Seyyar Karamürsel Pazarcılar Odası Başkanı Yasin Olgun ile görüşen gazetemizin muhabiri, Kocaeli’nin en eski pazaryerinin Karamürsel ilçesinde kurulan Cuma Pazarı olduğu öğrenildi.

Muhabirimizin sorularını yanıtlayan Karamürsel Pazarcılar Odası Başkanı Yasin Olgun, vatandaşlara önemli açıklamalarda bulundu.

Karamürsel Pazarcılar Odası Başkanı Yasin Olgun” Odamız 2000 yılında kuruldu. Odaya kayıtlı 196 Karamürsel ‘e ait resmi kayıtlı sicilli pazarcı esnafımız mevcuttur.  100’e yakın köylü esnafımız, Ayrıca Cuma Pazarına başka il ve ilçelerden gelen 250 pazarcı esnafımız ile yaklaşık 550 pazarcı esnafı olarak Karamürsel ilçe halkına hizmet vermekteyiz.

Pazarcılar Odasının faaliyetleri;

Daha önce odamızın geliri fazla olduğundan dolayı çeşitli kurslar arasında sepetçilik ile file kursları açmıştık. Gelirimiz azaldığından dolayı artık kurslar açamıyoruz.

Esnafların resmi kurumlar ile belediyelerdeki işlemler için pazarcılar odası olarak arıcılık yapıyoruz.

Basit usulde olan esnaflarımızın muhasebesini tutuyoruz.

Pazarcı esnafına özel hastanelerde indirim

Pazarcı esnaflarımızın Yalova ve Kocaeli Bölgesinde faaliyet gösteren özel hastanelerden indirimli olarak faydalanabilmesi için Seyyar Karamürsel Pazarcılar Odası olarak anlaşma yaptık. Pazarcı esnafımızın anlaşmalı olan özel hastanelere muayene olmak veya tedavi görmek için gittiğinde % 10 ile % 20 arası indiriminden faydalanıyor.

Pazarcı esnafını memnun etmek ve sorunları olduğu zaman Pazarcılar Odası olarak elimizden geleni yapıyoruz.

Körfezin en eski Pazar yeri Karamürsel ilçesi

Körfezin en eski Pazar yeri Karamürsel ilçesinin Cuma Pazarıdır. Geçmişi 150 yıl öncesine kadar dayanıyor. Karamürsel’in Cuma Pazarı Kocaeli’nin meşhur Pazar yeridir.

Salı ve Cuma Pazarı diğer esnaflara da ekonomik destek veriyor

Salı ve Cuma Pazarına alışverişe gelen vatandaşlar, Pazarcı esnafından alışveriş yaparken çevrede bulunan pazarcı olmayan diğer esnaflardan alışveriş yapma imkânı sağlıyor. Pazarlarımız sayesinde pazarcı esnafı dışındaki diğer esnaflarımızda iş yapmış oluyorlar.

Meyve ve sebzeyi Pazarcı esnafından almak daha hijyeniktir

Marketlerde veya AVM’lerde satılan meyve ve sebzelere günde binlerce kişinin eli değdiği için hijyenik olamaz. Cuma, Salıpazarı ve Ereğli’de kurulan Pazar yerlerinde satılan meyve ve sebzeler kesinlikle günlüktür. Günlük meyve ve sebzeyi Marketler ve AVM’ler de bulmanız imkânsızdır. Yine Pazar yerlerinde satılan ve meyveler pazarcı esnafı tarafından müşterilere verildiği için daha hijyeniktir.

Ziraat Odası ile Tarım Kooperatifleri çiftçiye sahip çıkmalı!

Köylerimizde yetiştirilen ürünler her yıl azalmaktadır. Çiftçilerimiz, yeterli olarak bilinçli tarım yapamamaktadırlar. “Hangi ürünleri yetiştirirlerse daha fazla para kazanırlar” diye mutlaka çiftçilere, Ziraat Odası ile Tarım Kooperatifi tarafından bilinçlendirilmesi gerekir. Ziraat Odası ile Tarım Kooperatiflerini kesinlikle eleştirmiyorum. Bilinçli tarım için çiftçilere eğitim ve desteklerini artırmaları sayesinde çiftçilerin ekonomi olarak gelirlerin artması ile birlikte üretiminde artacağını düşünüyorum.

Karamürsel’in Pazarları Kocaeli’ye Örnek

Karamürsel’in pazaryerlerinde gıdadan tutun giyim, ayakkabı vb.her şeyi bulabilirsiniz. İlçemizde kurulan pazaryerleri Kocaeli’ye örnektir” dedi.





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı