bağlı toplam 259 köy ve mahallenin 100 yıllık içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan Namazgah Barajını hayata geçirmişti. Ayrıca Gebze’de kapasitesi 5.1 milyon metreküp, yıllık verimi de 10 milyon metreküp olan Denizli Göleti’ni hizmete sokmuştu.

 

 





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı