Kayseri de bu sabah düzenlenen terör saldırısında 14 askerimiz şehit düştü. Şehit düşen bu askerlerden Raşit Yücel ile Abdulsamet Özen'in Kocaelili olduğu öğrenildi.

Türkiye güne kahreden şehit haberleri ile başladı. Kayseri Komando Tugayı askerlerini çarşı iznine taşıyan otobüs, bombalı saldırıya uğradı. Kayseri Erciyes Üniversitesi kampüsüne yakın bir bölgede askerleri taşıyan bir halk otobüsüne bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıyı çalıntı plakalı bir araç yaptı. Bomba yüklü araç silahsız askerlerin bulunduğu otobüsü sollarken bombayı ateşledi. 48 asker, 7 sivilin yaralandığı olayda 14 askerimiz de şehit düştü.

 

İKİ ASKER DE KÖRFEZ’DEN

Meydana gelen terör saldırısında şehit olan Körfezli Raşit Yücel ve Abdulsamet Özen’in ailelerine şahadet haberini, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, İzmit Merkez Komutanı Albay Mehmet Erdem Çakır, Körfez İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın verdi. Şehit haberleri Körfez ilçesini yasa boğdu.

 

BİRKAÇ AYLIK ASKERDİ

Raşit Yücel, Körfez Fatih Mahallesi Fatih Sokak’ta ikamet ediyordu. Şehit er Raşit Yücel, Tır şoförü Ferit Yücel ve Şükran Yücel’in iki çocuğundan biriydi. Geçtiğimiz temmuz ayında Burdur’a vatani görevini yerine getirmek üzere Körfez’den ayrıldı. Eylül ayında usta birliği olan Kayseri 1’inci Komando Tugayı’na teslim oldu. Henüz birkaç aylık askerdi. Çarşı iznini kullanmak için bindiği otobüse yapılan saldırıda şehit oldu.

 

HÜSEYİN ÖZEN’İN OĞLUYDU

Abdulsamet Özen ise Körfez Yeniyalı Mahallesi Şahin Sokak adresinde oturuyordu. Yıllardır Özgür Kocaeli Gazetesi’nin çaycısı olarak görev yapan Hüseyin Özen ile Hayriye Özen’in üç çocuğundan biriydi. Geçtiğimiz Temmuz ayında Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı’na teslim oldu. Acemi birliğinin ardından eylül ayında Kayseri 1’inci Komando Tugayı’ndaki birliğine katıldı. Çarşı iznine çıkacağı esnada askerleri taşıyan otobüse yapılan saldırıda şehit düştü.

 



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı