Makedonya eski Kültür Bakan yardımcısı ve Türk edebiyatçısı İlhami Emin gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Eski Yugoslavya Lideri Mareşal Tito’nun resmi tercümanı, Makedonya Kültür bakan yardımcısı ve Türk edebiyatçısı İlhami Emin ile gazetemiz yazarı Nazım Çelik Üsküp Türk çarşında buluştular. İlhami Emin gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

İlhami Emin geçtiğimiz günlerde Makedonya parlamentosunda yaşanan ve halen ülke krizine neden olan olaylar hakkında “Makedonya’da iki milletli bir devlet kurulmak isteniyor. Makedon Arnavut müşterek devleti ama biz buna karşıyız.Türkler Makedonya’da nüfus olarak 50 bin civarında ve azınlıkta. Muhalefetteki SDSM partisi, Arnavut partisi ile iktidarı ele geçirmek istiyor. Öyle olması durumunda gerçek Türkler ya asimile olur ya da Arnavutlarla evlenmek zorunda kalır. Türkler için kurulacak olan yeni hükümet çok önem taşımaktadır" dedi.

İlhami Emin Makedonya'da yaşayan  Türklerin tek şansının Türkiye’nin güçlü olduğunu dile getirerek "Türkiye’nin Makedonya’daki varlığı sayesinde nefes alıyoruz. Daha önce Bulgar ve Sırp zamanı Müslüman olmayanlardan eziyet çekiyorduk, şimdi Müslümanlar kardeşlerimizden asimilasyon korkumuz var. Makedonlar bu konuda bizi destekliyor." dedi.

 İlhami Emin  Avrupa raporuna göre Makedonya da en çok Romanlar ve Türklerin işsiz olduğuna dikkat çekerek " Türk gençlerin tahsili olmasına rağmen iş bulamıyor. İkinci-üçüncü sınıf muamelesi görüyorlar. Tek partili sistemde Fatih köprüsü başında Türkçe şarkılar söylerken, şimdi demokratik sistemde hakkımızı arayamaz olduk. Yazar İlhami Emin Makedonya’daki Türklerin durumunu şu dörtlük ile özetledi. Bir sürü cemaat / Bir sürü parti / Biz ise bir avuç / Karabahtı derviş gibi.  





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı