Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu, Erdemir FİDAN adına oluşturulan Subaşı İlkokulu Göç Müzesi’nin 4. kuruluş yıldönümünü ‘Uluslararası Folklor Gösterileri’ ve ‘Sandık Öyküleri’ adı verilen bir sergi etkinliği düzenleyerek belde halkı ve misafirlerin katılımıyla kutladı.

Etkinlikte, Taşköprü Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde davet ettiği Makedonya Konçe Ziya Gökalp Kültür Sanat Derneği Halk Oyunları Topluluğu, Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği Cobadin Şubesi Canlar Halk Oyunları Topluluğu, Makedonya Radoviş Buçim Köyü Halk Oyunları Topluluğu, Moldova Gagavuzya Yeri Kadinja Çocuk Halk Oyunları Topluluğu, Taşköprü Belediyesi Yıldızlar Folklor Grubu Trakya Bölgesi grubu gösterilerini sundu. Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu; folklor gösterisine katılan tüm gruplara ‘Katılım Belgesi’ verdi.

Sandık Öyküleri sergisinde ise 12 adet çeyiz sandığı ve sandık sahiplerinin öyküleri yer aldı. Subaşı Sözlü Tarih Grubu; sandıkları sergilenen kadınların kendilerine ya da yakınlarına ‘Teşekkür Belgesi’ verdi. Fatma KÖKSAL adına oğlu Yusuf KÖKSAL, Gülsüm FİDAN adına torunu Ali FİDAN, Halide TEKER adına kızı Nurper FİDAN, Hanife TUNALI’nın kendisi, Hatice TUNALI’nın kendisi, Hatice FİDAN adına torunu Hatice DALKIR, Hatice KOBAK adına kızı Zümbül KENAR, Safiye OLCA adına kızı Bidaye ERÖZALP, Şehriban FİDAN’ın kendisi, Tenzile KUŞ adına torunu Çiğdem ÖNDER, Ümmügülsüm Kedik adına oğlu Ahmet Kedik, Zabe FİDAN adına torunu Özden FİDAN ‘Teşekkür Belgeleri’ni alarak böyle bir etkinliğe katkıda bulundukları için çok duygulandıklarını ve mutlu olduklarını ifade ettiler.

Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu Başkanı Zeki GÜRSU bu yılki projelerinin de gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek farklı çalışmalar için kolları sıvadıklarını, Subaşı halkının da gösterdikleri ilgi ve verdikleri destekle belde tarihini, kültürünü yaşatma çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.

Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu yöneticisi Zeki GÜRSU etkinliklerine tüm Yalovalıları davet ettiğini, çeyiz sandıklarının 22 – 30 Nisan 2017 tarihleri arasında Subaşı İlkokulu Göç Müzesi’nde sergilenmeye devam edeceğini belirtti.





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı