Atatürkçü Düşünce Derneği Karamürsel Şubesi tarafından 24 Temmuz 1933 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Karamürsel’e Gelişinin temsili törenle canlandırıldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Karamürsel ilçesine gelişinin 84.Yıl Dönümünde Atatürkçü Düşünce Derneği Karamürsel Şubesi tarafından tören düzenlendi.

Törene; ADD. Karamürsel Şube Başkanı Münteha Purut, ADD. Gölcük Şube Başkanı İsmet Bucak, ADD. Derince Şube Başkanı Sefa Karahasan, ADD. Yahya Kaptan Şube Başkanı Yakup Gökçe, ADD. Körfez Şube Başkanı Nihat Kale, ADD. Gebze Şube Başkanı Sezer Nilgün Aydın, ADD. Karamürsel Şubesi ilçe yönetimi, CHP Karamürsel İlçe Başkanı Şinasi Yazar ve yönetimi, CHP’li Karamürsel Belediyesi Meclis Üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

1 dakikalık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşının ardından ADD Karamürsel Şube Başkanı Münteha Purut tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Törende konuşma yapan ADD Karamürsel Şube Başkanı Münteha Purut” Bundan tam 84 yıl önce bu meydanda bulunan Karamürselliler Büyük önderi karşılamanın heyecanı, mutluluğu ve gururunu yaşamaktaydılar. Bugün de bizler Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarına, aziz şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükran dolu kalplerimiz ile aynı heyecan, mutluluk ve gururla atamızın huzurunda yer almaktayız.

Dünya tarihine geçen bir istiklal mücadelesi vererek, Türk milletinin boynuna esaret zincirinin vurulamayacağı cihana gösteren ve bağımsızlığımızı bizlere armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 24 Temmuz 1933 tarihinde Acar isimli Motoruyla Deniz yolu ile ilçemize teşrif etmişlerdir. İlçemiz tarihinde önemli bir yer tutan bu ziyaretin gerçekleştiği ve Karamürsel Belediyesi olarak o günü yansıtacak şekilde yeniden düzenlediğimiz bu alanda yer alan iskeleden, kendisini coşku ve heyecanla karşılayan ilçemiz halkını selamlayarak belediye binamızı şereflendirmişlerdir. Egemenliği sınıflardan, zümrelerden alarak, “Hâkimiyet kayıtsız şartsız Milletindir” diyerek Türk Milletine geçmesini sağlayan Ulu Önder, halk ile irtibatını hiç koparmadığını Karamürsel’imize gerçekleştirdiği ziyaretinde de göstermiştir. Atatürk, Pirali namıyla bilinen Kıraathanede kendisine sunulan kahveyi içerken, aynı zamanda da Karamürsel halkı ile sohbet ederek onların istek ve şikâyetlerini bizzat kendilerinden dinlemiştir. Gazi Mustafa Kemal; İlçe Askerlik şubesindeki incelemeleri sırasında, 4 Kez işgale uğradığı halde bağımsızlık mücadelesinden vazgeçmeyen, Anadolu’nun pek çok yerinde olduğu gibi Ya İstiklal Ya Ölüm parolası ile kenetlenerek, Kuvayı millîye ruhuyla direnişe geçen Karamürsel Halkı için şu onur verici sözleri söylemiştir. “Karamürsel Halkı, İstiklal savaşında çok çalışmış, kadını ve erkeği ile cepheye silah ve cephane taşımış, işgal hareketlerine karşı üstün bir kahramanlıkla mübadelede bulunmuştur. Bu sebeple burayı ziyaret etmekten son derece memnunum” Ulu Önder Atatürk iki buçuk saat süren incelemelerini tamamlayıp çarşıdaki caddelerinin genişletilmesine ilişkin gerekli görüş ve fikirlerini de belirterek aynı gün ilçemizden ayrılmıştır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Karamürsel’e Gelişinin 84.yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz “ dedi.

Atatürk’ün resmi bulunan bir motor tören alanına gelerek demirledi.10 Yıl Marşı eşliğinde davetliler, motordan Atatürk’ün çerçeveli büyük bir resmini alarak Atatürk Heykeli önünü getirdiler. Topluca çekilen hatıra fotoğrafının ardından program sona erdi.

 

 





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı