Türkiye genelinde 960 Esnaf Kefalet Kooperatifi bulunuyor. Takip oranına bakıldığında Karamürsel Esnaf ve Kefalet Kooperatifinin Türkiye Genelinde ilk 40’a,Marmara Bölgesinde ilk 5’e,Kocaeli genelinde ilk 2’e girdiğini belirten Başkan Halil Yanık, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Karamürsel Esnaf Kefalet Kooperatifi 51 Yaşında…

Karamürsel Esnaf Kefalet Kooperatifi 1965 yılında rahmetli Tarık Bağdat tarafından kuruldu.

Karamürsel’de Esnaf Odası ile Esnaf Kefalet Kooperatifi aynı bina içerisinde faaliyet gösteriyordu.

1980 yıllarda Tarık Bağdat’ın öncülüğünde 3 katlı binanın mülkü satın alınarak Karamürsel Esnaf Kefalet Kooperatifi, şimdi faaliyette bulunduğu binaya taşındı.

Başkan Halil Yanık’tan önemli açıklamalar;

Gazetemiz muhabirinin sorularını yanıtlayan Karamürsel Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Yanık” Esnaflara en üst limit olan 150 bin lira kredi veren ve sıfır takibi bulunan Türkiye’nin nadir kooperatiflerinden birisinin Karamürsel Esnaf Kefalet Kooperatifi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Karamürsel Esnaf Kefalet Kooperatifi, Kocaeli Genelinde 2.nci, Türkiye Geneli’nde ilk 40.sırada

Kocaeli genelinde esnaf kefalet kooperatifi olarak sayımız 8’dir. Karamürsel Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak Kocaeli genelinde ilk 2’e gireriz. Yine sıfır takip oranımız nedeni ile Türkiye genelinde ilk 40.sıradayız.

Esnaflarımıza 150 bin lira kredi veriyoruz

Karamürsel Esnaf Kefalet Kooperatifinin hiçbir borcu yoktur. Takip sayısı sıfır olması nedeniyle esnafa verilen üst limit olan 150 bin lira kredi veren kooperatifiz.

1.5 Trilyon borçla kooperatifi devir aldık

Karamürsel Esnaf Kefalet Kooperatifine 2009 yılında başkan olarak ilk geldiğimizde kooperatifin borcu 1.5 trilyon idi. Bizler torba yasalardan faydalanarak 700-800 milyara düşürdük. Ve bu borçlarının hepsini ödedik.

Karamürsel Esnaf ve Kefalet Kooperatifin hiç bir borcu yok

Bankalara, SGK’ya ve vergi dairesine 25 kuruş bile borcumuz yoktur. Tüm borçları ödedik. Sermayemizi artırdık. Vadeli hesaba kooperatifin parasını aktardık. Bloke sermaye de yine kooperatifimizin parası vardır.

Kooperatifin tüm kurallarına ve tüzüklerine harfi harfine uyuyoruz. Denetlemeler de hiçbir sıkıntımız olmuyor. Denetlemeye gelen müfettişler bizlere teşekkür etmektedirler.

Faal üyemiz 450 civarında, pasif üyelerimiz ile yaklaşık 900 üyemiz bulunuyor.

Esnaflara uyarımız;

Başkanlığa ilk geldiğimiz zaman esnaf kredilerinde çift kefil isteniyordu. Bizler yönetim kurulu kararı ile tek kefile çevirdik. Esnaflarımız kooperatifimizden kredi alma durumunda % 5 faiz işlemi uygulanıyor. Aslında faiz oranı  % 10’ dur. Bunun % 5’ini devlet karşıladığından dolayı esnaf kefalet kooperatifinden kredi alınması durumunda esnafın kredisine % 5 faiz uygulanıyor.

100 bin lira başka bir bankadan esnafımız, kredi alma durumunda 12-13 bin lira daha fazla faiz verme durumunda kalıyor. Bu yüzden esnaflarımızın Karamürsel Esnaf Kefalet Kooperatifi’nden kredi almaları kendi menfaatleri gereğidir. Esnaf Kefalet Kooperatiflerinin faiz oranları düşüktür. Esnaflar direk bankadan yerine esnaf kefalet kooperatifinden kredi almalarını tavsiye ederim. Esnaf Kefalet Kooperatifi esnaflarımızın yeridir. O yüzden kooperatiflerine sahip çıkmasını isterim” Dedi.





 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı