Karamürsel’in Kayacık Mahallesi D-130 Karayolu üzeri No: 231’de geçtiğimiz ayda faaliyete geçen WORLD OİL Akaryakıt İstasyonunda uygulanan fiyatların neden diğerlerinden ucuz olduğunu öğrenmek için Kavil Petrol’e giden gazetemizin muhabiri, istasyon müdürü Fatih Mutlu’yu ziyaret etti.

Karamürsel WORLD OİL Akaryakıt İstasyonu Müdürü Fatih Mutlu, gazetemiz muhabirini sorularını yanıtladı. WORD OİL Karamürsel Akaryakıt İstasyonunda satılan akaryakıt ürünlerinin neden ucuz olduğunu? anlatan Fatih Mutlu, vatandaşlara önemli açıklamalarda bulundu.

Karamürsel WORLD OİL Akaryakıt İstasyonu Müdürü Fatih Mutlu ” tüm akaryakıt istasyonları ürünleri Tüpraş’ın terminallerinden almaktadır. Yine tüm akaryakıt istasyonların Tüpraş’tan aldığı fiyatlar aynıdır.

Alış fiyatlarımız sabittir. Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK)’nın taban ve tavan fiyat uygulamalarında bayilerin ve dağıtıcıların kar marjını belirlemiştir. Her ne kadar taban ve tavan fiyatı uygulaması yapılmıyorsa da EPDK tarafından sıkı kontrol yapılmaktadır. Fiyatlarda aşırıya gidildiği takdirde EPDK tarafından uyarı ve ikazlar yapılarak cezai işlemlerde uygulanmaktadır.

Akaryakıt istasyonumuzda sattığımız ürünlerin fiyatları, aslında piyasada olması gereken normal fiyatlardır.

Zamlar geldikçe aynı oranda yükselirken indirim geldiğinde de aynı oranda düşüş sağlanır.

Az karla sürümden kazanmak temel prensibimizdir.

Akaryakıt istasyonumuzda kar marjlarımızı kesinlikle yüksek tutmuyoruz. Herkesin uyguladığı kar marjının biraz düşüğünü uygulamaktayız.

WORLD OİL ( Kavil Petrol)’de akaryakıt ürünleri neden ucuz?

Tüpraş’tan Depo üzerinden mal alan akaryakıt istasyon bayileri, akaryakıt ürünlerini daha pahalıya aldıkları için piyasa üzerinden daha pahalıya satmak zorunda kalıyorlar.

 Tüpraş Rafinerisinden borularla depolara akaryakıt çekilmektedir. Çoğu akaryakıt istasyonları direk rafineri’den değil. Bu depolardan mal almaktadır. Bu depolarda rafineri fiyatlarından mal alıp saklar ve muhafaze edip üzerine kar koyarak kendilerinden ürün alan bayilere satış yapmaktadır. Tüpraş Rafinesinde bulunan depolardan mal alanla bizim gibi direk rafinerinden mal alan arasında fiyatlarda değişiklik olmaktadır. Bizler,  rafineriden direk akaryakıt ürünlerimizi aldığımızdan dolayı alış fiyatımız düşüktür.

Diğer bayilerde Tüpraş Rafinerisinde bulunan depolardan petrol ürünlerini almaktadır ve bu yüzden ikinci elden aldığı için satış fiyatları diğerlerine göre yüksek olmaktadır.

Akaryakıt İstasyonları bizim gibi sadece depolardan değil Tüpraş Rafinerisinden direk alsa, bizim gibi akaryakıt ürünlerini ucuza satma imkânına sahip olur. Böylece aramızdaki rekabet fiyatlarında 5 ile 10 kuruş kadar fark olur. Bizim gibi sermayesi güçlü olan akaryakıt istasyonlarının Kocaeli Bölgesinde sayıları azdır.

 Fiyatlarımız, Resmi ve EPDK’nın Kontrolündedir

Bizim fiyatlarımız şuanda resmidir. Bu fiyatlar zaten EPDK’nın kontrolündedir. Yani biz bu fiyatı bu tabloya panoya yazdığımız an itibari ile EPDK bizi otomasyon sistemi üzerinden bu birim fiyatlarını görür ve bu birim fiyatlarında bir dengesizlik var ise EPDK denetim yapar. Firmayı uyarır.

 Her şey eskisi gibi değil, artık her şey kontrol altında ve otomasyon sistemi üzerinde Ankara Enerji Piyasası Denetleme Kurumu tarafından takip altındadır. Hatayı gördüğü firmaya cezayı keser ve bu cezalar çok yüksektir. 70 milyardan başlar 2 trilyona kadar çıkar. Hiçbir istasyon üç lira beş lira kazanacağım diye böyle bir riski ve cezayı göze almaz.

Ana yol üzerinde ve şehir içinde bulunan akaryakıt istasyonları her an kontrole hazır olmalıdır. Kaçak mal diye bir mal yok artık, hiçbir istasyonda kolay kolay böyle bir kaçak mal bulamazsınız.

  EPDK gelir, tanklardaki malınızdan numuneler alır ve ölçüsünü hemen akaryakıt istasyonunda anlık olarak yapar. Eğer kaçak akaryakıt ürünü var ise o istasyonu anında kapatacağı için kimse bu riske girmez.

WORLD OİL ( Kavil Petrol) olarak, akaryakıt ürünlerimizi her zaman düşük fiyata satacağız

WORLD OİL ( Kavil Petrol) olarak, her zaman az karla sürümden kazanmayı hedefledik. Kalite ve müşteri memnuniyetinden kesinlikle ödün vermeyeceğiz.  Karamürsel ile çevre beldelerde yaşayan halkımıza en güzel hizmetler vermek için buradayız. Güler yüzlü personelimizle tüm araç sahiplerini akaryakıt istasyonumuzda ağırlamaktan mutluluk duyacağımız gibi sürücülerimize kazasız günler dileriz.”dedi.

WORLD OIL - KAVİL TURİZM PETROL İNŞAAT SAN. VE TİC.A. Ş.

Kayacık Mah. Amiral Cad. 231 Karamürsel, Kocaeli

Tel: 0.262.4523233

 

 

 





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı