Karamürsel ilçesinde  faaliyet gösteren aynı zamanda Kocaeli ve İstanbul Bölgesinde yaptıkları inşaatlar ile adını duyuran Akyıldız İnşaat ve Mühendislik Koll.Şti’ne gazetemiz olarak ziyarette bulunduk.

İnşaat çalışmaları hakkında bilgi edinen gazetemizin muhabiri, daire almak isteyenlere bilgi vermek ve aydınlatmak için Akyıldız İnşaat ve Mühendislik Koll.Şti’ne sorular yöneltti.

Gazetemiz muhabirinin sorularını yanıtlayan Akyıldız İnşaat ve Mühendislik Koll.Şti.’nin yönetim kurulu başkanı  Cantuğ Akyıldız, daire almak isteyen vatandaşlara gazetemiz aracılığı ile önemli açıklamalarda  bulundu.

Akyıldız İnşaat ve Mühendislik Koll. Şti. ne zaman ve kim tarafından kuruldu?

Akyıldız İnşaat ve Mühendislik Koll.Şti.’nin yönetim kurulu başkanı Cantuğ Akyıldız” Akyıldız İnşaat, İnşaat Mühendisi olan dedem Selahattin Akyıldız tarafından 1963 yılında İZMİT ilçesinde kuruldu.

Karamürsel, Kocaeli ve İstanbul Bölgesinde 1963 Yılından beri aile şirketi olarak inşaat sektöründe faaliyet göstermekteyiz.

1979 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliğinden mezun olan babam Musa Akyıldız ile Akyıldız İnşaat,  sektöründe büyümüştür.

2009 yılında beri 3.kuşak olarak şirketimizin yönetim kurulu başkanlığını yapmaktayım. İnşaat Mühendisliği Fakültesinde aynı zamanda eğitimime devam ediyorum. Ve halen babam Musa Akyıldız ile birlikte faaliyetlerimize devam ediyoruz.

Akyıldız İnşaat olarak 1963 yılından beri özel inşaatlar, taahhüt işler, belediye işleri ile sosyal projelerde faaliyet göstermekteyiz.

Geçmişte yaptığınız projelerden biraz bahseder misiniz?

İstanbul Maltepe sigara fabrikası, Kocaeli İsmet paşa stadyumu 2.kısım inşaatı, Kocaeli Nuh Çimento Kooperatif evleri, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Binası ile İzmit Mehmet Ali Paşa Ortaokulu geçmişte yaptığımız çalışmalardan bazılarıdır.

İnşaat yapacak arsaları nasıl belirliyorsunuz?

Akyıldız İnşaat olarak kat karşılığı arsa alma yerine genellikle satın almayı tercih ediyoruz.

Akyıldız İnşaat olarak nasıl bir ekip çalışması yapıyorsunuz?

Mimar, İnşaat Mühendisi, elektrik mühendisi ile makine mühendislerini şirketimiz bünyesinde barındırıyoruz. Proje çizimi, elektrik tesisatından tutun inşaat için tüm gerekli ekip ve ekipmanlarımızın firmamızda bulunması nedeniyle yaptığımız inşaatları kısa sürede bitirir iken gerekli denetimlerle en güzel yapılar yapmayı Akyıldız İnşaat olarak temel ilke edindik.

Kentsel Dönüşüm Çalışmalarınız Var mı?

 2013 yılında Karamürsel ilçesinde ilk olarak Kentsel Dönüşümü Akyıldız İnşaat olarak firmamız gerçekleştirmiştir. Kentsel Dönüşümü alanında riskli yapı tespiti ile 6306 sayılı kanun kapsamında  kentsel dönüşüm alanındaki eski binaları yıkıp yenilerini yapılar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.

Yaptığınız İnşaatlarda neleri ön planda tutuyorsunuz?

Asmolen döşemelerde bazı firmalar köpük kullanmaktadırlar. Akyıldız İnşaat olarak köpük yerine ytong kullanmaktayız.

Köpük, sağlıksız olması ile birlikte çok çabuk yanabilen malzemedir. Binalar için köpük yangına teşvik demektir. Ayrıca asmolen döşemelerde köpük kullanıldığı takdirde tavana herhangi bir objenin montajı tehlikeli olur.

Bu yüzden firmamız olarak asmolen döşemeler ile binaların dış cephe yalıtımlarında kesinlikle köpük yerine yanmaz malzemeler kullanıyoruz.

Teknik bir ofise sahip olduğumuz için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı işleri Genel Şartnamesine uygun şekilde binalarımızı projelendirip T.S.E.’ ne uygun yapılar inşa ediyoruz.

Yaptığınız yapılarda hangi malzemeleri kullanıyorsunuz?

Elektrik, su tesisatlarından tutun inşaatın tüm kısımlarında TSE’li malzemeler kullanıyoruz. Yine yaptığımız tüm binalarda görüntülü dua fonlar ile güvenlik kameraları taktırıyoruz. Her odaya internet ile telefon hatları çekiyoruz.

Akyıldız İnşaat ve Mühendislik Koll. Şti.’ olarak başka faaliyetleriniz var mı?

Karamürsel, Gölcük, İzmit ve Yalova ilçeleri dahilinde ruhsat eki projeleri olan mimari, statik, elektrik ve sıhhi tesisat projeleri yapıyoruz.

Daire almak isteyenlere tavsiyeniz nedir?

Daire almak isteyenlere bitmiş ve iskânı olan daire almalarını tavsiye ederiz. Özellikle tanıdığı müteahhitlerden daire almalarını öneririz.

Yerden, arsadan, temelden dediğimiz proje üzerinden daire alanlara örneğin 100 metrekare deniliyor. İnşaat bitince vatandaş 100 metre kare değil 80 metrekare daire ile karşılaşabiliyor.

Bu yüzden Akyıldız İnşaat olarak her zaman proje ve temelden daire satmadık. İnşaatımızı bitirdikten ve iskânını aldıktan sonra daire satıyoruz. Müşterilerimize her zaman dürüst olduk ve dürüst olmaya devam edeceğiz.

Daire almak isteyenlere son sözünüz nedir?

Yıllarca birikim yaparak veya borçlanarak ev sahibi olmak isteyenler, öncelikle inşaatı yapan müteahitlere yönelik daha önceki yaptıkları inşaatları alanlar ile mutlaka görüşerek bir araştırma yapsınlar. Dairelerde kullanılan malzemeleri yakından incelesinler. Şayet bilgileri yoksa deneyimli kişilerden destek alsınlar.

Fiyatı ucuz diye daire almak isteyenler,  ucuz etin yahnisi gibi sonradan aldıklarına bin pişman olacaklardır” dedi.

Akyıldız İnşaat ve Mühendislik Koll.Şti.’nin iletişim bilgileri:

Adres: 4 Temmuz Mahallesi 2102.Sok.Garanti Bankası Karşısı İmamoğlu İşhanı No:2 Kat:3 D:5

Karamürsel / Kocaeli

Tel: 0 262 452 45 02-  GSM: 0 532 744 70 08

Web Sitesi: http://www.akyildizinsaat.org

E mail: cantugakyildiz@hotmail.com





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı