5-6-7-8 sınıf öğrencileri ile velilerin tercih ettiği ve ilçe halkı tarafından eğitimde başarının adresi olarak sıkça konuşulduğu gibi yoğun ilgi görmesinin nedenlerini öğrenmek için Özel Karamürsel Öğrenci Etüt Merkezine gazetemiz olarak ziyarette bulunduk.

Gazetemizin sahibi Ahmet Öz’ün sorularını yanıtlayan Özel Karamürsel Öğrenci Etüt Merkezi’nin Kurucu Müdürü Zehra Müge Şenyontar,’ hiçbir başarının tesadüf olmadığını, başarılı eğitimin sırlarını ‘ değerli okuyucularımıza anlattı.

“Çocuklarımızın geleceği için iyi bir eğitimin nasıl olması”? Hakkında sorular soran Gazeteci Ahmet Öz, başarılı ve tanınmış eğitimci olan Zehra Müge Şenyontar’ın önderliğinde Karamürsel ilçesine kazandırılan ve açıldığı günden beri yoğun ilgi gören Özel Karamürsel Öğrenci Etüt Merkezi için öncelikle ilçe halkı adına teşekkürlerini ileterek sorularını yöneltti.

Özel Karamürsel Öğrenci Etüt Merkezi’nin Diğer Etüt Merkezlerinden Farkı Nedir?

Müge Şenyontar; “ Karamürsel merkezli Kocaeli ve Yalova Bölgesinde çok okunan tarafsız haber veren gazetenizi çok yakından takip ediyorum. Değerli Gazeteci Ahmet Öz’ün eğitim kurumumuza yapmış olduğu ziyaretten çok memnun kaldığımı ifade etmek istiyorum.

Biz sadece bir eğitim kurumu değil aynı zamanda ilçemizin geleceği çocuklar için bir aile olma iddiası ile yola çıktık. Karamürsel’de diğer etüt merkezlerinde ağzına kadar dolu sınıflarda yapılan eğitime karşı butik dershane mantığı ile hareket ediyoruz.

Peki, Müge Hanım nedir bu butik dershane?

En önemli özelliği sınıfların en fazla 12 kişilik olması. Bu sayede her öğrenci kendini ifade etmek için daha fazla zaman, anlamadığı noktalarda daha fazla yardım alabiliyor. Ayrıca birebir eğitim mantığı ile öğretmen ve öğrencimiz baş başa istediği kadar ders çalışabiliyor. Bu sayede öğrencilerimiz her konuda tam öğrenme sağlıyorlar.

Sanırım Özel Karamürsel Öğrenci Etüt Eğitim Merkezinde bir öğrencinin başarısız olma şansı yok?

Bireyin başarısını sadece sınav sonuçları ile değerlendirmek hatadır bizim için. Çünkü insan, önce insan olduğu için değerlidir bizim gözümüzde. Öğrencilerimizi sadece bilişsel yani ders durumları ile değil sosyal ve fiziksel yönden de gelişimlerine katkı da bulunuyoruz.

Çocukların sosyal gelişimi dediniz. Bu cümleyi açmak istiyorum. Neler yapıyorsunuz bu alanda?

Belki de bu toprakların geleneğidir, vatana millete hayırlı insan ol demek. Başarılı nesillere ihtiyacımız var ama aynı zamanda bu nesil ahlak yapısı güçlü, dürüst, duyarlı, düşünebilen, fikirlerini söylemekten çekinmeyen bir nesil de olmak zorunda. Biz öğretmenler olarak kültürümüzü, ahlaki yapımızı da öğrencilerimize aktarma gayretindeyiz. Bu konularla ilgili öğrencilerimizle sürekli sohbetler ediyoruz. Onlara örnek alabilecekleri insanları anlatıyoruz. Onlarla çeşitli programlar düzenliyor, konuşmaları için fırsat sağlıyoruz. Ama en önemlisi bu yanlış demek yerine, bu daha doğru diyerek yaklaşıyoruz.

Özel Karamürsel Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi yaptıkları ile öğrencileri için adeta bir fırsat ve hayatın her alanında yanlarında. Bundan sonrası için neler planlıyorsunuz?

Her geçen gün daha da büyüyen bir aileyiz. İlçemizin bize gösterdiği ilgiye gerçekten teşekkür ediyorum. Biz her adımında öğrencisini düşünen bir kurumuz. Örneğin 1. Teog sınavından önce öğrencilerimizle sınav kaygısını yenme çalışmaları yaptık. Ardından derece yapan öğrencilerimizi ödüllendirerek, hem onları tebrik ettik hem de diğer öğrencilerimizi daha başarılı olmaya teşvik ettik. 2.sınavdan önce ise belediyemizin de katkısıyla Karamürsel Belediye Kültür Merkezinde bütün ilçe halkımızı davet ederek yine sınav kaygısını yenme çalışması yapacağız. Bu çalışmamızı en kısa zamanda Halkımıza duyuracağız.

 

Öz; Bu kadar ses getiren bir kurum, yine bütün ilgiyi üzerine toplayacak gibi görünüyor

Çünkü eğitim yürek işidir, eğitici yüreğini ortaya koymadıkça, öğrencinin yüreğine dokunmadıktan sonra eğitim tamamlanmış sayılmaz. Ve aile olmak da işte bu koşulu yerine getirerek başlar. Öğrencisinin derdi ile dertlenen, başarısı ile gururlanan eğiticiler ile çalışıyoruz. Biz öğretmenler olarak gelecek nesillerin altına imza attığımızın farkındayız.

Öz; Siz dershaneciliği gerçekten de çok farklı noktalara taşımışsınız

Yıllardır ilçemizde çalışan bir öğretmen olarak, ilçemizin eksiği nedir çok iyi biliyordum. Bunu gözlemlemek için çok fazla fırsatım oldu. Ve şimdi benim gibi düşünen öğretmenlerimle eksik ne ise onu tamamlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Takdir edersiniz ki teşhis koymadan tedavi yapılmaz” dedi.

Eğitim alanında güzel bilgiler vererek halkımızı ve okuyucularımızı aydınlatan Özel Karamürsel Öğrenci Etüt Merkezi’nin Kurucu Müdürü Zehra Müge Şenyontar ile ekibine gazetemizin sahibi Ahmet Öz teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Bilgi almak ve telefonla irtibat kurmak isteyenleri  için iletişim bilgileri;

Özel Karamürsel Öğrenci Etüt Eğitim Merkezi

Adres:4 Temmuz Mah. Cumhuriyet Cad. No: 11 Karamürsel / Kocaeli

Tel: 0.262.4541555 -    GSM: 0.536.9850002

E mail: karamurseletutmerkezi @gmail.com

Web: karamurseletutmerkezi.com

 

 

 

 

 

 

                        

Web Tasarım Teklifi Al




 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı